Самарянството на Меркел ни обрича на терор

ВМРО: Камикадзето от Ансбах можеше да убие българи
26 юли 2016 12:45,
62
Самарянството на Меркел ни обрича на терор
Снимка: архив Булфото

"Самарянството на немското правителство обрича на терор Европа и е време да признаем фактите – проблем с мигрантите има, а Европейският съюз е безпомощен".

Това каза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в коментар на последните нападения в Германия.

Той е категоричен, че настоящата европейска политика е несъстоятелна и че е нужно страните-членки на ЕС да се отбраняват заедно срещу тероризма, а не Германия да кани, а България да страда.

Още по темата
Каракачанов призова българското правителство да наложи мораториум върху Дъблинското споразумение докато Европейският съюз не изгради нова система на сигурност. Според лидера на ВМРО то не работи ефективно, за което има позиции и на други европейски страни.

Поводът за искането на воеводата е информацията, че 27-годишният сириец, който се самовзриви пред заведение в германския Ансбах, е влязъл в Европа през България и е трябвало да бъде депортиран у нас заради отказан статут на бежанец.

Според Каракачанов българската държава трябва да защити живота и сигурността на гражданите, прилагайки най-строг контрол спрямо влизащите в страната мигранти от Близкия Изток и Африка.

"Явно е, че Старият континент е поставен пред предизвикателството да намери баланс между сигурността и правата на човека, но политиката на Германия да приема всеки, представящ се за бежанец, освен сбъркана е и катастрофална за всички нас", каза още политикът.

Според него показателно в случая е, че атентаторът е бил с отказан статут още преди 2 години, но въпреки това му е позволено да пребивава в Германия. Той призова за преосмисляне на общите политики на ЕС, защото фундаментализмът се материализира и въпросът вече не е "Дали?", а "Кога и къде?".

"Страната ни трябва да защити националния си интерес, защото е факт, че този сириец можеше да извърши атентата у нас и сега жертвите да бъдат българи", каза още патриотът.

Той допълни, че е отговорност на всички правителства в ЕС да покажат, че Европа не е хан, в който всеки може да влиза и излиза, а междувременно и да убива.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
8
 
8
 
! Отговори
македономразец преди 7 години
а бе до кога че го търпим тоа македонски терорист?ем го търпим ,ем го раним
52
11
 
9
 
! Отговори
антимакедонец преди 7 години
грухчо,ходи в македония да си ги плещиш тиа!уж македонец,пък от бугарско не мърда,грухчо в македония ви чекат теб и челата ти чета да сиотслужите военната служба и да си заслужите да се наричате македонци
51
8
 
18
 
! Отговори
доносник преди 7 години
До там сме я закъсали - Каракачанов водеща новина във всяка медия, сутрешен блок и т.н.... отвратен съм! Човек, който е от десетилетия в политиката а не е запомнен с нищо друго освен с празни приказки.... определено сме на дъното на хранителната верига, щом такива същества заедно с Валери Симеонов и Волен Сидеров са ни представителната извадка за "Патриоти" ....
50
9
 
10
 
! Отговори
aha преди 7 години
Лъсна от къде му идват парите на този, 1:1 копира тезите на Масква по въпроса
49
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още малко каракачански простотии и Ванче лично ще излезе от гроба и ще овеси баш воеводата на първото дърво.
48
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
47 не е добер да не се познава историята - ВМРО от 1934 не е партия, идеен клуб, комитет и не е промакедонски, а е пробългарски, защото първоначлната идея е Македония да се отдели и впоследствие да се присъедини към Княжество България- като ИЗточна Румелия. Разбира се каракачанов няма нищо общо с тези хора, но засяга болни въпроси във външната политика, които никой не исак да засегне.
47
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КаракОчанката явно изпитва силен електорален дефицит. Стана му ясно, че втори път няма да се дореди до държавната софра.
46
4
 
16
 
! Отговори
Бай Курти Зодия Близ преди 7 години
каракачанката облиза копанката
45
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ако са Българска партия,да пишат че са Българска.те сложили в името си че са македонска
44
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
меркел направи груба и тежка грешка.непростимо е за политик от такъв ранг. относно каракачанската вмро,това е сепаратистка промакедонска партия.през 1934 е била забранена за терористична антибългарска дейност.
43
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ни обрича, а просто трябва да получиняколко ритника в дебелия ***.
42
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиката и въобще не е самарянство!! Странно е обаче колко малодушни се оказват швабите и как търпят като овце. Бетер нас.
41
8
 
10
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Моляяяа, каракачанов бил във форума!
40
15
 
19
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонименне, не говори истината, говори каквото на него му е изгодно и се харесва на ***: 1. в повечето случаи атентаторите не са бежанци и той го знае, но дрънка друго; 2. задължителна казарма няма как да има, защото и малкото останали младежи ще си заминат - знае го и дрънка обратното; 3. "не ме интересува какво мислят в Европа" казва ченгето, но добре знае, че няма как така да стане, защото ако и Европа престане да я интересува БГ сме чао, ще си останат само ченгенцата посрани
39
3
 
16
 
! Отговори
урбан преди 7 години
Какъв позор, ако тази прозряна, покварена и служеща на демони порода хора би надделяла над проникнатия от вяра в Бога и блестящ с Христовото име човешки род.Из реч на папа Урбан II (1088-1099) в Клермон на 27 ноември 1095 г.
38
5
 
29
 
! Отговори
ядосан преди 7 години
не е самарянство, опитва се да угоди на влиятелни кръгове които имат изгода от това, правят се маса пари на гърба на мигрантите и не им дреме за нищо друго, това е положението ....
37
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Популист, ама говори истината, нали?
36
4
 
16
 
! Отговори
ре преди 7 години
Още малко остана.Приказката,ама те запада са си виновни ще върви до деня в който и нас ни подпукат.И тогаз с какво ще се оправдаваме,че нямаме колонии ли ?
35
8
 
20
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До забележка - каракачанката е от най-назадничавите популисти - трапезни патриоти - дрънка глупости по всеки повод, слушах го днес да се хвали "аз от 10 години говоря за незнамсикво..." - е може ли да се похвалваш, че само говориш? - това му е разбирането за полезност - крайна ченгеларска гад, сега и на бялата коса ще целуне бузките - както казват Ъпусрд "и баба Парашкева и *** не би си хвърлила по тебе"...
34
2
 
49
 
! Отговори
Моляяя преди 7 години
До нещастникАз пък не искам разхождайки се в Родината си, да изпитвам страх да не обидя някой мюсюлманин, защото съм по къси панталони и с потник лятото! Да се съобразявам как да се обличам заради мюсюлмани. Аз не ходя в техните държави, защото не ми харесват порядките им в това отношение. Не искам да се налагат тук. Обществото ни не е разпасано! В техните държави се изнасилва жена тя няма права да се оплаче и винаги е виновна, нищо че е забулена. Това ли искаш за дъщеря си, за внучките си?