КС зорлем тикал шоумена Слави към политиката: Просят си го!

"Ако някой си мисли, че това е краят, значи нещо се е объркал"
Обновена: 29 юли 2016 11:11 | 29 юли 2016 11:00,
236
КС зорлем тикал шоумена Слави към политиката: Просят си го!
Снимка: архив, Булфото

Слави Трифонов изригна срещу Конституционния съд и го обяви за слуга на политическата класа.

"Това, което реши КС, не е незаконно, решението е неморално, мерзко, долно. Най-отгоре стои народът", настоя той.

Както знаете вчера магистратите орязаха три от въпросите в референдума на шоумена, с мотив че противоречат на основния закон на държавата.

Още по темата

Това са въпросът дали да се намали броят на депутатите от 240 на 120, този за и против електронното гласуване и още един – дали полицейските началници да се избират пряко от народа.

След решението на КСс въпросите, които ще останат в допитването, са:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

3. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

"Ако някой си мисли, че това е краят, значи нещо се е объркал", коментира Слави пред bTV.

По думиту му съдиите са "комсомолци", които обслужват политическата върхушка.

Шоуменът призна, че мисълта да влезе в политиката не му е никак чужда: "Мисля, че Конституционният съд и разни други субекти доста сериозно ме тикат към нещо, което аз се двоумя, но те са се засилили. И аз, аха да си разказвам вицове, те ми казват: "Недей!". Обикновено, когато човек си го проси, си го получава".

"Аз съм човек, който води шоу, но в личен план съм гражданин. Като 700 000 граждани , които искат да бъдат питани. И ще използвам правата, които ми дава конституцията", отсече Трифонов.

Попитан дали скорошният му концерт ще се превърне в предизборен концерт, той заяви, че няма да е такъв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво е народът?-сбирщина от вълци и кози, както е казал поетът.Хайде стига!Още Платон е посочил, че демокрацията е некомпетентно и слабо управление.Трябва акъл, Трифонов, само с демокрация не става!Имаше максима, че животът на човек са неговите мисли.И за какво мисли народът?
205
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Времето на шефовете също мина.Светът трескаво търси някаква истина върху, която да стъпи и това не, не е американската мечта, не е и човекът без лице и с ***.Изтокът така ще ви цапардоса с морал, море от хора и сила, че ще си задавате екзистенциални въпроси от порядъка:Аз ли съм това, което съм?Има едни такива дребни жълти човечета, на които им трябва още малко време да се обединят и да вземат своето-света.
204
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То на всички ни е писнало от герберските изцепки, но има и по-лошо. Винаги има по-лошо. Нека да има референдуми, но ако след тях вместо Тиква дойде Прокопи да не се изненадате. Целият свят е сцена, но не всички са артисти. В нашия случай, народът е в миманса, а изненадата дебне зад кулисите.
203
1
 
3
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Краят драги ми Славчо , ще бъде на 6 ноември , когато разбереш , че референдума ти се е провалил!Как ти се струва , един стар ерген , напълнил ефира с цинизми и чалга /вярно е че имаш и попадения/, та такъв пущиняк , да ВОДИ хора и те да гласуват за него - АБСУРД момче , голям си наивник!Времето на политици като Царя , Борисов ,Сидеров и Валерката Симеонов , Бареков , а сега и ТИ , просто мина -точка!Пий си студената вода и си пей на концерти , ожени се .....направи нещо по силите ти!
202
0
 
2
 
! Отговори
ицо преди 7 години
Абе не знам кой е смешния,а къде по точно прочете от мен че това е незаконно...Оставам с впечатлението,че грам нищо не си разбрал,всъщност абсолютно нищо не си разбрал от това което имам в предвид.Живи и здрави,разни хора,разни идеали и идеи,ама ако това е нормално да ви се....а на демокрацията.
201
1
 
3
 
! Отговори
рънте преди 7 години
Когато някой започне много да се надува-по-добре е да пръдне иначе ще се спука.
200
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До SpaceXИ според теб инициирането на реферемдум е простащко действие ? странно :)За мен далеч по просташко е бивш комунист минал школовката на ГРУ да се прави на на най-демократичния президент :) да не говорим за малоумието г-жа Паръмова да учи дацета ни за наследството от комунизма :)
199
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ицоИцо в Шатите имаше цял сериал за Буш младщи, в който направо се подиграваха с него, и на никой, абсолютно на никой не му е минавало през акъла да спира сериала ...Да не говорим за британските политически комедии
198
2
 
6
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
210 Коя идея , кое е идейното в това едно просташко предаване да се занимава със сериозона политика на фона на оплюването на всичко и всички със своите характерни изразни средства . Кви са тези , за кво се мислят . Да, имат ефирно време и пълнят джобовете на магната Гергов който също е с ДС произход , БТВ отдавна не е американска телевизия а още по малко турска . Слепи ли сте .
197
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И Господ не може да ни спаси, камо ли Слави!
196
0
 
6
 
! Отговори
ss-wafen преди 7 години
Не е важен Слави в случая, а идеята, която е фундаментална за нашите ширини. Съпротивата е притеснителна обаче.
195
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ицо, че ако беше незаконно това досега Филип Станев нямаше да бъде привикан на разпит в СДВР? ССтига беее.... Та те Дългия го извикаха да се обяснява за 20 карамфила и едно "любовно" писмо ченгетата, ако не знаеш...че ако е незаконно това срещу президента щяха да си траят? Ставаш сме.шен!
194
5
 
3
 
! Отговори
ицо преди 7 години
А аааа ясно,ясно щом Слави го е казал на журналистите значи всичко си е ОК.Аз нещо не съм разбрал,те и в другите страни за пример и те ще го кажат на журналистите,ама ми е интересно на службите им после кой ще го каже.....а пък и не съм видял някой още да скъса снимка на президента си и да го нарича как ли не.(пак казвам какъвто и президент да е)Както и да е.
193
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 205 Space X Е ти прекрасни държави даде като пример за демокрация. Поздравления!
192
2
 
4
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
204 Е тогава ще я втасаме съвсем Деградацията ще е пълна Първо Цар стана ПремиерПосле Пъдар на Цар стана Премиери най-накрая Шут на Царя ако стане Премиер
191
2
 
3
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
202 Както виждаш и при нас последствия няма , предаването не е спряно , няма тикнати в кауша както би станало в Турция или в Русия . най много СЕМ да реагира колкото да не е без хич.
190
6
 
9
 
! Отговори
Треперете преди 7 години
На хоризонта се задава много ама много силна фигура която ще им пречини неудобства на сегашните лентяи.Слави ще влезе с гръм и трясък в политиката ,Слави може да стане премиер или президент или какъвто си пожелае защото масата от млади хора до 45-50 години и масата от хора зад граница ще гласуват за него.Желая ти успех Слави защото твоят успех ще е за цяла България
189
3
 
5
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
200 хахах Мнението ми за Слави е формирано много отдавна още преди 18 години когато заработи с Овергаз . Той ми е ясен . Чудя се на българския народ кога ще му стане ясен
188
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ицо, в една бяла демократична държава скъсването на снимка на президент или на която и да било друга личност в ефир не е противоконституционно. В този ред на мисли, ако това се случи в една Демократична държава- няма да има никакви последствия за този който е скъсал снимката, шефовете му и т.н. Друг е въпроса дали е морално вече....съвсееем отделен въпрос! Това го каза и Дългия на сума ти журналисти. каза и че това е лично право на сценариста му, но се разграничава от действията му.
187
8
 
5
 
! Отговори
ицо преди 7 години
На Славчо и алкохолизираните умници(министрите му) само бих им казал,че в така бленуваните ред,законност и др по всички държави които дават като пример в скапаното си предаване и бистрят,лъскат,разтягат локуми,*** така било там ,*** така било онам....Ако някой в тия държави си позволи в национален ефир да скъса снимката на президента и да го обижда по такъв начин(какъвто и да е) едва ли ще напусне сам студиото...Така че айде лекинко да изпуснете парата.