До края на юли се решава ще има ли партия ДОСТ

За върховните съдии отказът за регистрация е незаконосъобразен
23
До края на юли се решава ще има ли партия ДОСТ
Снимка: Булфото, архив

Върховната касационна прокуратура подкрепи жалбата на Лютви Местан срещу решението на Софийския градски съд /СГС/ да откаже да регистрира ДОСТ като партия, съобщи БТА.

Още по темата
Според прокуратурата действията на съдията-докладчик при решението са излезли извън рамките на законосъобразността.

Пред съдебния състав Лютви Местан заяви, че е силно огорчен от факта, че основният мотив, с който СГС е отказал да регистрира партията, са внушенията в обществото, че ДОСТ е етническа партия и би защитавала чужди интереси.

Той посочи, че ДОСТ е национална партия, която ще проповядва либерална демокрация и приема всички българи, независимо от етническия им произход. Местан добави, че над 20 процента от учредителите са етнически българи-християни.

По-рано прокуратурата поиска делото да бъде отложено за събиране на допълнителни доказателства, но искането беше отхвърлено от съда.
От прокуратурата посочиха, че заради неуважаването на искането за събиране на допълнителни доказателства не могат да приемат, че при учредяването на партията са били спазени всички изисквания на закона.

Върховният касационен съд ще произнесе решението си до края на юли.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Лютви МестанвксДОСТ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХАЙДЕ ХОЛАН, ПРОДАЛИ СИ ТОВА ОНОВА НА ТЕЗ ОНЕЗ- ЕДНА И СЪЩА ЧЕРВЕНА ЛОБИСТКА *** СЕ РОИ- В РЪЦЕТЕ ИМ Е " И ХЛЯБА И НОЖА"- РАЗПРЕДЕЛИТЕЛИТЕ НА ПОРЦИИ СА ЕДНИ И СЪЩИ ЦЕЛЯЩИ ДА РАЗКЪСАТ ОТ ГЕРБ КОНТРОЛИРАНИЯ ВОТ. ТЕ СА ЖАЛКИ СМЕШНИЦИ- ЦЕПЯТ АТОМА НА КУХНЕНСКАТА МАСА ПРОУЧВАТ ПОЧВИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ БРАУНОВ ГАЗ ЕКСПЕРИМЕНТИРАТ НАНОТЕХНОЛОГИИ, УЗАКОНЯВАТ ЕДНИ МИЛИОНИ ПЛАЩАЙКИ ДАНЪЦИ- ХАЙ ХИДРОМИЛИОРАТОР- БОЖЕ КОЛКО ЛИЦЕМЕРИЕ, А БЕДНИТЕ ИМ ИЗБИРАТЕЛИ ОТДАВНА ИЗБЯГАХА- СЪБУЖДАТ САМО ПОГНУСА И ОТВРАЩЕНИЕ
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Все пак ДОСТлука между Ердо и Вова дава резултат.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на всички стана ясно, че Доган си е "наш човек" и агент на ДС, а Местан от "наш" си продава *** на Ердоган. От него вече трябва да се пазим. Точно в този момент партията му няма как да се регистрира. В този ред на мисли може да наблюдаваме и битката м/у Недим Генджев (пак нашо ДС) с мюфтийството, което в момента е в ръцета на "местановци". Като казвам "нашо" имам предвид под български чепик, макар че в сферата на корпоративните интереси човек никога не може да е сигурен кое е наше и кое ваше
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е вярно ,че в списъка с учледителите има и хора с български имена ,обаче на учредяването на партията на Местан присъстваха двайсетина имами и нито един свещенник.Каква е партията нека изводите да ги направят върховните съдии.А оня ден покрай преврата даваха интервю с лидерите на изселническата организация в Турция.Та те казаха-щом Доган не ни подкрепи за сваления самолет вече няма за нас ДПС,ще гласуваме за ДОСТ.А сега пък Турция се извини на Русия.Екзактния дето чете декларацията сега какво мис
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не доумявам как журналитката - автор на стаятията си позволява да напише че върховните съдии смятат, че отказа за рет.гистрацията на ДОСТ е незаконосъобразен, длед като все още не се е провело заседоние на ВКС - как може да се налага това мнение на читателите, след като не е ясно решението на ВКС ????
6
8
 
5
 
! Отговори
На Пyткиндeн преди 7 години
дост ще има
5
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А проруската ченгесарска партия на другият ря зан не е ли етническа?Каква е тази "държава" бе....
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От текста под снимката разбираме, че върховните съдии смятат за незаконосъобразно. От текста обаче разбираме, че върховните прокурори смятат така. Последно,коя е вярната новина?
3
10
 
7
 
! Отговори
Иваноч преди 7 години
Ами да ги бъде ДОСТ. Не знам какво ви пречат и какво сте се вторачили в тези турци... както виждате атентати правят не официалните партии в Германия и франция
2
4
 
17
 
! Отговори
апо преди 7 години
20% позорни , заслепени от алчност родоотстъпници и 80% откровени антибългари , терористи-джихадисти както ще стане ясно след няколко месеца.
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демек Дост ке ги биде!