Да се радикализираш към страната, в която си израснал

Това е проблемът на Европа, каза Бъчварова
Обновена: 29 юли 2016 22:39 | 29 юли 2016 22:36, Петя Славова
30
Да се радикализираш към страната, в която си израснал
Снимка: архив, Булфото

Българите смятат, че мафията има държава и тя е България. Това е така, според Румяна Бъчварова, защото процесът на изграждане на доверие е трудно, а това се е случвало толкова дълго време, че дори, когато ситуацията е различна, е сложно да се повярва.

Още по темата

Министърът на вътрешните работи коментира пред БНТ и кризата с бежанците. Според нея, най-големият проблем на Европа е феноменът, при който хората, израснали в една държава се настройват толкова радикално срещу нея.

Що се отнася до случващото се с миграционния поток у нас, тя увери, че страната ни прави всичко необходимо, което е възможно. „Следваме правилата и сме достатъчно строги и към нас самите.” Каза Румяна Бъчварова и с това припомни новината за задържаните полицаи за каналджийство.

Според нея, антитерористичният закон е полезен, защото дава възможност преди да се е случило каквото и да е да знаем как да реагираме в стресова ситуация.

Що се отнася за подслушванията, вътрешният министър отговори, че разбира страховете на българските граждани, но  законът е направен така, че да ограничи възможността за злоупотреба.

„Не можем без тези мерки да се справим с един такъв проблем”, уточни все пак Бъчварова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бъчварова... ама какво да ти кажа... все ще ме цензурират. Тези хора в Европа, които се радикализират може и 5-то поколоение да са, ама те всъщност не живеят в Германия примерно, а в Сирия щото са си в местното гето. При мен има турци, които цял живот са живяли в Германия и едвам сричат немски, направили са си малка Турция просто. Както сте интегрирали * след милиарди за Евророма.
18
0
 
4
 
! Отговори
WIPROS преди 7 години
Въпрос към МВР - не може ли заедно с Институциите в България да подобрите Живота на Българите ?Примерно да принудите Ромите да си плащат Тока , Водата и Данъците ?Не се издържа вече - всичките пари от работа ги даваме за Сметки .Започнете от Бат Сали , ром който има частен Бизнес с ток , този е Депутат в Народното Събрание и краде от ЧЕЗ , после продава на Ромите . Там са като Абонати на Мобилен Оператор - плащаш 20 кинта и ползваш 1 месец .лТова което съм написал не е лошо ДАНС да го види .
17
0
 
2
 
! Отговори
БАС преди 7 години
Ловя бас че следващите Жертви, на Телефонните Измамници Роми от Катуница , ще си дадат парите по този закон - Бабе твоя внук е заплашен от Терористи , конфискуваме ти парите .МВР се оправи с ромите , сега започна да дава акъл и на Франция и Германия .Смешни са , ловят Покемони в Офисите си и КПД = 0
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГОСПОЖО МИНИСТЪР, ОЩЕ ПО СТРАШНОТО Е ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ НАСКОРО- ДА ПРЕДПОЧИТЕШ СМЪРТТА ПРЕД РЕАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ВЪРНЕШ В БЪЛГАРИЯ- ТОВА СЕ СЛУЧВА И С НАШИТЕ ДЕЦА- ТЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ.
15
0
 
2
 
! Отговори
рънте преди 7 години
Тези мерки са записани в закони - накарай ги да се спазват на всички нива
14
0
 
8
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Как може да очакваме решаването на проблемите от някой,който даже не разбира същността им?????
13
0
 
6
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 7 години
Само едно болно общество ражда болни мозъци!
12
1
 
4
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
В Германия разкриваемостта на кражбите с взлом за 2015 е била 15 процента. (23 процента през 1973.) В България, най-вероятно е 5-6 процента.
11
1
 
9
 
! Отговори
Вие питате преди 7 години
Вие питате: Защо назначиха другарката Бла-бла-Бачварова за МВР министърка?Ние отговаряме: Защото тя няма нито идея, нито план, нито концепция, нито визия.
10
1
 
13
 
! Отговори
Pinochet преди 7 години
Аз съм БЪЛГАРИН и се радикализирам към управляващите престъпници, наследници на други престъпници. Към тия които вече 26 години разграбват родината ни , унищожават българите , ту.рцизират страната и извършват още много неизброими престъпления срещу НАРОД и РОДИНА!!!!
9
1
 
31
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Борисов, като я слушам тая, и оная на туризма, и оная на енергетиката, и оная на "правосъдието", па и целия ти харем от глупави, посредствени и нагли фръцли и ако приемем, че ти си ги избираш по "собствен образ и подобие", тогава ти си направи сам извод за това колко ти е акъла.
8
0
 
30
 
! Отговори
Мотко преди 7 години
Държавата ни затънала в проблеми,тя тръгнала акъл да дава.
7
1
 
28
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Но те сега ще се опитат да прокарат въпросния закон, не за да се бранят срещу терористи - а по ченгеджийски да могат да навслизат в личната сфера на хората и да ги изнудват и малтретират. Това е целта на ченетата от герб. Те друго не знаят. Във всеки случай - не знаят как да управляват, защото са бавноразвиващи се до един.
6
1
 
30
 
! Отговори
👁 преди 7 години
"Това е проблемът на Европа, каза Бъчварова"ПРОБЛЕМА НА ЕВРОПА Е ИСЛЯМА! Всичко друго е мижи да те лажем!
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Според нея, антитерористичният закон е полезен, защото дава възможност преди да се е случило каквото и да е да знаем как да реагираме в стресова ситуация."Антитерористичният закон трябва да е само препръчителен, а не заъдлжителен. Все пак не е добре изцяло да се водим по акъла на държави, в които за месец има повече атентати, отколкото в България за десетилетие.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да се радикализираш към страната, в която си израснал"Някои хора си въобразяват, че интегрираните и децата им са крайно лоялни към новата си държава. Голяма грешка. Още по-голяма грешка е да залагаш на повече интеграция и толерантност към тях, особено ако въпросните имигранти систематично те тероризират и избиват.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази е тотално неадекватна.Откри и реши всички проблеми в родното МВР, че тръгна да обяснява на Европа какви са и птоблемите. Те там хората...падат от луната...и чакат някакви българи, за които върхът е да завътшат ЮЗУ да оправят Европа.
2
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Г-жа Бъчварова е психолог, специализирала е в САЩ и със сигурност е наясно с психологическия феномен радикализиране към страната, в която си израсъл.В школата в Симеоново се изучава психология.За мен първопричината е западният модел на възпитание, които предполага стремеж към превъзходство.На фона на западните култира Бушидо звучи като приказка за Рая.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След толкова години опит с ромите, не ви ли е ясно, че * устроените индивиди не търпят цивилизация. Това, че се е научил да ползва системата ви за привилегии и се изключил от всякакви задължения, не ви прави впечатление, докато зулумите му не ви струват скъпо. То е ясно, че на всеки са му необходими само за избори и после оле-ле. Безпринципността в политиката е проблема. Никой в Европа не ги иска, но вие продължавате да ги налагате, като някакви божества.