Нинова си призна: Ген. Радев – вариант за президент

Лидерът на БСП обаче няма апетити към "Дондуков 2"
2 авг 2016 10:07,
30
Нинова си призна: Ген. Радев – вариант за президент
Снимка: архив, Bulphoto

Командирът на бойната авиация в оставка ген. Румен Радев е възможен кандидат-президент на БСП, потвърди лидерът на лявата партия Корнелия Нинова.

"Ген. Румен Радев е една от номинациите на Конгреса. Тя ще бъде обсъдена", призна тя пред bTV. Тя добави, че на преговорите за обща лява кандидатура БСП ще отидат с повече предложения, но не пожела да назове имена.

"Днес има Изпълнително бюро. Ще решим и на пресконференцията може би ще кажем какво ще правим", каза още Корнелия Нинова.

Мотивът за оставката формално е навършени години за пенсиониране и подготвяната съвместна охрана на българското въздушно пространство, потвърдиха от Военновъздушните сили.

Що се отнася до кандидата за президент на ГЕРБ, Нинова заяви, че е много вероятно премиерът Бойко Борисов да се кандидатира, но беше категорична, че тя няма да го направи.

Преди време Борисов призова Нинова да се изправят в битка за "Дондуков 2".

"Когато Борисов няма отговори на сериозни теми, прибягва до закачки. Няма да съобразявам политиката на партията с неговите променливи настроения – на ден по три пъти. Аз няма да се кандидатирам, хората са ме избрали за лидер на партията, имам друга задача – да го победя на парламентарни избори", коментира Нинова.

Според нея твърдението, че АБВ преговаря с ГЕРБ за кандидат-президентска двойка Бойко Борисов и Ивайло Калфин е спекулация. Ако това е вярно, е некоректно от страна на АБВ.

Корнелия Нинова още веднъж изказа подозренията си, че излъчването на събора на Бузлуджа е спряно от някой с много власт и е най-вероятно това да бъде премиерът Борисов. По думите й няма кой друг да спре сигнала на три различни телевизии. "Подозирам и пуснах показания до главния прокурор", каза тя.

Лидерът на БСП коментира и кампанията "Аз съм БСП". Тя заяви, че не харесва клипа и подчерта, че това е кампания по идея на лидера на ПЕС Сергей Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 7 години
До Саршина ИвановТъп,по-***,старшина.
21
1
 
1
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 7 години
Ако се абстрахирам от Бъ Съ Пъ бих го избрал за президент, за предпочитане е генерал летец за президент отколкото тиква президент.
20
3
 
6
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Аз, като Генерал не бих се цапал с номинация от БСП, съжалявам за генерал Радев! Да застане с чест при тия лъжци безгръбначни, ставаш веднага мекотело.
19
0
 
3
 
! Отговори
избирател преди 7 години
Започват огромните лъжи и заблуждения за предстоящите президентски избори. Интересно, как народа не разбра за толкова години, че избори в България няма. Всичко е договорки между комунистическите партии-БСП, ГЕРБ, РБ и др.подобни. Решаващата дума има козяк. А, сега, идете да гласувате!
18
4
 
1
 
! Отговори
До Калоян преди 7 години
Симпатизант си чушки! БСП няма нужда от хора от типа на Кадиев, а от верен електорат който я подкрепя на 100%.
17
0
 
6
 
! Отговори
неутрален до 6 БеСеП преди 7 години
Ами Симпатизанте та те управляват от 19 год и резултата е впечатляващ .........ограбени банки , дъщерни частни фирми и разпаднала се икономика.
16
2
 
4
 
! Отговори
Другарката Нинова преди 7 години
Мъчно ми е, защото обещах победа на параментарни избори, но това дори внуците на нашия електорат може да не го доживеят.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Саршина ИвановСтарши, я първо се ограмоти на български!
14
5
 
5
 
! Отговори
Калоян преди 7 години
Аз по принцип съм симпатизант на БСП, моето семейство също. Ако тоя послушен натовски и проамерикански генерал Радев се кандидатира от БСП, тая партия губи 5 гласа поне. Сигурен съм, че и други симпатизанти на БСП ще постъпят така - няма да гласуват за Радев. По-добре Краси Каракачанов, той поне държи на българското!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредното доказателство, че яко са го закъсали откъм матрял!
12
9
 
6
 
! Отговори
Саршина Иванов преди 7 години
Като старшина на рота в Долна Митрополия отговарях за 200 души кандидат ледци а този "ГЛАВНОКОМАНДВАЩ ВВС" има няма 10 души ! Пенсионирал се е по съвест от срам че е КОМАНДВАЩ на 3 самолета . Искам да кажа на оважаемите читатели че в БА останаха най-некадърните офицери които изпращаха на курсове за западен език за да не пречат на живота в казармите . После тези които не владееха ги уволниха и оставиха тези нарциси !
11
13
 
3
 
! Отговори
Социалист преди 7 години
Аз ще гласувам само за Ламбо и Калфин. Те са единствената печеливша формула на левицата, но този път Ламбо трябва да е за президент а не за вице.
10
8
 
6
 
! Отговори
Барутлиев преди 7 години
Огън другарка е другарката Нинова. Дори на възраст, все още хваща окото. Бая застаряващи мачовци точал лиги по нея и ще си дадат гласа на БСП само заради нея, макар да знаят че няма как да ги да огрее.
9
8
 
5
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 7 години
Нинова генералчето ли ви гняса че го издигате ? Май освен Радев друг като ви види гола не вдига самолета ? АЗ ЛИЧНО ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТ ПОСОЧЕН ОТ ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ ЕДИНСТВЕНИЯТ ИСТИНСКИ НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ 27 Г В БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ И ИСТИНСКИ ОПОЗИЦИОНЕР . ЧОВЕК НА МЯСТО ДОСТОЕН ЗА УПРАВЛЕНЕЦ ЖАЛКО ЧЕ НФСБ СЕ ОТКАЗАХА ОТ НЕГО ПРИНУЖДАВАИКИ ГО ДА НАПУСНЕ САМ ДАНО НИНОВА И КОМПАНИЯ СЕ СПЪНАТ ПО ПЪТЯ С ЩЕНИЯТА СИ ПАНАИРЪТ В ПЛОВДИВ НЕ ВИ ЛИ СТИГА
8
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Другарко Нинова,сигнализайте главния прокурор за ратройството което сполетя симпатизантите ви на бузлужа.Само човек с голяма власт може уреди развалени кебапчета.Целта е да наторите върха, за да има някаква полза от вас!!!
7
5
 
5
 
! Отговори
Шматко фон Хамургси преди 7 години
Eх Нинова нямате голям шанс ако не сте се наговорили с ГЕРБ и остальная *** президентът да е ваш . Много жалко че генералитетът в армията е партийно зависим . Я кажете кой ще гласува за авиатора ? Преди да гласувате вижте решедките които се правят регулярно от РЕПТИЛИТЕ като Нинова която и личи че прекалява с вотката . Ще спечелите като обгазявате с психотропни вещества и медиите облъчат допълнително хората . ПОЗОР И ЗАТВОР ЗА ВАС ОТ ПОЗНАТОТО ПОЛИТ.СТАТУКВО
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
даже няма снимка този Радев, затова на Нинова качвате, поне за мен е непознато лице.
5
15
 
6
 
! Отговори
Симпатизант преди 7 години
Със всикчите им недостатъци през годините, социалистите са най-доброто което може да управлява България, затова каквото и да стане аз ще ги подкрепям безрезервно.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много генрали в малка България - както е тръгнало и генералисимуси ще пуснат на пазара!
3
2
 
5
 
! Отговори
conservator преди 7 години
Някой от членовете на БСП вече са инструктирани да гласуват за Борисов. Навремето така пък СДС прецака Петър Стоянов.