Борисов чакал мъжка постъпка от ген. Радев, но...

Съжали, че не повярвал на министър Николай Ненчев за генерала
Обновена: 2 авг 2016 12:52 | 2 авг 2016 12:48,
215
Борисов чакал мъжка постъпка от ген. Радев, но...
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не скри разочарованието си от подадената оставка на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев, който е най-спряганата фигура за кандидат за президент на левицата.

Още по темата

"Министър Ненчев ме предупреди, че Радев е по-скоро политическа фигура, но аз не го послушах за съжаление. Мога да му пожелая приятен път на генерал Радев, приятна игра, изглежда, че ме е излъгал, но мен който ме е излъгал веднъж, не ме лъже втори път", заяви Борисов.

Той зададе риторичен въпрос как е възможно партия със 125-годишна история да се крие зад генерали и каза, че ако издигнат и генерал Попов (бел. р.началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов) за президент, ще разцепят армията.

"Щях да уважа мъжка генералска постъпка, ако си беше подал оставката, когато са направили този завод тук частен", каза още Борисов и съобщи, че завод "Авионамс" е вече отново на 100% държавен.

Заводът е един от водещите заводи в Европа, предлагащи пълен набор от услуги по капитален ремонт и модернизация на хеликоптери Ми-8 и Ми-17 с военно и гражданско предназначение, хеликоптери Ми-24, както и на редица самолети от типовете Миг, Су и учебните Л39. В допълнение заводът извършва периодични инспекции и техническо обслужване на изброената летателна техника.

Военният министър Николай Ненчев придружи премиерът в обиколката на базата в Граф Игнатиево и съобщи, че през ноември пристигат два двигателя за МИГ 29 от Полша, а до края на годината ще има още 10 двигателя, които се равняват на пет напълно функциониращи МИГ 29.

Във връзка с това дали ще се охранява небето с други държави, Ненчев отговори така: "Съюзниците ни от НАТО подкрепят тази идея. Това ще бъдат съвместни патрули на въздушното пространство. Ако това се случи, другите държави ще патрулират с техни самолети".

По думите му съставите на чуждите държави могат да бъдат настанени близо до български бази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
8
 
1
 
! Отговори
до Костов преди 7 години
...много си елементарен, Костов...
124
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов, страх ли те е. ?!?
123
5
 
39
 
! Отговори
Костов преди 7 години
Защо Боко не каже причината, поради която и този генерал си подаде оставката. А тя е проста. Поради възможността чужда държава да охранява НАШЕТО, БЪЛГАРСКОТО небе със свои самолети. Много бързо се забрави поговорката, че който не храни своя войска ще храни чужда. И какво става сега, а? Дали това не е достойна причина на достоен военен? Но не - трябва да бъде оплют и то от кого - от този, който поне два пъти на ден си мени мнението, само да има излезли няколко десетки протестиращи. Пфу,гнус ме е
122
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мотото на БСП за тези избори трябва да е:"Да свалим Винету и КОЙ от власт."Не се заблуждавайте, Винету ли е на власт значи и КОЙ е там.
121
0
 
19
 
! Отговори
до Винету преди 7 години
Що не питаш баба си и дядо си от индиянския резерват кой ги натика там?Сигурно комунистите и лично Путин!?псИдеологията на Комунизма умря!Последователите й останаха, наричат се Либерали и Мултикултуралисти (по старому интернационалисти)
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименПо твоята логика не имало проблем германците да си купуват танкове Т-34 от руснаците по време на втората световна война.
119
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Винету смята че държавата е НЕГОВА и всички трябва да му угаждат и да му се кланят.Който работи в държавната администрация да му бъде ЛИЧНО благодарен.Който "усвоява" държавни и европейски пари на Него да Му се отчита и да Го словослави.Ето в такава държава живете РОБИ и на такъв Клоун се КЛАНЯТЕ!Жалка пасмина сте вие бграците!
118
32
 
4
 
! Отговори
Винету преди 7 години
А бе, в този сайт само *** ли се допускат да коментират? И защо под новината за шестимата кандидати не се допускат коментари - за да не се разбере колко са жалки всичките?
117
3
 
33
 
! Отговори
дц преди 7 години
Абе, Буда-ла, посланника на САЩ в София и баба ти Меркел тЪ въртят както си искат и когато си поискат, а ти "копче" не смееш да обелиш, щото "кариерата" ти зависи от тях, нЪл тъй????Амо, ние сме си виновни, че гласуваме и избираме такива без...родници, като теб, пък после ревем и псу....ваме!!!!!
116
1
 
39
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Точно пък тая върти опашка да говори за мъжество е прекалено....страхопъзльо ....голяма жажда за власт в това същество некадърно
115
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Радев и Марешки се кандидатират, на балотажа няма да има представител на ГЕРБ.
114
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Борисов чакал мъжка постъпка от ген. Радев, но..."Каквото кажат големите началници.Б.Борисов
113
5
 
5
 
! Отговори
за съжаление преди 7 години
До Анонимен 139Боклукчийница България-клоаката на Европа...
112
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България отдавна не е независима държава!
111
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
т н генерал Борисов да погледне колко офицери с подадени рапорти заради политическа кариера има в ГЕРБ: Манушев, В Радев и тн.
110
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по мъжки е да докараш държавата до положение да не може да си осигури охрана на границите и небето....
109
3
 
58
 
! Отговори
Моника преди 7 години
Ама моля ви се КОЙ само говори за МЪЖКИ постъпки? Тъпанчо дето си мени мнението по три пъти на ден? Не се ли срамуваш Баце? Генерала е сто пъти по мъж от тебе! Какъв генерал си ти бе? От капитанче за една нощ произведен политически за генерал! Пожарникарски му работи!
108
3
 
51
 
! Отговори
Очевидно преди 7 години
Фалшивия генерал(Боко) не търпи конкуренцията на истинските.....Добре му беше да се репчи на другите ментета като него-Д.Гяуров,А.Атанасов и прочее!Естествено,за политика в армията няма място,така че ген.Радев няма път назад.Ненчев няма нужда от коментар-тоя *диот ще ни вкара във война за рушвет в размера на един апартамент!
107
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквуня пак се резхленчи, че достойните мъже избягват да имат работа с него. Само алчни женоря назначи около себе си Бокооо,сега ли разбираш че мъжете те презират.
106
1
 
9
 
! Отговори
до 139 преди 7 години
Много нещо се открехваш, не е здравословно.