Борисов категоричен: Нашите кораби – в Топ 3 на Европа!

Признанието ни е българите да спят спокойно, каза премиерът
Обновена: 23 юли 2016 17:12 | 23 юли 2016 17:09,
127
Борисов категоричен: Нашите кораби – в Топ 3 на Европа!
Снимка: Facebook

Мога да уверя българите, че Гранична полиция разполага с кораби в Топ 3 на Европа. Това заяви днес в Резово премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА. Той пристигна на границата заедно с военния министър и шефа на отбраната и проведе разговор с военнослужещи, изпратени тук.

Според Борисов страната ни има готовност да увеличи контрола по границата. "Техниката, с която разполага армията ни, е на достатъчно високо ниво, за да се следи и контролира границата", каза той.

Борисов съобщи, че е имало опити за трафик на мигранти с яхти "и то не като гръцките гемии", визирайки, че става въпрос за съдове на друго техническо ниво. 

Още по темата

"Затова включваме военноморския флот, както и всички кораби на гранична полиция", мотивира се премиерът, допълвайки, че оборудването дава възможност да се наблюдава цялата екватория и да се предотвратяват набезите още преди чужди плавателни съдове да влязат в наши води.

Той посочи, че снощи е имало опити за преминаване на мигранти от Гърция, но веднага са били върнати.

"Огромен труд на полицаи, жандармеристи и военни, но тяхното и наше призвание е да направим така, че българите да спят спокойно", обобщи Борисов.

"Упрекът ми е изцяло към политиците", заяви още той и повтори тезата си, че само с ракети и кораби не се постига спокойствие.

Борисов коментира и ситуацията в Мюнхен: "За съжаление съм лош пророк и нищо добро няма да се случи. Дали са организирани или са се отключили в някой лабилен различни чувства и състояния – фактите са факти, жертвите са жертви, ранените са ранени. Страхът и напрежението в европейските държави расте".

Преди всичко премиерът изказа съболезнования за трагедията в Мюнхен.

"Само като им гледам лицата на хората – имам пред вид лидери на чужди държави, защото добре ги познавам, многократно съм си говорил с тях и във формална, и в неформална обстановка, виждам какво напрежение, каква решителност, какъв яд и безкомпромисност", допълни министър председателят.

Той заяви, че България продължава да води балансирана политика. "Продължаваме да поддържаме непрекъснати контакти на различни нива с турската държава и въпреки проблемите, които имат в момента, успяваме да запазим относително спокойствие", каза Борисов.

Във връзка с 8-те задържани за наркоразпространение в Бургас Борисов коментира, че всички институции са поели ангажимент, за да се приключи със старата практика.

"Това, за което мога да поздравя и колегите от БОП, и прокурорите, и всички които действаха, че са направили така, че да се докаже наркоразпространение, което е доста трудно", каза още премиерът.

Припомняме ви, че осем души бяха задържани при специализирана операция на МВР и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" снощи на територията на Бургаски регион.

На шестима от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения за наркоразпространение. Става въпрос за организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотични вещества на територията на общините Поморие и Несебър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво означава тази класация"в топ 3"?! Оръжието или ти върши работа или не ти върши! А на 4-то и пето място най-вероятно са лодка еднодръвка и салът на Робинзон Крузо!
10
3
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРЧЕ преди 7 години
Борисов бил в Резово със:-военния министър/до тук е ясно/-и шефа на отбраната/ха кой ли е този и от кога в правителството си имаме и шеф на отбраната освен военния министър?/А сега към писалия статията, уважаеми ако премиера ни е използвал думичката Екватория поради обясними причини то смятам, че вие сте на друго ниво.Знам че премиера ни е ГОСПОД но осмелете се да го коригирате.
9
2
 
32
 
! Отговори
ДЕПУТАТ преди 7 години
БАЦЕ КАЖИ КЪДЕ СА 20 МИЛИАРДА ЗАЕМ,ЧЕ ХОРАТА ПИТАТ А И НИЕ НЕ ЗНАЕМ
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
космически кораби...
7
1
 
21
 
! Отговори
s преди 7 години
Сигурно плодовия зеленчук е искал да каже, че и трите ни кораба се намират в Европа, което е очевидно.
6
1
 
30
 
! Отговори
Кратун преди 7 години
Служил съм във флота имога да ви уверя, че Борисов нищо не разбира от кораби. Неговото "Топ 3" е в някакъв друг, по-розов свят....
5
0
 
12
 
! Отговори
Стефан преди 7 години
Къде е новината се съдържа изявлението от заглавието?!
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"мотивира се премиерът, допълвайки, че оборудването дава възможност да се наблюдава цялата екватория"Екватория ли бе джунараля полуграмотни? Можем чак оттук да наблюдаваме Бели Нил в Южен Судан? Или може би искате да кажете "акватория" демек нашата си част от морето?
3
1
 
24
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
На галактикаа? На мултивселената!
2
2
 
13
 
! Отговори
не така Маро преди 7 години
Качи ми се самочувствието, добре че не каза как сме изпреварили Сомалиленд с военни кораби.
1
16
 
14
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Браво!А самият генерал Борисов определено е в Топ 3 политиците на Европа!