Каузата на Ердоган: Рестарт на Османската империя!

Опитът за преврат успя и негов автор е Ердоган, обяви Джамбазки
18 юли 2016 13:07,
120
Каузата на Ердоган: Рестарт на Османската империя!
Снимка: архив Булфото

Крайната цел на Реджеп Ердоган е възстановяване на Османската империя. Първо в нейните икономически граници, а после – в политическите, обяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки и призова да не бъде подценяван турския президент.

"Този човек има идея, има кауза, която преследва много упорито", смята воеводата.

Още по темата

Той предупреди, че заплахата за България от процесите в Турция е свързана с риска от силно ислямизираща се Турция.

"Турция върви по пътя на все по-откровен антиевропейски ислямизъм, превръща се в една сунитска деспотия от източен тип", заяви Джамбазки пред Нова тв.

Според евродепутата опитът за преврат е успял и негов автор е самият Ердоган.

"Опитът за преврат успя, този опит продължава вече повече от 15 години, от 1997 година насам, откакто сегашният президент на Турция системно и последователно демонтира кемалистките институции в тази република и се опита да ги замени със свой едноличен режим", каза Джамбазки.

Той припомни, че през 1997 година Ердоган е бил в затвора за проислямистки изказвания и за участие в проислямистка партия, която тогава е разпусната и забранена. През 2010 година турската конституция е променена и от нея е изваден текстът, който конституционно укрепва задължението на турската армия да бъде гарант на кемалиската република.

"Опитът на Ердоган да извърши държавен преврат срещу кемалиската република успя. Този човек в днешния ден е несравнимо по силен. Ще се възползва категорично от ситуацията, която той самият нарича: "Дар от Бога", коментира още Джамбазки.

Евродепутатът подкрепи тезата, че турският президент сам е организирал атентата. "Но дори и да не е бил информиран предварително, изчаквал е, за да може да се намеси и да последва това, което започна", каза още Джамбазки.

Той акцентира на агресивния тон, с който е започнал следващия ден след опита за преврат. "Виждам бити, унижавани, малтретирани, главорези режат глави по мостовете на Цариград", обобщи ситуацията Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее Русия, която остана единстветана надежда на нормалните хора
78
8
 
20
 
! Отговори
Куку преди 7 години
Джамбазки ти си луд.о ко. Пи.ле. как ша стани туркие империя дори и да стане само за няколко годинки веднага след него ще бъде окрадена до шушка че има много за крадене.второ моментът беше подходящ защото болшинството европейски турци се бяха прибрали в турция и му дойде дюшеш иначе преврата беше успял.до кога няма турция ядрено оръжие няма страшно другото е бош лаф
77
3
 
19
 
! Отговори
Kak be? преди 7 години
Kak da obichame bg kato vsichki ni psuvat tuka? Nie sme vi prieli, vapreki vsichki kusuri, ochakvame sashtoto ot vas. No vie ne go pravite i nie sme ZA TURCIQ dori i sreshtu bg
76
1
 
27
 
! Отговори
Я гледай.... преди 7 години
Ердоган иска да въстанови Османската империя , Путин да въстанови империята на Сталин .Абе да не дава Господ.Много империалисти станаха.
75
3
 
19
 
! Отговори
до 96 от Германия преди 7 години
Моля поясни ми какъв е Ердоган за вас и кои сте "вие", от чие име говориш. Кажи ми и "истината", може би ще си променя мнението, което така и така не те интересува. За сведение не робувам на никакви вестници, винаги съм се стремял да пресявам информацията и да се създам СОБСТВЕНО МНЕНИЕ. Анадък ?
74
0
 
31
 
! Отговори
аник преди 7 години
Ердоган ще постигне мечтата си да стане СУЛТАН. За целта за него нищо не са 6000 арестувани който не се знае дали ще оцелеят.Много ми напомня за Кадафи и Садам. Той получи подкрепата на лидерите и сега ще си отмъсти яко-жалко защото много от хората нямат вина.Ще се освободи от всеки който дръзне да го погледне на криво камо ли да му противоречи.Още преди избирането му за президент не ми вдъхваше доверие.
73
14
 
30
 
! Отговори
vlady преди 7 години
Османската Империя е била прогресивна за времето си социална държава, но вече е остаряла - съвременните държави са възприели всички основни постижения и много са отишли по-напред. Прогресивни нововъведения в Османската Империя са били - програмата за алтернативна военна служба ангария, образователната програма девширме участващите в която млади християни са получавали качествено за времето си образование и длъжности в армията и администрацията, участието на младите жени в културните учреждения.
72
23
 
22
 
! Отговори
Двоен гражд. от Герм преди 7 години
Българин в Германия,59,7% от гласоподавателите в Германия подкрепиха Ердоган. За нас Ердоган не е това, което вашите вестници пишат. Ние виждаме истината, не ни интересува мнението ви.
71
17
 
24
 
! Отговори
анти-джамбаз преди 7 години
Абе Ангеле кога ти порасна работата на тебе толкова ,че стана анализатор по въпросите на Турция .Стотици хора загинаха за да опазят демократичните устои на държавата ,а ти малък псевдо-политик анализираш как Ердоган е планувал този сценарий .Искам да кажа ,че като страна съседна трябва да сме приятелски настроени към Турция като наш съюзник във Нато .
70
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 91 от ГерманияА защо Путин е звънял на Ердоган и е поискал гаранции за сигурността на руските туристи? Защото не са там ли? Да не са толкова много, но вече се връщат!
69
2
 
21
 
! Отговори
до 91 от Германия преди 7 години
Ердоган си оправи отношенията с Путин след като се ИЗВИНИ, а не обратното. НЕ ИЗКРИВЯВЯЙ НЕЩАТА ! А доколко са оправени, ще видим. Броят на руските туристи в Турция не се увеличилза сега.
68
1
 
36
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Трагичното е, че в Германия привържениците на султана Ердоган свободно демнострират с хиляди в негова подкреоа в големите градове. Питам се, като толкова им е мил, защо не се върнат в Турция ? 48% от алеманците, т.е. турците в Германия, избраха АКП, т.е. Ердоган. За сведение "само" 44% бяха неговите избератели в Турция. Излиза, че анти-ислямистките сили в Турция са по-силни от тези в Германия. За каква "интеграция" говорим ? Пълна заблуда за германския народ. Само в АзГ ми е надеждата !!!
67
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТиневТи съвсем си се сбъркал. Кой сега си оправя отношенията с Ердоганя? Кой бе ***? Не е ли Путин? Излиза, че има доста приятели! Защо посочваш само един???
66
3
 
40
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Г-н Джамбазки анализира много точно. Ердоган не крие целите си, той отдавно ги прокламира, опирайки се на близо 50% от електората. Да видим сега България на кого ще разчита в бъдеще и коя сила реално е в състояние да ни помогне. Отговорът оставам на форумците, за мен обаче е ясен отдавна.
65
0
 
17
 
! Отговори
23 преди 7 години
До Анонименкакто казах по надолу
64
2
 
24
 
! Отговори
Топ преди 7 години
Джамби е много противен, но в този случай е прав.
63
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каузата на амгъл е да покаже на света, че турките са бесни зверове, и като такива трябва да бъдат заличени
62
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Суххуй 34ммМалокалибрен, ти беше там и ги преброи ли? Можеш ли да броиш?
61
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не успелият преврат в Тюркие,е само една лоша вест за турското население(дори и да не го съзнават),но тъй,като Турция ми е на последно място в скалата за симпатичност на нациите,просто ме БХ !
60
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каузата на всички подобни фасадни демократи е да сотанат възможно най-дълго на власт, а приказките за възстановяване на разни империи Османски, Съветски и тем подобни са за простия мат'рял, който да им се радва