Любимците за "Дондуков 2": Борисов, ген. Радев и Слави

Фаворитите на ГЕРБ и левицата са ясни, смятат читателите на Dnes.bg
11 авг 2016 09:00, Красимир Ангелов
159
Любимците за "Дондуков 2": Борисов, ген. Радев и Слави
Снимка: Dnes.bg

По-малко от 3 месеца остават до изборите за президент у нас, които трябва да определят наследника на държавния глава Росен Плевнелиев, чийто първи (и засега единствен) мандат изтича в началото на 2017 година.

И въпреки краткото време което остава до вота, повечето водещи политически сили все още не са обявили официално кандидата си за "Дондуков 2".

Ще се кандидатира ли Бойко Борисов за президент? Ще успее ли обединеният кандидат на левицата да се пребори с избора на ГЕРБ? Имат ли сили обединените патриоти да достигнат до балотаж с двойката Каракачанов/Нотев? Ще влезе ли Слави Трифонов в политиката? Това са само част от въпросите, чиито отговори ще намерим в следващите месеци.

И докато кандидатите за президент не са съвсем ясни, екипът на Dnes.bg реши да се допита до своите читатели: Кой би бил най-подходящ за президентския пост на "Дондуков" 2? Традиционната ни анкета отбеляза сериозен интерес и само в рамките на 6 дни в нея гласуваха 6038 души.

Какво показват резултатите? Премиерът Бойко Борисов, генерал Румен Радев и шоуменът Слави Трифонов са тримата, радващи се на най-солидна подкрепа в анкетата ни.

Министър-председателят определено е фаворитът на читателите ни за кандидат на ГЕРБ за наследник на Росен Плевнелиев. Борисов събира 9% от общите гласове за всички потенциални кандидати, които бяха изредени в допитването.

За сравнение другите "гербаджии" в анкетата ни: Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев, Димитър Николов и Цецка Цачева събират съответно 5%, 3%, 3% и 1% от гласовете.

Още по темата

В левицата нещата са напълно ясни – нашумелият в последните седмици генерал Румен Радев определено се радва на най-солидна подкрепа в анкетата. На практика бившият вече шеф на ВСС събира подкрепата на всеки пети анкетиран – 21%. Далеч зад него в "левите" редици остава Мая Манолова, за която са изразили готовност да гласуват 4% от участниците. Президентът Георги Първанов (2002-2012 г.) пък се радва на подкрепата на едва 3% от хората.

Неяснотата за кандидата на Реформаторите видно се отразява и на нагласата на читателите ни да гласуват за кандидати на блока. Спряганите за кандидати на дясното обединение Гроздан Караджов, Трайчо Трайков и Димо Гяуров събират подкрепа между 1 и 2% на нашите читатели. По-сериозна е подкрепата (3%) за бившия председател на народното събрание Огнян Герджиков, който обаче вече категорично обяви, че няма да се кандидатира за президент, независимо от формацията, която го издигне.

Прави впечатление, че първият сигурен кандидат-президент от парламентарно представените партии – Красимир Каракачанов, успява да събере 5% от подкрепа в анкетата ни и явно доказва, че патриотичното обединение между ВМРО, НФСБ и "Атака" за тези избори има солиден потенциал.

Изненадващо или не, шоуменът Слави Трифонов, който изглежда е на прага да влезе в политиката, събира подкрепата на всеки десети в анкетата ни (10%) за предпочитан наследник на Росен Плевнелиев. На практика според допитването той отстъпва единствено на генерал Румен Радев в предпочитанията на читателите.

Трябва да се отбележи и добрият резултат за бившия премиер Симеон Сакскобургготски, чието име също се завъртя преди няколко седмици. За Царя готовност да гласуват изразяват 7% от участвалите в допитването. Бизнесменът Веселин Марешки пък е харесван за държавен глава от 5% от анкетираните.

Цели 16% пък са категорични, че ще гласуват за друг кандидат, който не е споменат в настоящата анкета. Една доста солидна група, която явно още търси най-достойният за държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Трагикомедия е комунистите от БКП-ГЕРБ да лансират комундела от Банка ,най-младият член на БКП ,тотолно се издънил с милиардите заеми ,с фалшификацията на българската история и владичеството , лъжите ,популизма ,демагогията ,некъдарността си ,евтините тарикатлъци,със слугинажа пред Турция и Ердоган ,,ментето генерал . Трагикомедия.
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко са гласувалите?
113
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой го топли тази анкета?
112
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Любимците не са в този ред, както сте ги написали. Първи е Радев, втори е Слави, трети е Борисов.Не може вашият любимец да бъде казан трети.Между впрочем, той е любимец на Ердоган, на Меркел, на Клинтан, но на мен никога не е бил и няма да ми бъде!
111
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген. Радев не случайно е избран от левите комедианти, навярно защото много прилича на Ал Бънди! Всичките им управления досега на комунистите бяха едни комедии, да не кажа трагедии! И трагикомедията да е пълна комунистите лансират още един изпечен комедиант като Слави Трифонов!
110
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо спряхте анкетата?Изплашихте се от тоталното превъзходство на ген.Радев над останалите.Оставете хората да си кажат думата.Когато тезултатите не са манипулирани,това е най-честният и верен начин да се разбере какво мисли народа.
109
16
 
6
 
! Отговори
aa преди 7 години
този генерал пък откъде се пръкна и коя медия така подмолно го лансира?
108
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Струва ми се,че има грешка в заглавието.Не трябва да се пише "любимците",защото любимецът е само един и той е ген.Радев.Останалите са подгласници.
107
1
 
13
 
! Отговори
дядо Данчо преди 7 години
Който *** или гащник пробутат,все тая и през тоя!Шоуто започва.Балъци бол,акъл йок!
106
13
 
7
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
до 139 анонимен))Слави събра 700,000 подписи?!!! И ви го учите какво му трябва да правя? Слави умен! Харесва ми, как той пее български песни. Етно-рок !!!
105
5
 
14
 
! Отговори
Народе???? преди 7 години
И президентството ли ще си превърнем в Шутовщина?!?!10%?!?! Това недуразумение ?! Или има капан за отвличане на част от лумпения електорат ? !!10% са готови да бъдат употребени! Горката България ,какви е синове раждала.......
104
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мали-и-и, 10% за Учиндолеца, който подведе тълпата да му подписва подписка за референдум като предварително се знаеше, че повечето въпроси противоречат на Конституцията!!! То по-добре да беше питал иска ли целокупния български народ да летува всяка година на Лангерхансовите острови или да има ежемесечни срещи с Нубийския посланик по миграционните въпроси! И шеше да има подкрепата на много повече хора от 700 000!!!
103
1
 
2
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
до 129 анонимен)))грешка)))). За Вашият колега пише за % (88 анонимен). Аз само питам)))
102
1
 
1
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
до 136 анонимен)))) Благодаря ви, чувствителен човек))никога повече няма да спя!!))
101
11
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Taralejic ВОЙКО КАЗА НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ----ЦЕЦЕТО ЦАЦЕВА ТОВА Е НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ ---ЮНКЕР ПОТВЬРДИ АМА ВИЕ СПИТЕ
100
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз ли недовиждам или... КЪДЕ Е РОСКО? На предните избори такива възторзи бяха! Нашият Роско! Ура-а! Какъв човек само! Умен, интелигентен! Предприемач! Работил в Германия! Спал в колата! Велик математик, един от най големите в България! Щял да докаже теоремата на Ферма! Защо го забравихте, герберчета свидни? За да повторите номера отново ли? Да, но след още 4 години ваш президент, България ще бъде ликвидирана! Дали ще успеете да избягате?Успех на ген. Радев! Роденият да лети не може да пълзи.
99
2
 
32
 
! Отговори
General vs. general преди 7 години
Ами да "лошо" е генерал завършил с отличие в САЩ, доказал се в авиацията какво може, умерен човек, с отличен английски.Друго си е генерал направен от Доган, та какъв генерал , генерал на пожарните и владее само шопски диалект от Банкя. Та ако ще комунист ,червен или извънземен да го нарекат Г-н Радев, той е моя избор, не че харесвам червените ама те и герберастите са такива и се правят на демократи.
98
1
 
6
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
До 125не прекалявайте с алкохол.)) Отговор на моят въпрос?
97
1
 
5
 
! Отговори
Taralejic преди 7 години
до 126не прекалявайте с алкохол)) Къде е материал?
96
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До TaralejicГола вода сте! IQ не се измерва в проценти! Вашето е ниско.