Борисов категоричен: Нашите кораби – в Топ 3 на Европа!

Признанието ни е българите да спят спокойно, каза премиерът
Обновена: 23 юли 2016 17:12 | 23 юли 2016 17:09,
127
Борисов категоричен: Нашите кораби – в Топ 3 на Европа!
Снимка: Facebook

Мога да уверя българите, че Гранична полиция разполага с кораби в Топ 3 на Европа. Това заяви днес в Резово премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА. Той пристигна на границата заедно с военния министър и шефа на отбраната и проведе разговор с военнослужещи, изпратени тук.

Според Борисов страната ни има готовност да увеличи контрола по границата. "Техниката, с която разполага армията ни, е на достатъчно високо ниво, за да се следи и контролира границата", каза той.

Борисов съобщи, че е имало опити за трафик на мигранти с яхти "и то не като гръцките гемии", визирайки, че става въпрос за съдове на друго техническо ниво. 

Още по темата

"Затова включваме военноморския флот, както и всички кораби на гранична полиция", мотивира се премиерът, допълвайки, че оборудването дава възможност да се наблюдава цялата екватория и да се предотвратяват набезите още преди чужди плавателни съдове да влязат в наши води.

Той посочи, че снощи е имало опити за преминаване на мигранти от Гърция, но веднага са били върнати.

"Огромен труд на полицаи, жандармеристи и военни, но тяхното и наше призвание е да направим така, че българите да спят спокойно", обобщи Борисов.

"Упрекът ми е изцяло към политиците", заяви още той и повтори тезата си, че само с ракети и кораби не се постига спокойствие.

Борисов коментира и ситуацията в Мюнхен: "За съжаление съм лош пророк и нищо добро няма да се случи. Дали са организирани или са се отключили в някой лабилен различни чувства и състояния – фактите са факти, жертвите са жертви, ранените са ранени. Страхът и напрежението в европейските държави расте".

Преди всичко премиерът изказа съболезнования за трагедията в Мюнхен.

"Само като им гледам лицата на хората – имам пред вид лидери на чужди държави, защото добре ги познавам, многократно съм си говорил с тях и във формална, и в неформална обстановка, виждам какво напрежение, каква решителност, какъв яд и безкомпромисност", допълни министър председателят.

Той заяви, че България продължава да води балансирана политика. "Продължаваме да поддържаме непрекъснати контакти на различни нива с турската държава и въпреки проблемите, които имат в момента, успяваме да запазим относително спокойствие", каза Борисов.

Във връзка с 8-те задържани за наркоразпространение в Бургас Борисов коментира, че всички институции са поели ангажимент, за да се приключи със старата практика.

"Това, за което мога да поздравя и колегите от БОП, и прокурорите, и всички които действаха, че са направили така, че да се докаже наркоразпространение, което е доста трудно", каза още премиерът.

Припомняме ви, че осем души бяха задържани при специализирана операция на МВР и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" снощи на територията на Бургаски регион.

На шестима от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения за наркоразпространение. Става въпрос за организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества на територията на общините Поморие и Несебър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Този *** пожарникар прави ли разлика между,кораб и катер....явно не
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
само дето не схванах в какво сме топ 3 , ще воюваме с русия с платноходка и делтапланери ехооо имаме ли армия или шайка *** начели с ***
69
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е,че българската граница се охранява добре. Не ми се мисли какво щеше да бъде, ако Орешарски беше премиер, а мъжът на Мая Манолова - военен министър, когото го уличаваха в далавери с оградата. И днес за пореден път се вижда, че службите работят със задържаните цигари за милиони левове у бивш шеф на ДАНС - не се щадят...
68
0
 
7
 
! Отговори
Без коментар преди 7 години
Само не разбрах и двете гемии ли са в Топ 3 или само по-новата - от времето, когато сикаджийската мутра разтриваше гърба на бай Тошо?
67
1
 
3
 
! Отговори
рънте преди 7 години
Че пишете неграмотно е едно,но и снимката ви е един път. От униформата на рапортуващия която е на ВВС излиза, че рапортува командира на 7ма ескадрила на самолетоносача "Живков".
66
0
 
7
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Пак нещо се е объркал ! Ама то от незнание ! Тои си мисли че кораб е това с което го докараха вчера на Резово !
65
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
***
64
1
 
1
 
! Отговори
До Мадуро от Венецуе преди 7 години
Какви ги плещиш? Щеше да се вързва ако беше назначен от американците.
63
1
 
1
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Един от Северозапада Благодарим за съвета.Пак ще го изберем.А на БСП ще направим една хубава евтаназия. Стига се е мъчила с преяждане на власт и пари..
62
0
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Мадуро от Венецуела Смени дилъра, приятелю, нещо ти сипва в дрогата...С кое посолство се консултира Баце, преди да предприеме каквото и да било, кой му назначаваше и финансовия преди, и външния сега министър, къде ходят от време на време на инструктаж министрите му? Чии проекти се биеше в гърдите, че е спрял, на една среща , и ревеше, че не получава съответното внимание от тая страна, която е диктувала това спиране? Смени дилъра....
61
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Няма начин да не мине ден и да не изръси някоя глупост или откровенна лъжа тоя!
60
0
 
2
 
! Отговори
не трии пидор преди 7 години
https://youtube/watch?v=peSg8MAA5Bw&index=9&list=RDMJ5hIA_hpD4
59
0
 
12
 
! Отговори
Н преди 7 години
Номер 1 по лъжи сме в Европа.
58
6
 
2
 
! Отговори
Българин преди 7 години
браво Бойко ти си
57
13
 
2
 
! Отговори
Мадуро от Венецуела преди 7 години
До колегата от северозапада:Мутрата не сме го избирали, а е назначен от руснаците. Справка, цените на горивата. В България са 2. лева литъра, а в Омразните САЩ 0,30 лева за литър на дребно. Колкото до параходите на МВР Мутрата не е питал "министър" Миков за Отказаната доставка от Италия на Морски съдоде, за да врътне поредната далавера.
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абе, джурналиста, водните пространства се наричат акватория, Екватория е име на Южен Судан и Уганда от 19 век.
55
1
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Не плюйте сега по него, вие си го избирахте, даже два пъти, това е резултата.возете се по новия асфалт, треперете вечер, да не ви оберат или изнасилят в центъра на София "мигрантите", обаждайте се по-често на майка си на село, да не би да я оберат или изнасилят местните шведи, слущайте чалга в Арена Армеец, возете се на метрото, бройте си стотинките всяка сутрин, и си трайте.Вие си го избирахте, теглете последствията.И ако не ви е уврял акъла-септември идват избори, изберете си го пак????
54
1
 
18
 
! Отговори
красналиев русе преди 7 години
тоя хептян е изтрещял поне да ги види на живо тия платноходки че утре ще го каже и на вън пред някой дипломат и ще са сетят бързо какво работеше преди 20 г
53
2
 
13
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
Защо не отиде на мача на протежето си Литекс ами плещи глупости за кораби, които не могат да догонят лодките на турските рибари.
52
0
 
18
 
! Отговори
Антикомунистов преди 7 години
Една муатра държавата тормози, време е катафалката да го повози