Борисов сменя кандидата за президент, търси обединител

Патриотите могат да влязат в правителството след изборите
22 юли 2016 10:21,
116
Борисов сменя кандидата за президент, търси обединител
Снимка: Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преосмисля фигурата на кандидата си за президент. Заради променящото се международно положение той вече търси човек, който е най-вече обединител.

Това обяви самият Борисов в интервю за "Нова телевизия".

"В сегашната ситуация коренно си преразглеждам фигурата, която трябва да поеме поста в този труден момент", каза лидерът на ГЕРБ. Той описа и профила му: "Една дума – обединител. Ще има нужда от човек, който да обединява партиите и хората".

Борисов обясни и мотивите си.

Още по темата
"Преосмислям го, защото в случая не касае дали е с много образование и титли и какво ли не друго. Думата е да бъде приет от всички, когато бъде избран", каза той.

Лидерът на ГЕРБ разкритикува и профилите на кандидатите, които търсят опонентите му.

"Какво значи един президент да е социален? Социалната политика не зависи от президента. Какво значи президентът да е гарант за ЕС и НАТО? Той има право да върне един закон веднъж в месеца на парламента. Гарант са парламентарното мнозинство и кабинетът", каза Борисов.

Той избегна отговор на въпроса дали самият той би се кандидатирал. Но отново обясни, че вече му е омръзнало да коментира това и че сам не би казал дали е обединител, защото това определение го давали хората. Лидерът на ГЕРБ потвърди, че ще обяви кандидата на партията си през септември.

Борисов отново съобщи, че ако партията му не спечели отново президентския пост, той ще се откаже от мандата и ще предизвика предсрочни избори. "Президентските избори ще са вот на  доверие за ГЕРБ", каза лидерът.

Той обаче обясни, че ако кандидатът му се представи добре ще мисли как да заздрави още повече правителството.

Единият вариант бил ПФ да влязат в правителството. Това обаче отново зависело от изборните резултати и дали Патриотите ще се представят добре на тях. Тогава евентуално щяло да има и министерски оставки.

Лидерът на ГЕРБ коментира и коалиционните отношения. Той обясни, че още не е късно да седнат с Радан Кънев и да излъчат общ кандидат. Борисов обаче даде да се разбере, че не гледа с добро око на това, че в в РБ спрягат имена, които предварително е ясно, че той няма да приеме. Като това на Трайчо Трайков, който бе изваден от ГЕРБ като министър в първия кабинет на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
kvo e tva kandidatura i ima li to po4va u nasoti zvu4i kato kvadratura, a kvadraturi sa praat na zemia i posle ga digat u vzduho i sta kubaturata kvadratura ili kubatura traji toio MAN
81
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
Обединителката е др. фидосова,всичките избиратели на герб,може да ги пренесе до урните,и килогамите ги има и силата я има,затова др.борисов тя е човека,прости и вече за старите грешки.
80
2
 
3
 
! Отговори
xxx преди 7 години
До СТРАНДЖАТА"Жалко за Плевнелиев... - такъв ДЪРЖАВНИК не сме имали от времето на Стамболов... - смел, решителен, принципен, последователен, с характер"За един и същи човек ли говорим? За този, който не посмя за 5 години да каже нищо накриво на своя господар Борисов? За този, който не намери гръбнак да се възпротиви на пускането на Нощните вълци в България? Или този, който се обясняваше като ученичка с Ненчев, как нямало да има флота, това не била флота и т.н.
79
0
 
3
 
! Отговори
56 преди 7 години
До АнонименНапълно съм съгласен! Жалко, че хората не разбират и съдят за президента по стойката му пред парада на Гергьовден, а не по това какво казва и какви позиции отстоява.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев не е слаб президент, той си казва всичко "правио куме в очи".Слаб беше Първанов, който ходеше да се клане на руснаците.
77
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До АнонименБОРИСОВ НЕМА ДАСЕ УНИЖИ И ДА СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЦИДЕНТ ЗАЩОТО ГО О4АКВА МНОГО ХУБАВА ДЛЬЖНОСТ В ЕК НА ЕС
76
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Животът като такъв наистина е лесен като песен . Но някой го прави тежък . Следователно на нас не ни трябва Президент Обединител , а Президент Икономист , еднакво добър както в Кабинета , така и Вън от него . Сериозната и стабилна основа на Обществото ще обедини Нацията .
75
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен путин е много по слаб бе
74
1
 
8
 
! Отговори
Любопитко преди 7 години
Айдаааа, Цуца Цачкова изгореее!!!! Таман беха набрали скорост да я показват в героични пози , и хоп , нема я на екраня.
73
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевналиев и държавник??-на тоя Странжата някой му е изпил мозъка или му плаща за да ръси подобни глупости!?По слаб президент едва ли ще имаме!
72
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като четете заглавието и съдържанието на статията, как мислите това всичко не е ли едно задкулисие. "Тука има тука нема къде е топчето", бива, бива нечистоплътност но такава като в нашата политика няма. Аз все смятам, че задкулисието което стой зад властта не е решило кой да издигне за президент и това причината Премиера да се вие на червеи и да шикалкави. Това е истината според мен драги читатели.
71
15
 
5
 
! Отговори
Kingston, Ontario преди 7 години
Борисов показа, че има какво да направи за народа, вижда се и че по падане на визите работи. Едва ли при Орешарски щяха да ги махнат, сега имаме шасн.
70
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да покажем, че сме европейцида изберем бат Сали
69
14
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Жалко за Плевнелиев... - такъв ДЪРЖАВНИК не сме имали от времето на Стамболов... - смел, решителен, принципен, последователен, с характер - не случайно взе надмощие над жужето и го разобличи...
68
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес да не е първи април?!Герб и Борисов ОЩЕ НЕ СА ОБЯВИЛИ кандидат за президент... нито един. НУЛА!Обаче сега го СМЕНЯТ?! Този никой, дето още го няма... го сменят с КОЙ? Пак НИКОЙ.И пак още нямат кандидат.Кажете ми моля Ви, защо тези хора не са в психиатрията бе? Ми това дори не са нелогични несвързани приказки. Това са неща за които освидетелстват. НЯМА ТАКЪВ ПРЕМИЕР.... НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Досега явно е бил номиниран някой "разединител".
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Аз мисля , че единствения човек достоен за Президент на българите е Дядо Добри"---А аз мисля, че титлата "президент" е недостойна за святият човек Дядо Добри. Той трябва да се помни и почита, а не да му се търси титла.
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самия Господ Исус Христос да слезе на Земята и да ни стане цар, българите ще го оплюем, изритаме позорно и ще продължим да си хленчим по старому.
64
7
 
1
 
! Отговори
на баба ти фърчилото преди 7 години
дългия...президент!...
63
3
 
28
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Значи излиза, че до сега предполагаемия кандидат-президент, избран лично от б.б. не е бил обединител на Нацията. Пак г-н Б.Б. щеше да ни прибута, ех не магаре де, но удобен манипулируем индивид. Бознат "филм" с предложението на сегашния президент, просто фигурант !