Шефът на ВВС подаде оставка. Ще е кандидат-президент?

Ген. Радев бил най-актуалното име на "Позитано" 20
1 авг 2016 20:54,
59
Шефът на ВВС подаде оставка. Ще е кандидат-президент?
Снимка: архив Булфото

Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев подаде оставка, съобщиха от Министерството на отбраната.

Радев е подал днес рапорт за освобождаване от военна служба поради придобито право на пенсия. Рапортът ще бъде разгледан съгласно законно установените процедури, информират още от пресцентъра на военното министерство.

Още по темата

По информация на "24 часа" обаче ген. Радев е посочил като мотив за напускането си несъгласие с концепция, според която българското въздушно пространство ще се охранява от чужда държава срещу заплащане.

Според източници от червената централа именно ген. Радев е най-актуалното име за левицата. На Бузлуджа лидерката Корнелия Нинова обеща двойката да е обща с АБВ и да я съобщи на 14 август. Но описа нужния кандидат като човек с твърд характер, твърда ръка, защитник на нацията.

Още тогава се появи неофициална информация, че именно ген. Радев ще е левият кандидат за президент. За негов подгласник бе споменато името на Весела Лечева или на Ивайло Калфин, които били приемливи и за АБВ и за "Движение" 21.

Лечева обаче се отказа, а Калфин нарече спекулация информацията, че ще е вице на ген. Радев.

Ген. Радев за втори път подава оставка от поста. Преди година той си хвърли рапорта за напускане заради хроничния недостиг на пари за гориво и резервни части за военната авиация. След спешна среща с премиера Борисов обаче Радев изтегли рапорта си за напускане, а правителството отпусна целево 80 млн. лв. за ВВС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: оставкаВВСРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешни са ми коментарите по долу:Тези военни какво разбират от политика ...Алоооуу ами пожарникарчето какво му разбира главата от политика.Или там си мулчим щото плащат ? Мерете с един аршин всичко.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един военен стане ли бивш военен 0 свършено е с него, става мишка. То ей така изведнъж оставка от командир на ВВС не се подава. Излезе ли от армията този летец, става същото каквото беше с Михо Михов - всички го славеха, че е велик българин, пък той се превърна в обикновен послушко и влезе в АБВ за срамотите, колкото да е депутат, щото му е малка пенсията сигурно. От военен политик не става, военните имат друго еднопосочно мислене, те вечно трябва да са под команда!
36
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз по принцип съм симпатизант на БСП, моето семейство също. Ако тоя послушен натовски и проамерикански генерал Радев се кандидатира от БСП, тая партия губи 5 гласа поне. Сигурен съм, че и други симпатизанти на БСП ще постъпят така - няма да гласуват за Радев. По-добре Краси Каракачанов, той поне държи на българското.
35
2
 
7
 
! Отговори
promo преди 7 години
всички се хванахте от коя партия идва, а се изтърва основното : "...мотив за напускането си несъгласие с концепция, според която българското въздушно пространство ще се охранява от чужда държава срещу заплащане." -коя държаава ли е това ? -това патриотична и мъжка постъпка ли е ? -учил е в САЩ , Русия , това ОК ли е ? аз лично си отговарям на тези въпроси, слеед това комнтирам и преценявам айде и със здраве :)
34
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква Европа, какво НАТО, щом всичките ни генерали-войскари се кълнат най-напред в Русия и са си кадри на комунистите! И от такива ще чакаме да командват Българската армия...
33
6
 
6
 
! Отговори
Варна преди 7 години
Билета, влака и в Москва.
32
1
 
3
 
! Отговори
До promo преди 7 години
Говори се за президент не за шеф на офис
31
6
 
9
 
! Отговори
promo преди 7 години
абе някой изобщо познава ли го че плюете, изкл.качествен човек.! доста подходящ за президент, и на мене не ми харесва че идва като кандидатура от бсп, ама все пак , гласуваме за личност, не за партия, нали ?
30
0
 
12
 
! Отговори
анти преди 7 години
НИМА НЯМА ЕДНИ ДОСТОЕН БЪЛГАРИН В ЦЯЛАТА СТРАНА КОЙТО ДА ИЗДИГНЕМ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.БЪЛГАРИН - БЕЗПАРТИЕН - ЧЕСТЕН - ПОСЛЕДОВАТЕЛЕН МИЛЕЕЩ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.ТАКЪВ ЧОВЕК ЩЕ ПОДКРЕПЯ.НИТО БОРИСОВ,НИНОВА,ПЪРВАНОВ И ВСИЧКИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАХА ДО СЕГА НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА СА В УПРАВЛЕНИЕТО И НАЧЕЛО НА СТРАНАТА.А ДОГАН И МЕСТАН Е ИЗЛИШНО ДА СПОМЕНАВАМ,ТЕ НЕ РАБОТЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ.
29
5
 
1
 
! Отговори
don преди 7 години
Царя ПрезидентТози каго военен перфектенно за политик не става за сега няма опитВнори Плевналиев не ни трябвавариантите са два или е човек на американците или БСП играе за ГЕРБ
28
3
 
13
 
! Отговори
fsd преди 7 години
Човекът може да няма опит като дипломат, но нима Плевнелиев имаше? Въпрос към коментиращите тук - нима по време на Тройната коалция живяхте по-зле? Нима вилнееше същата корупция или пък бяха теглени десетки милиарда заеми или всички силови структори бяха разбити или пък имаше такова преплитане между властите? БСП поне не си позволяваха да се месят на медиите или да фалшифицират избори. Че не са цвете е ясно, но поне имаха срам от хората.
27
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румен Радев е най-обикновена слугиня на американците, при това безчестна слугиня. Това, че умее добре да кара самолет не го прави годен за държавен глава. Той е просто квалифициран шофьор на летателно средство, нищо повече. Радев показа че няма достойнство след като преди време подаде оставка, уж въпрос на чест, пък на следващия ден си оттегли оставката. *** ми, дойди ми... Да се пенсионира и толкова.
26
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако червените наистина номинират тоя бъзливец за президент, това ще е най-голямата им излагация от 2001 година насам.
25
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този предател се иазаде като пристана на прокремълските партии
24
7
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Струва ми се че ген.Радев ще остане без заплата.Не казвай ХОП , преди да си скочил.
23
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ще бъде президент не на България , а на НАТО !
22
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 7 години
Анонимееен, много си долен, и как така без нито една правописна грешка пишеш бе?
21
3
 
16
 
! Отговори
123 преди 7 години
Анонимен , колко ти е заплатата и кой ти плаща бе нетоднико? По цял ден пищиш и плюеш в полза на оная тиква бочко, знаеш ли ти касво е да си пилот.
20
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно как партии като БСП и АБВ дето се клеха само преди месец във вярност на Путин ще избират бивш натовски Генерал пък бил той и от запаса . Или те шикалкавят нещо или чисто и просто той е бил ПРЕДАТЕЛ в редиците на Българската армия
19
22
 
13
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Радев е поредната руска пуканка. Нагряха го от Москва и се метна в ямата на червените самоубийци. Трябваше да бъде уволнен дисциплинарно още при първата си пуешка "оставка".Но! Той няма право да се пенсионира по нормалния път, а само чрез дисциплинарно уволнение, защото грубо наруши ЗОВС, нарушавайки политическия неутралитет на армията...За да спряга някоя политическа партия нечие име на действащ военен означава, че това име е в недопустими по закон политически връзки с тая партия.