ВМРО скочи: Без секции в Турция за президентските избори!

Заради извънредното положение вотът там щял да бъде силно опорочен
36
ВМРО скочи: Без секции в Турция за президентските избори!
Снимка: Булфото, архив

На изборите за президент да не се разкриват избирателни секции в Турция, искат от ВМРО.

Настоящото положение в югоизточната ни съседка е изключително тревожно и в такава обстановка не може да се гарантира честността на вота и законосъобразността на изборния процес, смятат воеводите.

Още по темата


Ако досега изборите за български представители в Турция бяха опорочавани, манипулирани и фалшифицирани, то какво да очакваме в момент, когато в тази държава е въведено извънредно положение, коментира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от пресцентъра на партията.

От партията настояват пред външния министър Даниел Митов и министерството на външните работи, което организира българските избори в чужбина, на предстоящите избори за президент на България да не се разкриват избирателни секции на територията на Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
ТРАКИЯ-БЪЛГАРИЯ преди 7 години
До razgradski popЕй амуджа да си налягате парцалите да не заминете на втора и последна екскурзия.Мръзосветник такъв!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До razgradski popЗащо пък не! Защо трябва България да харчи бюджетни средства да прави в чужбина български избирателни секции. Искат да гласуват - да заповядат в родината, тъкмо ще я видят, нали я обичат, а и достатъчно са се напечелили. Че то без да си идвал сума години лесно даваш акъл задочно - "мъдри" оценки по мрежите, по Дойче веле, по Дейли туй-онуй, че трябвало "да се работи", че българите само "мрънкали", а били "щастливи", ама корумпирани и мързеливи. Ами елате тук, бе, дайте пример
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 23Изобщо не трябва да има двойно гражданство! Не може хора, изоставили Родината си, за по-сладък живот, не идвали в нея десетки години, да решават с гласа си съдбата на постоянно живеещите, които изпитват несгоди и радости, поддържат държавата с труда си, осигуряват съществуването и. Двойното гражданство е дискриминация към тях. Или си български гражданин или не. Имуществените права да се запазят, но политически - да имат да взимат. Резерви за постове не се приемат! Наситихме се!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проблемът е в турското, а не двойното гражданство. Никакви турско-български и българо-турски гражданства.Или турско или българско.Никой турчин няма право да ми казва как да живея в съраната ми, както аз не казвам на никой турчин какво да прави в турция.
19
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво те бърка двойното гражданство? Всеки който може би се възползвал от него. Това , че имат и друго не ги прави по-малко български граждани с всички последствия които произтичат от това.
18
0
 
10
 
! Отговори
До razgradski pop преди 7 години
Само че в държавите,които ти изброяваш, българите не са с двойно гражданство.Те само работят там временно, а ако получат гражданство там,губят правото си да гласуват на наши избори.Аз разбирам хората,които бяха прогонени по време на т.нар. Голяма екскурзия.Те продължават да се чувстват свързани с България, въпреки обидата и въпреки трудностите, които преживяха.Но нека и те да ни разберат - Бог знае защо, гласуват така, че стават пионки в ръцете на онези, които ги прогониха, а после съсипаха Бг
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците да си оправят турция.Забрана на двойното гражданство за хора подписали клетвена декларация, че са турци.
16
8
 
5
 
! Отговори
razgradski pop преди 7 години
много добре...тогава и без секции в САЩ, Канада, Франция, Германия, Австрия, Испания, Италия, Гърция, Великобритания, Белгия, Холандия и още 30-40 държави...ха ха ха...
15
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най добре да се затворят и секциите в кърджалийско разградско шуменско и навсякъде където турците преобладават. Дори да се затворят и секциите където пишман воеводите не получават гласове.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, ето така се прави политика !
13
2
 
9
 
! Отговори
Интересно преди 7 години
До мвро..няколко пъти казвам че ние нямаме нито пари нито време за нова техника и обучение на персонал за нея..но имаме световни и олимпийски шампиони по стрелба заводи на ниво за производство на стрелково оръжие ..ами организирайте 200 хил..добри снайперисти..обучете населението на подривна дейност и партизанска война ..създайте бази по балкана за муниции и вижте коя армия ще иска да влезе на нашта територия...никоя..
12
3
 
18
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Не само, вече граничим с идил, затваряне на границата и посолството!
11
6
 
10
 
! Отговори
МВРО преди 7 години
Всички искаме България да има модерна и добре подсигурена армия, по подобие на Израел и Швейцария, но нека първо погледнем какви икономики и какви бюджети имат тези две страни (Израел каква сума годишна получава от САЩ само...), имат стриктна национална доктрина, работеща икономика, технология и т.н. Някои неща доста далеч от нашата реалност към този момент. За съжаление.
10
6
 
11
 
! Отговори
МВРО преди 7 години
До ЖороЖоро, уважавам мнението ти, но трябва да си признаем, че внесения законопроект на ВМРО беше чист популизъм (Без никакъв разчет и конкретни предложения, точни изчисления и т.н.). Първо е нужно да си стегнем подделенията, да закупим ново оръжие и техника (всичко се разпада, ако вече не се е, казвам го като човек с много близки в системата), да обучим качествен офицерски състав и да имаме национална доктрина. Нещо трудно достижимо преди 2018-та, и то ако почне на момента.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Си, не си няма значение, българите все-още сме мнозинство в България. Има значение думата на мнозинството.
8
5
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
до 1 - когато не си мнозинство нещата не зависят само от теб. ЕТо ПФ искааха да се гласува закон за казармата, но всички с обединиха срещу тях. Много просто си представяте парламента, дори Герб могат ад бъдат бламирани, ако всички се обединят срещу тях. това е силата и слабостта на плаващите мнозинства - правят се компромиси.
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За всичките години турците в турция, които гласуват, са доказали, че само са вредили на България и само ще вредят с гласовете си от там.Никакви гласове от турция. Както турция не иска гласове от България на нейните избори, така и на нас такива купени и нагласени гласове не ни трябват. Гласуването в турция, за Български избори е грубо нарушение във вътрешните дела на България!Както турция не иска намеса във вътрешните й работи, така и България не иска турска намеса във вътрешните й работи.
6
5
 
20
 
! Отговори
ЗАЩО преди 7 години
Няма такъв закон в друга Държава - избирателни секции изнесени в Турция , Австралия , ЕС .Гласува се в територията на Държавата . Това трябва да отпадне , които живеят тук ще се самоуправляват чрез избор на Народно Събрание и Правителство . Как така някакви роми , ислямисти , терористи без да знаят БГ Език ще ми пращат Депутати в Парламента . А сиктир .
5
5
 
10
 
! Отговори
1 преди 7 години
Секции ще има,а за наблюдатели,ще пратят ,балевски,агент иван,байрактар и онова ''бяло'' ''българче''касабов,шефа им ще бъде болен със сикритарка деница.
4
6
 
16
 
! Отговори
ПРАВИ СА преди 7 години
Не може да има Избирателни Секции в Държава с Военно Положение .Трябва Народното Събрание да се самосезира , ако не иска трябва ЦИК да се самосезира , ако не иска и ЦИК трябва Конституционния Съд и Прокуратурата да се самосезират .Все още имаме Ресурс , ако не Народа ще се самосезира във Фейсбук .