Борисов категоричен: Нашите кораби – в Топ 3 на Европа!

Признанието ни е българите да спят спокойно, каза премиерът
Обновена: 23 юли 2016 17:12 | 23 юли 2016 17:09,
127
Борисов категоричен: Нашите кораби – в Топ 3 на Европа!
Снимка: Facebook

Мога да уверя българите, че Гранична полиция разполага с кораби в Топ 3 на Европа. Това заяви днес в Резово премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА. Той пристигна на границата заедно с военния министър и шефа на отбраната и проведе разговор с военнослужещи, изпратени тук.

Според Борисов страната ни има готовност да увеличи контрола по границата. "Техниката, с която разполага армията ни, е на достатъчно високо ниво, за да се следи и контролира границата", каза той.

Борисов съобщи, че е имало опити за трафик на мигранти с яхти "и то не като гръцките гемии", визирайки, че става въпрос за съдове на друго техническо ниво. 

Още по темата

"Затова включваме военноморския флот, както и всички кораби на гранична полиция", мотивира се премиерът, допълвайки, че оборудването дава възможност да се наблюдава цялата екватория и да се предотвратяват набезите още преди чужди плавателни съдове да влязат в наши води.

Той посочи, че снощи е имало опити за преминаване на мигранти от Гърция, но веднага са били върнати.

"Огромен труд на полицаи, жандармеристи и военни, но тяхното и наше призвание е да направим така, че българите да спят спокойно", обобщи Борисов.

"Упрекът ми е изцяло към политиците", заяви още той и повтори тезата си, че само с ракети и кораби не се постига спокойствие.

Борисов коментира и ситуацията в Мюнхен: "За съжаление съм лош пророк и нищо добро няма да се случи. Дали са организирани или са се отключили в някой лабилен различни чувства и състояния – фактите са факти, жертвите са жертви, ранените са ранени. Страхът и напрежението в европейските държави расте".

Преди всичко премиерът изказа съболезнования за трагедията в Мюнхен.

"Само като им гледам лицата на хората – имам пред вид лидери на чужди държави, защото добре ги познавам, многократно съм си говорил с тях и във формална, и в неформална обстановка, виждам какво напрежение, каква решителност, какъв яд и безкомпромисност", допълни министър председателят.

Той заяви, че България продължава да води балансирана политика. "Продължаваме да поддържаме непрекъснати контакти на различни нива с турската държава и въпреки проблемите, които имат в момента, успяваме да запазим относително спокойствие", каза Борисов.

Във връзка с 8-те задържани за наркоразпространение в Бургас Борисов коментира, че всички институции са поели ангажимент, за да се приключи със старата практика.

"Това, за което мога да поздравя и колегите от БОП, и прокурорите, и всички които действаха, че са направили така, че да се докаже наркоразпространение, което е доста трудно", каза още премиерът.

Припомняме ви, че осем души бяха задържани при специализирана операция на МВР и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" снощи на територията на Бургаски регион.

На шестима от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения за наркоразпространение. Става въпрос за организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества на територията на общините Поморие и Несебър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
9
 
! Отговори
Теглете си куршума преди 7 години
Борбата е безмилостно жестока.Борбата както казват, е епична.Аз паднах. Друг ще ме смени и... толкоз.Какво тук значи някаква си личност?! Разстрел, и след разстрела червеи.Това е толкоз просто и логично.Но в бурята ще бъдем пак със тебе,народе мой, защото те обичахме!
50
2
 
22
 
! Отговори
Без милост преди 7 години
23 юли 1942 г. Разстреляха Никола Йонков Вапцаров. Помниш ли Борисов и другите *** от върхушката?Прошка няма да има.
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен76 Какво да злословат ? Та той Червено Гербера само с папагалщината си и простототията и лъжите си ,,злослови ,,повече за себе си ,отколкото другите . На калпав х....й,,сергея ,,му виновен . Сергея ли ,Тиквуня ли ,все един дол дренки - БКП. Б.ок..лу ци !
48
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идват избори.На червените "Евроатлантици" безработните *** се накъсаха да злословят срещу Бойко.Е ,щом си харесваха Сергея ,да продължават в същия дух.Бог един на небето,Сергей един на Земята.Той е кумира и месията на хюмнетата от звездата.
47
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе,няма ли кой да каже на Вожда,какви корита изведени от скрап са тези наши "кораби",че да не става за смях!Господарите от запд,вместо да ги захвърлят за скрап,ги пробутаха на аборигените от булг***ристан и сега се "гордеем",че все още се държат над водата.А за "въоръжението" им,да не говорим - все едно.че са въоръжени с лъкове и стрели!!!Ама аборигените хвърлиха милиони за скрап.а комисионерите се облажиха подобаващо!Както всичко друго в "гау" територията.
46
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
utria ma ga napisa 4e nashte 3 koraba sa na topa na eFriupkatatva i4 nena4i 4e nekoi ot deka ta na tateka moe da pliva u ekvateralnio shelf na Shabla sho ski kvo delfinarium izmrea da rekoplekat kat vidat edno dlibelo telo s epilirani cecki i ashici s razmer na 6-klasni sramni ustni da guskta kanelkata penis4e
45
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокич, а на Ненчев "флотилията" и тя ли е в "топа", или си остана само на лаптопа?
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю Борисов, ... дали осъзнавате, че при един военен конфликт не процентите от бюджета, нито счетоводителите ще отидат да се бият ... ами танковете и войниците ?
43
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю Борисов, ... като спрете да говорите за проценти от бюджета и прочее глупости ... какво е реалното сравнение между нашата и гръцката армия като брой, бойна техника и въоръжение ?
42
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
М-дааааа!!Но,се задава една вълна от юг и не знам корабът България дали ще й устои!!Отвори Ердоган отново границите,ние за военни корабчета и класациите им в Европа си говорим!!Какви са тези хора бре??В паралелен свят,в паралелна реалност ли живеят??Къщата ни гори,ние си говорим къде е кибрита и какви са неговите ползи!!
41
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарю Борисов, ... запитвали ли сте се някога какво е сравнението между нашата армия и армията на фалирала Гърция ?Помислете по този въпрос преди да се хвалите следващия път
40
2
 
19
 
! Отговори
Момчето не е добре преди 7 години
Ние сме велика Вселенска сила. Пред армадите на Тиквун Великолепния тръпнат и извънземните. Няма американци, няма руснаци, няма китайци. Българските кораби - най-великите кораби в Галактиката.
39
0
 
5
 
! Отговори
ни съ знай преди 7 години
А народът все така мръхти!
38
1
 
28
 
! Отговори
герп преди 7 години
Този на снимката няма нужда да се коментира.. Със сигурност си мисли, че хората са прости като него и по цял ден ръси лъжи и глупости.
37
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЛУД УМОРА НЕМА !ЕДНО БАБА ЗНАЕ, ЕДНО СИ БАЕ ! Границата пробита като решето и като *** на насилник на малолетна в затвора А сръбската армия, чии ми го дърви на границата ?Все са ни лъгали , все сме имали про..ст..аци на ръководни длъжности ама такъв лъ....жец и такъв пр..ст.ак на толкова високо място не сме имали . Честито от Герб .
36
3
 
27
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
На Боце никой не му търси сметка за приказките, затова той си приказва кат' селски кмет
35
1
 
24
 
! Отговори
тотално фиаско преди 7 години
Тотално фиаско на всички западни служби и правителства! Ако щат да назначат още 100 хиляди полицаи, психолози и познавачи на исляма, резултати няма да има! Ако ще, шефа на света, Обамата, да подслушва още 4 милиарда телефона, барабар с този на баба Ангела, кошмарът от терористичната заплаха ще си остане! Защото службите и администраторите в правителствата, нямат и нула понятие, какво изобщо става. Нямат нито идея, нито план, нито концепция, нито визия!
34
3
 
34
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ПОРЕДНАТА ГЕРБАДЖИЙСКА ЛЪЖА! ВСИЧКИ ЗНАЕМ В КАКВО СЪСТОЯНИЕ СА НАШИТЕ ПРОБИТИ КОРИТА. ПРОСТАШКО Е ДА СИ ГЕРБАДЖИЯ !!!
33
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Решила Меркел да каже нещои тъкмо си отворила устата,Бойко Борисов я прекъснал и казал:- Каквото и да кажете напълно подкрепям вашето мнениезнаете, че съм най-надежния Ви партньор
32
6
 
17
 
! Отговори
алфа мъжкар преди 7 години
Сега е момента да заробим турция минимум за 700-800 години.