Самарянството на Меркел ни обрича на терор

ВМРО: Камикадзето от Ансбах можеше да убие българи
26 юли 2016 12:45,
62
Самарянството на Меркел ни обрича на терор
Снимка: архив Булфото

"Самарянството на немското правителство обрича на терор Европа и е време да признаем фактите – проблем с мигрантите има, а Европейският съюз е безпомощен".

Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в коментар на последните нападения в Германия.

Той е категоричен, че настоящата европейска политика е несъстоятелна и че е нужно страните-членки на ЕС да се отбраняват заедно срещу тероризма, а не Германия да кани, а България да страда.

Още по темата
Каракачанов призова българското правителство да наложи мораториум върху Дъблинското споразумение докато Европейският съюз не изгради нова система на сигурност. Според лидера на ВМРО то не работи ефективно, за което има позиции и на други европейски страни.

Поводът за искането на воеводата е информацията, че 27-годишният сириец, който се самовзриви пред заведение в германския Ансбах, е влязъл в Европа през България и е трябвало да бъде депортиран у нас заради отказан статут на бежанец.

Според Каракачанов българската държава трябва да защити живота и сигурността на гражданите, прилагайки най-строг контрол спрямо влизащите в страната мигранти от Близкия Изток и Африка.

"Явно е, че Старият континент е поставен пред предизвикателството да намери баланс между сигурността и правата на човека, но политиката на Германия да приема всеки, представящ се за бежанец, освен сбъркана е и катастрофална за всички нас", каза още политикът.

Според него показателно в случая е, че атентаторът е бил с отказан статут още преди 2 години, но въпреки това му е позволено да пребивава в Германия. Той призова за преосмисляне на общите политики на ЕС, защото фундаментализмът се материализира и въпросът вече не е "Дали?", а "Кога и къде?".

"Страната ни трябва да защити националния си интерес, защото е факт, че този сириец можеше да извърши атентата у нас и сега жертвите да бъдат българи", каза още патриотът.

Той допълни, че е отговорност на всички правителства в ЕС да покажат, че Европа не е хан, в който всеки може да влиза и излиза, а междувременно и да убива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самарянинът Бойко много добре е угоил "патриотите". Даже и дума не обелват за референдум за излизане от ЕС, какъвто искат всички истински патриоти, като Найджъл Фараж.
12
14
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Защо бе ,Каракачанов ти как ще реагираш,договор за взаимопомощ с терористите ли ще подпишеш?
11
2
 
12
 
! Отговори
маке преди 7 години
само да питам кви са тия фърчила дека постоянно летат над нашио крайсигур жената ме следи от горе дали си пийваме с комшията тц тц тц
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие да не живеете в инкубатор ?
9
7
 
30
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Вправилната посока но не точно.Продажната политика на Меркел в угода на САЩ ни обрича на терор!
8
3
 
15
 
! Отговори
Къде си преди 7 години
бе, прокажения?Няма ли да обясниш как мигрантите ще ни спасят от демографската криза?
7
4
 
44
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
В случая Каракачанов е прав. НАТО на хиляди километри води воини, а незабелязва че зад гърба му врага спокойно си вилнее!
6
2
 
33
 
! Отговори
4уденко преди 7 години
Швейцарският футболист Джердан Шакири заяви, че ще играе за Косово, ако му предложат ролята на капитан. # Какво ще стане ако му предложат от отбора на Ислямска държава ролята на генерал ?
5
33
 
17
 
! Отговори
доносник преди 7 години
Каракачанов и всички псевдо патрЕоти - с бежанците към Африка!
4
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не просто борба против тероризма, а борба против либералното безусловно смешение на раси, култури, народи, от което се пораждат хаос, насилие и обезличаване на културните народи за сметка на агресивните.
3
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крайно време е грозната сбъркана вещица да си обира крушите и да се самодепортира в Сирия заедно с всичките й милион и половина варвари дето си покани. Да ходи и да им се радва там откъдето са дошли.
2
3
 
50
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Много са интересни и специалистите, и анализаторите, и експертите. Всички казват - у нас опасност няма, данни за ефикасно си няма, взети са необходимите мерки, и т.н. Когато се случи нещо - всички са с идеи какво е можело да се предотврати, как е можело да се предвиди, какви са били предпоставките, целите,....... Запълване на ефирно време и вестникарски страници с бръщолевене. Точно така - бръщолевене дни наред.
1
14
 
41
 
! Отговори
нещастник преди 7 години
Нали това е целта на мероприятието ,ТъпаГ Да има терор , за да може таквиз толупи кат' вас в парламента да гласуват поредица от закони отнемащи основни права и свободи на гражданите !