ГЕРБ атакуват: БСП се разпада, затова шуми за "Белене"

Атанасова за соцписмото до Цачева: "Казаци пишат на султана"
10 авг 2016 20:22, Екип на Dnes.bg
64
ГЕРБ атакуват: БСП се разпада, затова шуми за "Белене"
Снимка: Черно море

ГЕРБ обвиниха БСП, че искат извънредно заседание на парламента, за да отклонят вниманието от скандалите в партията си.

"Партията се цепи така, както не е бивало в над 100-годишната й история", каза шефът на енергийната комисия в парламента Делян Добрев във Варна, цитиран от Информационна агенция "Черно море".

Според него червените винаги вадели темата “Белене“, когато искат да заглушат друга неудобна за тях тема. Добрев смята, че сега социалистите искали да заглушат скандалите около кандидатурата си за президент с приказките за втора АЕЦ.

Още по темата

"А "великият" лидер на БСП си позволи да прави заключение от името на премиера Бойко Борисов и президента на Русия Владимир Путин за това всъщност какво са искали да кажат и какво са казали", каза още Добрев.

Депутатът от ГЕРБ обвини социалистите, че са можели да поискат отмяна на мораториума за "Белене" преди ваканцията на парламента. Той припомни, че те са депозирали проект за решение за това на 13 юли, но не са инициирали приемането му на енергийна комисия.

"Не го направиха, а сега темата е спешна", каза Добрев. Той обясни, че социалистите можели да внесат искането си и в Министерски съвет или да депозират 48 подписа в парламента, за да свикат заседание, както е записано в правилника на Народното събрание.

Днес БСП обявиха, че са внесли писмо до шефката на парламента Цецка Цачева с искане за свикване на извънредно заседание. Цачева им отвърна чрез медиите, че няма основание да го направи.

"Жалко е парламентарист с голям опит, за какъвто считахме Корнелия Нинова и всички от ръководството на БСП – Лява България да се подпишат под псевдо проект за писмо до председателя на Парламента Цецка Цачева. Внесеното в деловодството на Народното събрание не е нищо повече от обръщение към нея", коментира във Варна и зам.-шефката на правната комисия Десислава Атанасова.

"Ако мога да направя препратка се досещам за "Казаци пишат на султана". И тук упражнението е същото", коментира още депутатката. Според нея няма смисъл парламентът да заседава по тема, изчерпала съдържанието си още през 2012 г., когато е имало решение.

Атанасова призова Корнелия Нинова да вземе БСП в ръце, да си издигнат кандидат президента, за да покаже "завиден резултат". "А ние от ГЕРБ ще обявим кандидата през септември и се надявам през ноември да имаме държавен глава, излъчен от нашата партия", обяви още тя.

Борис Проданов

Още новини от Варна четете в www.chernomore.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 7 години
Затова ли има обединение на странни бизнес партниори гледам ползваики офисите си се не знае какво става и как произлиза сивата икономика но това е бизнеспартниорството в малкия град като ловеч а къде са институциите те понеже са се сметнали за такива адеде
51
0
 
3
 
! Отговори
професия политик преди 7 години
Професия за крадливи некадърници,които не стават за нищо.Единствения печеливш "бизнес" в момента.
50
0
 
8
 
! Отговори
Гогата преди 7 години
Гербавите усешат че Путин им готви един чепат-затова се гьрчат, като *** на буца. Кьсно е
49
1
 
12
 
! Отговори
ДАНИЕЛ преди 7 години
БСП БИЛИ ВИНОВНИ ЗА БЕЛЕНЕ- АМИ ВКАРАЙТЕ НЯКОИ ОТ ТЯХ В ЗАТВОРА , ОТ 1989 Г. СДС И ГЕРБ СА НА ВЛАСТ ПОСТОЯННО.САМО ЧЕ ,НАРОДА ЗНАЕ МНОГО ДОБРЕ КОЙ Е ВИНОВЕН И ЗА БЕЛЕНЕ ,ЗА ЮЖЕН ПОТОК И ДР. МРЪСОТИИ. ВИДЯХМЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ КАК БОРИСОВ КОЛЕНИЧИ ПРЕД ПУТИН И ГО МОЛИ ЗА ДВАТА ОБЕКТА-ЗАЩОТО ТОЙ Е В ДЪНОТО НА НЕЩАТА. ТОЙ ЛИЧНО И ТАКИВА МИЖАТУРКИ ОТ СНИМКАТА СА ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО.
48
3
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Анонимен"Ах как ще реват герберастите на есен ,ама само какъв шок и леден душ ги очаква ...дори Боко да се кандидатира лично пак работата ще е на кантар -защото хората ще предпочетат генерал летец пред такъв -пожарникар!!!!!!!!!!!!!!"-------------------------------------------------------------И си прав, и не си. Изборът е между истински генерал, с образование за такъв, ген.щабни академии, и фалшив, назначен за такъв, на който генералска му е само шарената като на паун униформа.
47
1
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
До Червената шапчицаИма, има.Тия двамцата, са представителна извадка на Герб-най-доброто, което имат. Представи си сега, по места-най-лошото какво е, и какво прави долу, по места, или на държавните постове, на които са ги назначили? За това сме на това състояние, и изгледи за оправяне няма....Леко отклонение.Кога беше референдума за Белене, и какво каза народа? До сега да беше готова централата, но заради такива капацитети, сега ще плащаме. Навсякъде е така при Герб и калинките му.
46
0
 
15
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Смяяяях! Деси от Дулово, започнала кариерата си от счетоводителка в болница, и издигната по случайност до върховете на властта, Деси, която е завършила няколко наши и 1-2 западни университета, владееща свободно няколко езика, сравни Баце с Путин, и нарече Корнелия Нинова малка. На мятото на Нинова-взимам една лопата, и се самозакопавам в земята от срам, такъв ерудиран корифей на политиката ако ме оценява така.А, щях да забравя , Десито е депутат от Монтана, за това цъфти и връзва Северозапада.
45
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атанасова се държа отвратително - невъзпитано, диктаторски, невъздържано, грубо! Коя е тя, за да си позволява този недопустим тон? Недоумявах като я слушах, как може такъв човек да е депутат. Все едно слушах селска сваха - персонаж на Чудомир, как плюе по съседката. Невероятно! Такива хора ни решават живота! Трябва да има процедура за отстраняване на депутати. Иначе всеки си разпуска пещерните инстинкти, а после се чудим, че младите били грубияни!
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щом тези нещастници са излезли на амбазурата ,работата за комунистите от БКП-ГЕРБ не ама никак ,ама никак успокоителна .Нещо им се изплъзнало . И Делян да си покаже фалшивата диплома от САЩ - Ако не е фалшива защо я крие като военна тайна .Аи юристката на Психиятрията в Русе е все по безпомощна и по безпомощна . Лута се в кръг .- Също като ЧервеноГербера от Банкя .
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
..то и на ци........га ... ни ...те по 460 .. да убиват българите ...
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен То и Тиквата е продажник .Вчера верен на БКП -днес свиреп антикомунист .Че и менте генерал .И Цвинокио вчера ....ДС + БКП-днес антикомунист.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Поредният ***---от!Генерал Радев е НАТОвски офицер ,завършил военна кВалификация в САЩ .
40
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 120 години терористична история БСП няма ли собствен кандидат?!Взема продажен генерал ...
39
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е поредния Орешарски, кадиев и станишев, сиреч постоянните губещи;)
38
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Простия български народ още гласува за БСП - и ще плаща.Там където забравиха социализЪма са добре.Ние, Венецуела, Куба, Русия, северна Корея - ние сме затъващо племе.
37
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунистите предизвикаха плащането на 600 млн евро на Газпром.Още през 2011 Борисов ги предупреди че ще стане точно така - има го на ТВ предаване, само вижте във видео каналите.Преди 5 години им го каза!Те защо не построиха Белене ?Защото само крадоха пари.
36
10
 
3
 
! Отговори
dp преди 7 години
Май само агит троловете още не са вдянали, че тоя кораб - т.нар. БСП - е отдавна потънал.Партийците са по други "партии".Слагайки поредната вресла начело е рекорд, каквито и да ги имаха досега не бяхаслагали някого нямащ други качестъва освен скандалджийски манталитет.Което означава, че погребват БСП, другояче ще се казва актьорската трупа детоще замести тяхната. Не че ще ни забавляват много по-добре.
35
1
 
7
 
! Отговори
gosho преди 7 години
Tia dvamata na snimkata - pornografia - mislovna, fizicheska, vsyakakva.Pokajete gi nyajyde na ploshtad, na basein, abe - na vidno myasto - da im se izsmeya de.
34
2
 
15
 
! Отговори
Червената шапчица преди 7 години
По-голяма отврат от тези двамата, не знам дали има?
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кифлата на снимката коя беше? Иначе се е взела на сериозно :)