ГЕРБ атакуват: БСП се разпада, затова шуми за "Белене"

Атанасова за соцписмото до Цачева: "Казаци пишат на султана"
10 авг 2016 20:22, Екип на Dnes.bg
64
ГЕРБ атакуват: БСП се разпада, затова шуми за "Белене"
Снимка: Черно море

ГЕРБ обвиниха БСП, че искат извънредно заседание на парламента, за да отклонят вниманието от скандалите в партията си.

"Партията се цепи така, както не е бивало в над 100-годишната й история", каза шефът на енергийната комисия в парламента Делян Добрев във Варна, цитиран от Информационна агенция "Черно море".

Според него червените винаги вадели темата “Белене“, когато искат да заглушат друга неудобна за тях тема. Добрев смята, че сега социалистите искали да заглушат скандалите около кандидатурата си за президент с приказките за втора АЕЦ.

Още по темата

"А "великият" лидер на БСП си позволи да прави заключение от името на премиера Бойко Борисов и президента на Русия Владимир Путин за това всъщност какво са искали да кажат и какво са казали", каза още Добрев.

Депутатът от ГЕРБ обвини социалистите, че са можели да поискат отмяна на мораториума за "Белене" преди ваканцията на парламента. Той припомни, че те са депозирали проект за решение за това на 13 юли, но не са инициирали приемането му на енергийна комисия.

"Не го направиха, а сега темата е спешна", каза Добрев. Той обясни, че социалистите можели да внесат искането си и в Министерски съвет или да депозират 48 подписа в парламента, за да свикат заседание, както е записано в правилника на Народното събрание.

Днес БСП обявиха, че са внесли писмо до шефката на парламента Цецка Цачева с искане за свикване на извънредно заседание. Цачева им отвърна чрез медиите, че няма основание да го направи.

"Жалко е парламентарист с голям опит, за какъвто считахме Корнелия Нинова и всички от ръководството на БСП – Лява България да се подпишат под псевдо проект за писмо до председателя на Парламента Цецка Цачева. Внесеното в деловодството на Народното събрание не е нищо повече от обръщение към нея", коментира във Варна и зам.-шефката на правната комисия Десислава Атанасова.

"Ако мога да направя препратка се досещам за "Казаци пишат на султана". И тук упражнението е същото", коментира още депутатката. Според нея няма смисъл парламентът да заседава по тема, изчерпала съдържанието си още през 2012 г., когато е имало решение.

Атанасова призова Корнелия Нинова да вземе БСП в ръце, да си издигнат кандидат президента, за да покаже "завиден резултат". "А ние от ГЕРБ ще обявим кандидата през септември и се надявам през ноември да имаме държавен глава, излъчен от нашата партия", обяви още тя.

Борис Проданов

Още новини от Варна четете в www.chernomore.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом и Деси змията са извадили да съска -значи паниката и безпомощността в боковата партийка е достигнала нови безпрецедентни нива !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
1
 
13
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Абсолютно прав сте. Знаете ли, един велик гуру преди време каза, че магаре да кандидатира, магаре ще изберем. Това и заслужаваме. Ако бяхме народ, тези нямаше да ни се подиграват.
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ах как ще реват герберастите на есен ,ама само какъв шок и леден душ ги очаква ...дори Боко да се кандидатира лично пак работата ще е на кантар -защото хората ще предпочетат генерал летец пред такъв -пожарникар!!!!!!!!!!!!!!
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Казаци пишат на султана". Груба грешка Атанасова. Вие като султан ли се изявявате? Хъм. 5 века българите са мразили султана, а и след това.
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох Боже, и тежката артилерия там- нещо изфъфлила. Тез, дето Бойко ги изрита с шут, още не са разбрали, че не чинят 5 пари. Ама се напъват:) Иначе все ми е тая за БЕСЕПЕТУ.Ама и тез не ги трая.
7
3
 
24
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 7 години
След като гербавите съскат срещу генерал Радев, значи генерал Радев е правилния кандидат за президент! Ще гласувам за него!
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен 55 преди 7 години
В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ,(в една от които живея,)кандидатите се ОБЯВЯВАТ доста време ПРЕДИ изборите,за да имат време хората да ОБМИСЛЯТ ДОБРЕ И ДА НАПРАВЯТ СВОЯ ИЗБОР! А при вас какво?!Натресете ни своя кандидат в последния момент и в ПОВЕЧЕТО случаи никой не го познава,а като се "редактират" резултатите,според мен изборът се обезсмисля.....
5
5
 
1
 
! Отговори
Винету преди 7 години
До проктолога. Ами-и-и-и, не позна. Засега минимум 2 години, а после още 4. И т.н., и т.н.
4
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Партията на милионери и пенсионери БСП е просто смешна и жалка . Тука има един двама зомбирани бесепари , които живеят с миналото и това е . Такава мини партийка не заслужава никакво внимание .
3
4
 
20
 
! Отговори
проктолог преди 7 години
Още колко му остава на режима но пожарникаря да е на власт? Още две седмици?
2
4
 
22
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не ми пука за БСП ,но не мога да се сетя тоя *** от снимката по какво точно е експерт и до кога ще го публикувате когато се упражнява по енергийни въпроси . Това ,че някога банкянската магнолия го трапоса за министър не го прави експерт по тази логика след време ще ни завирате в очите и другите парашутисти спуснати на такива постове.
1
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП като загубят и тези избори да си се качват на чинията и да отлитат при кораба майка в тунгус сибир