Борисов чакал мъжка постъпка от ген. Радев, но...

Съжали, че не повярвал на министър Николай Ненчев за генерала
Обновена: 2 авг 2016 12:52 | 2 авг 2016 12:48,
215
Борисов чакал мъжка постъпка от ген. Радев, но...
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов не скри разочарованието си от подадената оставка на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Румен Радев, който е най-спряганата фигура за кандидат за президент на левицата.

Още по темата

"Министър Ненчев ме предупреди, че Радев е по-скоро политическа фигура, но аз не го послушах за съжаление. Мога да му пожелая приятен път на генерал Радев, приятна игра, изглежда, че ме е излъгал, но мен който ме е излъгал веднъж, не ме лъже втори път", заяви Борисов.

Той зададе риторичен въпрос как е възможно партия със 125-годишна история да се крие зад генерали и каза, че ако издигнат и генерал Попов (бел. р.началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов) за президент, ще разцепят армията.

"Щях да уважа мъжка генералска постъпка, ако си беше подал оставката, когато са направили този завод тук частен", каза още Борисов и съобщи, че завод "Авионамс" е вече отново на 100% държавен.

Заводът е един от водещите заводи в Европа, предлагащи пълен набор от услуги по капитален ремонт и модернизация на хеликоптери Ми-8 и Ми-17 с военно и гражданско предназначение, хеликоптери Ми-24, както и на редица самолети от типовете Миг, Су и учебните Л39. В допълнение заводът извършва периодични инспекции и техническо обслужване на изброената летателна техника.

Военният министър Николай Ненчев придружи премиерът в обиколката на базата в Граф Игнатиево и съобщи, че през ноември пристигат два двигателя за МИГ 29 от Полша, а до края на годината ще има още 10 двигателя, които се равняват на пет напълно функциониращи МИГ 29.

Във връзка с това дали ще се охранява небето с други държави, Ненчев отговори така: "Съюзниците ни от НАТО подкрепят тази идея. Това ще бъдат съвместни патрули на въздушното пространство. Ако това се случи, другите държави ще патрулират с техни самолети".

По думите му съставите на чуждите държави могат да бъдат настанени близо до български бази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя не му ли писна да ръси глупости. Ние армия нямаме. И да на поста върховен главнокомандуващ е добре да седи представителен и с поне елементарна военна подготовка човек, а не като вашата издънка дето е в момента там. Също така на поста Министър-председател не е добре да седи пожарникар
4
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МУТРА, МУТРА, МУТРА!!!!
3
44
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, добро утро !Армията, полицията, специалните служби, съдебната власт се управляват от фанатизирани болшевики. Те са верни на Кремъл. Чакат само др.Пътников да им щракте с пръст и ще последва турския сценарий, само, че с друга развръзка.
2
10
 
26
 
! Отговори
Слънчеви градини преди 7 години
ЖАН ВИДЕНОВ Е ПО ПОДХОДЯЩ
1
5
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То вярно че достатъчно си патим от генерали, но точно този, който ни разочарова и лъже по 100 пъти на ден да го казва ....