На хоризонта – бежанци! Борисов отива при Ердоган...

Руски самолети отново летят близо до въздушното ни пространство
Обновена: 22 юли 2016 10:22 | 22 юли 2016 09:10,
177
На хоризонта – бежанци! Борисов отива при Ердоган...
Снимка: Reuters

България се готви за тежък проблем с бежанците, ситуацията по границата става все по-драматична. На фона на тревожните новини премиерът Бойко Борисов се готви за посещение в Истанбул на 24 август, където ще се срещне с президента Реджеп Ердоган. Два дни по-късно той ще разговаря с канцлера на Германия Ангела Меркел.

Това обяви министър-председателят в интервю пред "Нова телевизия".

Борисов обясни, че по българо-турската граница "се усеща раздвижване".  "Движат се бежанци. Всеки ден в България във вътрешността на страната залавяме по 150-200 души", каза премиерът. Той съобщи и че границата ни с Гърция, с изключение на няколко  пункта със засилена охрана, не се контролира.

Премиерът обясни и че от споразумението между Турция и ЕС за връщане на бежанците на турска територия почти нищо не се изпълнява.

"Нищо добро не ни очаква. За да не тревожа хората, армия, полиция и началниците им са там. Готвим се за тежък проблем с бежанците. Не виждаме нищо, което да ни кара да бъдем по-ведри", каза Борисов.

Той обясни, че е поканен на среща в Истанбул на 24 август, а на 26 август канцлерът Ангела Меркел го е поканила с румънския президент в Берлин. Борисов допълни, че в ЕС има тревога от всичко, което се случва по света.

Премиерът съобщи и че руски самолети отново са започнали да наближават въздушното ни пространство.

"Между великите сили става нетърпимо. Всяко малко регионално конфликтче, един инцидент", каза той и допълни, че руските самолети редовно летят близо до нашето пространство.

"Идват през Черно море, близко до нас, завиват и си отиват. Но ние по плана на НАТО вдигаме двойка изтребители, които да ги прихващат", съобщи премиерът и допълни: "Все по-тревожно става в нашето Черно море".

"Нищо не виждам в средносрочен план, което да успокои света. Хороскопът на света е лош.Това, което се случва и със спортистите на Русия, нищо чудно да застраши и световното по футбол", каза още премиерът.

Той призова и да се говори много внимателно по темата за Турция. Борисов разясни и че подкрепя забраната за говорене на посланика ни в Анкара Надежда Нейнски.

"И турците бяха забранили на турския си посланик да говори. Ситуацията беше такава, че не се знаеше коя страна ще надделее", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
2
 
! Отговори
нико преди 7 години
Няма страшно щом двойка самолети се вдигат веднага руснаците се плашат и бягът та се късат чак до сибир спете спокойно бойчето няма да лъже я
105
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 125Когато оня, шмъркачът с дългия нос, стане шеф на гранична полиция. Тъкмо лесно ще прави далавери с ваксините от Турция. Нищо че прокурорът "забрави" за тая афера, ние помним. Както и питаме, къде ще отиват пръстовите отпечатъци на българите, щом като в Турция имало подобна система, но никъде другаде. Затова достойните и умни хора няма да си дадат отпечатъците, освен, че даването на медицинска помощ САМО срещу отпечатъци означава КОНФИСКАЦИЯ НА ЗДРАВНИТЕ НИ ВНОСКИ, т.е. ГРАБЕЖ!
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ха- ха- хаА ти си болонка на маймунка! Хубаво си играете, нали? Остава да станеш болонка на питон, добре ще го нахраниш...
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, и какво като летят? Нали не влизат у нас! А корабите на САЩ и НАТО влизат и избиват делфините в морето ни?! И военизирането на почти безоточното Черно море прави от него поредния мръсен гьол?! На нас военни кораби в него не ни трябват! И на Турция не и трябват. И на тях риболовът и курортите са поминък на народа. Този поминък ще се ликвидира от "НАТО" &. Не им пука за нас! А Румъния и Фашукрайна ако са тъnи, трябва да се изолират. Не искаме война в нашето море! Послушанието ни самоубива!
102
1
 
4
 
! Отговори
ФЕН НА ЦВЕТИ преди 7 години
Истината е, че чичо сам създаде всички трагедии в световен мащаб. Истина е, че чичо сам постави ЕД на власт в турция и само той може да го махне. Но тава статукво е изгодно за краварите и нищо няма да се промени. Ако си нямаме армия която да ни пази свършено е с нас а нещата отиват в тази посока. Решението за сега е, изпращане на армията и полицията на границата ... същот да стори и Гърция. А зад това решение да дсти Европа за да не решат турците да спретна една война. Ислямизма е в турция !!
101
3
 
0
 
! Отговори
БоЕеко Борисоф преди 7 години
Я съм накокръжен вгламавец,а вие сте бунаци!.Костов и Доган ми подариA ч..алма вместо у..шанка та зимата и летото да ми пази главата.Между впрочем!Янев и Станишев ги мразим щото на времето се искаха аз да ги таковам па те мене,не.Караха ме да Плюя в едната дупка,за да влезе по-лесно,Затова от мене зпомнете!МНОГО ТЕЖКО СЕ ЛИЖЕ ТАМ,КЪДЕТО СЕ ПЛЮЕ.Иначе говора три езика+български, освен това мога да чета математика
100
4
 
1
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Болонката на Путин Бойка отново се изджавка по въпроса.
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А пръстови отпечанъци на границата кога?
98
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
лЕЛИИИИИИИИ- УНИКАЛНО УМНИ СМЕ БЪЛГАРИТЕ- НЕ НАРОД, А М Ъ Р Ш А- САМО ЗНАЕМЕ И ЩЕМЕ ЕДИН ДРУГ ЗЛОБНО ДА СЕ ЯДЕМЕ- ДРУГИЯТ НАЧИН Е ДА СЕ ВЪРНЕМ НАЗАД С 25 Г- В СОЦА, ДА СЕ ПРЕГЪРНЕМ ПО БРАТСКИ ДА ЛИТНЕМ- И ПАК ТОТАЛНО ПРАЗНИ МАГАЗИНИ, МНОГО ИНДУСТРИЯ, НИСКИ ЗАПЛАТИ И ПАК ЩЕ ПИТАМЕ КОМУНИСТЧЕТА И КОМСОМОЛЧЕТА МОЖЕМ ЛИ ДА ИЗЛЕЗЕМ ЗАД ГРАНИЦА И ПАК ЩЕ НИ УБИВАТ ЗАЩОТО СМЕ БИЛЕ ПРЕДАТЕЛИ И ВЗЕЛИ ЧЕ СМЕ СИ ПОСТРОИЛИ ФАБРИКА И ПАК ЩЕ СТОИМ ПО ЕДИН МЕСЕЦ В ГРАДА И ЩЕ СЕ ВРЪЩАМЕ НА СЕЛО - ЖИТЕЛСТВО
97
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко, не знам, какво виждаш ти, но аз виждам революция в България срещу евроатлантическото робство, неизбежно е.
96
1
 
4
 
! Отговори
до 106 преди 7 години
Наивно е, да се радваме, че " целта им не е България"По спогодба ни ги връщат, защото сме " първата страна, в която са влязли"Може да е много странно, но ако случайно Турция стане член на ЕС, то тия правила ще важат за нея и всички бежанци стават вечно нейни. Да се справят с тях както знаят( както Ердоган си знае)
95
1
 
5
 
! Отговори
АНС преди 7 години
Баце да не ходи в турция. Да прати Сю и Ненчев, щото Реджо е настроен на кръв и е опасно. Вижда враг във всеки, който му се изпречи пред очите.
94
2
 
14
 
! Отговори
Една Българка преди 7 години
Политиците ни били крадливи,прости и какви ли не.А ние-народа къде спим?!Или сме силни и патриоти само в коментарите?!
93
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това заслужават всички безотговорни държави който преспаха последните години.
92
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Satvaraite granizata v bg schte se napslni s uj migranti bes dulumenti ujas mnogo vojno boiko v turzia pti dogan i ksk o ot tova be boiko nali nama stra6mo sa bg
91
6
 
4
 
! Отговори
Boko pee ot Kremul преди 7 години
Boko tiho mulkom probutva opornite tochki na Kremul...sluchvalo se na Ruskite sportisti... a te nishto losho NIKOGA ne sa pravili... izvednuz vsichki Ruski sportisti sa na Meldonii... i Masha i tia... no nikoi ne kazva zashto zdravi hora polzvat tozi medikament!? Posle pak kravarite im vinovni za vsichko!!!
90
4
 
15
 
! Отговори
Нестор Сомлев преди 7 години
Борисов, според мен е по - добре да си останеш в Турция - тъкмо Ердоган ще те крие когато нашето ЦРУ те потърси ,за да отговаряш за безобразията, с които разсипа България. Знай, че тука нищо добро не те чака. Не че нас ни чака, но по - добре ти да си по - далеч
89
7
 
1
 
! Отговори
Онтарио преди 7 години
Вчера делфините и военните, днеска работи за падане на визите в Канада и разговори с инвеститори от Китай за завод у нас. Браво на премиера!
88
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Там Бойко може да хване "на калъп" верните съюзници Путин и Ердоган за гръцмулите и да ги изстиска като паста за зъби.
87
4
 
5
 
! Отговори
Младши преди 7 години
"Гръцкото" име Аполон е всъщност Българско и се пише с едно "Л",понеже:Аполон= Опален (епитет на Слънчевия бог). В бедния пиратски жаргон на гръцките пришълци няма буквално обяснение на това божествено име,но в родния език на самия Аполон както виждаме има!