Каним през август експерти от "Росатом" за "Белене"

Петкова писа на Кириенко за работната група
28
Каним през август експерти от "Росатом" за "Белене"
Снимка: архив, БулФото

Енергийният министър Теменужка Петкова изпрати писмо до генералния директор на руската Държавна корпорация за атомна енергия "Росатом" Сергей Кириенко за определяне състава на работната група, свързана с проекта "Белене", съобщиха от пресцентъра на министерството.

Още по темата

От българска страна в групата ще участват изпълнителните директори и експерти от "Български енергиен холдинг" ЕАД и "Националната електрическа компания" ЕАД.

Министър Петкова е отправила покана към руската страна да посети България в периода от 15-ти до 30-ти август тази година, за да продължат детайлни разговори по сътрудничеството в ядрения сектор.

Българската и руската страна създават съвместна работна група, която да разгледа възможните варианти по проекта "Белене" след решението на международния арбитраж в Женева.

Експертите ще обсъдят в детайли взаимоизгодните и за двете страни опции по проекта "Белене" и ще предложат решение в най-кратки срокове.

За работни групи, които да прегледат енергийните ни проекти с Русия, се договориха миналата седмица руският президент Владимир Путин и премиерът Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: АЕЦ БеленеРосатом
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
АЕЦ преди 7 години
Само да си припомном - Вече сме осъдени от Русия за Белене. Опита се Теменужка да продаде реактора за Белене но неможа (как счетоводител да продаде реактор бе) сега ще рестартираме Белене за да се насадим отново на доскорошните ... И разбира се това ще стане с работна група за да няма виновни после. Имаше референдум на който народа еднозначно каза НЕ на Белене е няма такава държава.
19
0
 
0
 
! Отговори
АЕЦ преди 7 години
Имаме си енергиен министър доскоро държавен счетоводител с име Теменужка Петрова. Ще имаме енергетика точно както Ви звучи - смешно като виц.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изгониха Ги пък сега ще ги канятНяма такава държава
17
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
NACO, единия реактор е складиран на площадката на АЕЦ "Белене". Бат'ти Бойко ходи там и не можа да го види, видя само един гьол. А ти, без да си ходил там, искаш да видиш повече. Няма как да стане.
16
0
 
1
 
! Отговори
NACO преди 7 години
А,ТЕ поканиха ли ни да видим този ПРОСЛОВУТ РЕАКТОР за ,който продължаваме да плащаме КАМАРИ с ПАРИ?! КОЙ го видя? КОЙ го пипна? Има ли такъв БЪЛГАРИН???
15
5
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
БЕЛЯ НЕ!!!АЕЦ срещу ВЕИпроектиране Милиарди - хилядиИнфраструктура ПАВЕЦ ДА - ДАИзграждане - Милиарди - МилиониПолзва стара инфраструктура НЕ - ДАСигурност - Военно ниво - охрана от пенсионериГОРИВО - Милиони - нямаОбучение на персонала - Магистър с 5 години стаж - Средно специално или БакалавърРециклиране - НЯМА - почти 100%Опасност от Ядрен катаклизъм - ДА - НЕДействия след жизнен цикъл - Погребване и Охрана на ядрени отпадъци - Или Подмяна с по-нова технология или рециклиране
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До сминдух енд чесънвсъщност рушветите отдавна са излапани от бесепарите, които сключиха договора и после реваха против борисов, когато замрази проекта!тогава ек беше против белене и южен поток и ги спряха! сега са съгласни и ги пуснаха!
13
8
 
2
 
! Отговори
Косталев преди 7 години
Много интересно, рушковилите оручаха орталъка за белене, но понеже сега Боко иска да го прави си трайкат.
12
3
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Колкото и да се похарчат за рушвети ,после ще се избият,докога бе другари,докога?
11
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде още пари на вятъра...абе донори на руснаците такива, не разбрахте ли, че Европа няма да допусне съмнителни руски реактори и да им цъкат бомби в задния двор. Който иска Русия, руска техника и руска енергетика да заминава натам направо...
10
1
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
Тва пак ли е от кьорфишеците на ГЕРБ.Нали има мораториум. Ако има мораториум, тогава тези действия са противо-законни. Да не я вкарат в пандиза после. Но пък ако премиера ѝ е наредил, тогава той ще отиде. (С неговите камъни, по неговата глава.)
9
5
 
6
 
! Отговори
Барутлиевв преди 7 години
Е нали искахте да бутате Боко дето дърпал все към щатите и ЕС, сега пък искате да го бутате че дърпал към Русия. Туй ващо няма угодия.
8
0
 
11
 
! Отговори
уплашен преди 7 години
А когато сняг забръскабез ток ще мръзна аз зимъска!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква е тази, ББ да не е абдикирала.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А стига,бе!След като ос^ахте всичко,след като вече няма нито държава,нито икономика,след като държавата "олекна" с близо 3 милиона души,при това,най-креативните,Ла Мафия Булгаристана(ЛМБ),реши,че има още една доилня,за трупане на дългове на гърба на стадото!Сега ще изтеглят нови дългове,които ще бъдат "усвоявани",до пълното изчезване на държавата България и преминаване на територията и във владение на банките!!!А след като построят нови мощности,пак ще продават прескъп ток на раята!!!
5
8
 
11
 
! Отговори
SpaceX преди 7 години
Крайно време е да бъдат вкарани в затвора няколко хора заради Белене и Р Овч е първият
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аман вече бе, аман.Тоя Бойко е еб*ти алчното комунистическо прасе.Не се наяде с еврофондове ами сега и с руските проекти ще ни заробва.Пълен скпаняк.Долу Борисов!Избори веднага!
3
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново се готвят да заработят бедния български народ, да плаща на мужиците и българските олигарси. Не им ли стига че чрез Лукойл България плаща най скъпите горива в Европа и плаща на Русия 5 млд лева годишно. Да плащат 600 млн евро и да пратят в затвора всички политици начело с представителя на държавата в Лукойл Р.Овч, които заробиха България с Белене.
2
28
 
9
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
Браво! Страхотна работа на Борисов и правителството!
1
3
 
0
 
! Отговори
Ехее преди 7 години
Ехехе ,, пак е новите таци ....