БСП към Цачева: Спри веднага ваканцията, "Белене" чака

Червените привестват преосмислената позиция на премиера
27
БСП към Цачева: Спри веднага ваканцията, "Белене" чака
Снимка: Булфото, архив

БСП иска председателя на парламента Цецка Цачева да прекъсне ваканцията на депутатите и да свика извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде разгледан внесеният от социалистите проект за отмяна на решението на парламента за прекратяване на изграждане на ядрена централа на площадката "Белене", съобщи Желю Бойчев.

Още по темата

Приветстваме поредното преосмисляне на позициите на премиера относно реализирането на проекта "АЕЦ "Белене" и това, че той се върна на старото си виждане, че този проект е необходим за България и трябва да бъде реализиран, коментира Бойчев.

Според него е несериозно да се водят каквито и да било разговори с потенциални инвеститори и други държави в ситуация, в която има мораториум на парламента върху изграждането на централата.

Той припомни, че БСП е внесла на 13 юли проект за решение за отмяна на решението на Народното събрание за прекратяване изграждането на АЕЦ "Белене".

БСП предлага да се възложи на МС да осигури реализация на проекта, като защити националния интерес, и да се задължи министъра на енергетиката да информира НС на всеки три месеца по тази тема.

"Искаме да развържем ръцете на българското правителство, за да може да преговаря спокойно", коментира Явор Куюмджиев.

Бойчев отбеляза, че страната ни, на основание арбитражното решение, всеки месец дължи допълнително около 10 милиона лева.

Евродепутатът Илияна Йотова пък заподозря, че  лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева ще се кандидатура за президент. Именно това била и причината да сложи край на разговорите с БСП за единна лява кандидатура за държавен глава.

Така, според Йотова, само за няколко седмици БСП от партньор се е превърнала в опонент.

Иначе към имената, който левицата предлага за Дондуков 2, се присъединиха още две Тези на Таско Ерменков и Марио Трайков. С тях броят на потенциалните кандидати за президент достига до осем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
3
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
Тези са абсолютни провокатори , част от руската хибридна воина !
11
1
 
4
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Все съм виждал политика да се прави, ама с чужда пита помен да правиш. Тия от БСП съвсем нехигиеннични взеха да стават.
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Потреблението не пада поради енергоспестяващи технологии. Освен ако наричаш затварянето на промишлеността енергоспестяваща технология. Тогава - да, пада заради такива ми ти технологии.
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БКП-БСП вече 50 години граби и живее от АЕЦ Белене . Как не ви омръзна другари българоубийци , а вие прости и неграмотни хора как не се научихте да мислите с вашите глави , а не с тази на Позитано 20 .
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докога тази предателска антибългарска партия ще трови живота на българите?
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като много бързат защо комунистите не я построиха за последните 30 години?!Никой не е казал, че ще се строи изобщо нещо.Много се разбързват преди избори.Къде останаха обещаните от тях 250 000 работни места ?!
6
9
 
15
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 7 години
АЕЦ Белене и Южен Поток ще се построят , иначе ще загинем като Държава .Но защо не се вложат парите от Частните Пенсионни Фондове там , вместо в САЩ Икономиката ?Чехите имат опит - ЧЕЗ е инвестиция на чешките пенсионери и взимат Огромни Пенсии от нашите сметки за ток .В тези Фондове има Инкасирани десетки милиарди евра , но на хартия .
5
7
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Ей , леко бе! Това е само една хипотетична възможност и е само блясък във вашите очи.Бойко да плати веднага 600-те милиона ,че лихвите ни пребиха.Ние чакаме 30 г. тази централа , а вие не може да чакате 30 дни.Сигурно ви е страх че Бойко ще се отметне.Нали знаете лафа на сърбите : Ние че ще биев китайците ще ги бием , ама дека ще ги копаме? Ние ще пуснем Белене, ама дека ще деваме тока?
4
4
 
15
 
! Отговори
ko преди 7 години
Питам се аз що наш Бойко се правеше на "МЪЖ"? Оф да забравих той през 2015г. каза по посока на САЩ " каквото поискаха го направихме " само дето на нас нищо не ни дадоха та и сега дължим пари на двете американски централи дължим и на руснаците пари. КО ДА КАЖА ОСВЕН ПОГОВОРКАТА - БИТИЯ БИТ , Еб.... Еб.....
3
9
 
9
 
! Отговори
Орехарски преди 7 години
Абе аз исках ад сртоя Белене, обаче другаря Станишев ми нареди да го зарежа и да помисля за нов американски блок в козлодуй.
2
9
 
24
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 7 години
20 години БСП спаха и не я построиха тая пуста АЕЦ,оставиха една дупка, една камара с пари изчезнаха,и сега изведнъж се разбързаха. Айде спрете се бре Бузлуджанци, с тия предизборни трикове.
1
9
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
В крайна сметка отиваме там ,където комунистите винаги са ни пращали и никога не сме се отлепяли - дъното.