Очаквано: Ген. Радев ще е левият кандидат-президент

БСП му постави условие: Да спечели изборите!
Обновена: 17 авг 2016 21:22 | 17 авг 2016 18:53, Екип на Dnes.bg
420
Очаквано: Ген. Радев ще е левият кандидат-президент
Снимка: БТА, архив

Пленумът на БСП избра ген. Румен Радев за кандидат-президент на партията.

Още по темата
Гласуването беше тайно.

Ген. Радев е получил 99 гласа, Румен Гечев - 38, а Таско Ерменков - 13. Гласували са 151 членове на Националния съвет, има една недействителна бюлетина, обяви соцлидерът Корнелия Нинова.

"Вече БСП има кандидат, дано той да бъде успешен", коментира Янаки Стоилов, който беше един от номинираните, но си направи отвод.

Членовете на НС на БСП избираха измежду кандидатурите на Таско Ерменков, Румен Гечев и ген. Румен Радев.

По-рано от надпреварата се отказаха Илияна Йотова, Михаил Миков, Марио Трайков и Янаки Стоилов.

След като стана ясно, че Радев ще се бори за "Дондуков" 2, самият той призна, че от БСП са му поставили само едно условия и то е да спечели изборите и да работи за България.

Според него въпросът за вицепрезидента наистина е много сериозен. Имена днес не са обсъждани.

"Аз държа и уважавам всички евентуални коалиционни партньори в една по-широка коалиция. Предстои ми да изложа своята визия и пред тях и тогава да решаваме този въпрос“, заяви ген. Радев.

Генералът разкри и че лично соцлидерката Корнелия Нинова му се е обадила и му е казала, че той е номиниран от местни организации за кандидат за президент. Тогава той не й отговорил дали е готов да се кандидатира, но дал съгласие на 2 август, ден след като официално връчи рапорта си за напускане на армията.

Попитан дали поставя условия на БСП, за да приеме тази номинация, ген. Радев посочи, че има ясно споразумение и отговорност.

"Отворен съм за всякакви предложения, но винаги преценям по съвест и по убеждения“, добави той.

"Летял съм на всякаква техника и при всякакви условия и винаги съм намирал път към летището", похвали се Радев, а Нинова допълни: "Имаме сериозно подготвен самолет, който да му предоставим".

По-късно стана ясно, че БСП ще се яви на президентските избори в широка лява коалиция. На следващ пленум ще се решава как ще се казва коалицията и кои партии ще влязат в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


420
Още по темата: бспРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
314
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
за летец се изискваше пьрво да издьржи мед тестове след това започвашеистинското обучение което преди 89 г не отстьпваше на обучението в другитестрани след приключване вьв ввс отиваха в граж авиация в селскостопанската и на други места кьдето се изискваше летателна способност и анг език
313
1
 
0
 
! Отговори
53 годишен преди 7 години
Спомням си,че от моето поколение военни станаха само тези които никъде в друг ВУЗ не ги приеха.Те бутаха насила,завършваха с тройки по милост и след това ги приемаха само въвъ военни училища.Имам впечатления и от казармата как офицерите ни се наливаха по цял ден с алкохол и чакаха да се пенсионират,че да вземат 27 заплати накуп.Военните имат нисък интелект и не трябва да влизат в управлението на държавата.
312
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този май наистина в речника си няма нищо друго освен авиационен жаргон.
311
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При Орешарски имахме още останал половин самолет :)
310
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма шанс руския кандидат! Що не напусна при Орешарски червеното ***?
309
3
 
3
 
! Отговори
Песимист преди 7 години
Изобщо не ми пука кой ще спечели на изборите, кой ще е президент, кой ще е премиер, какви ще са министрите и т.н. Който и да управлява, каквото и да се случи - ние сме вече бита карта отвсякъде. Кауза пердута.
308
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уважавам Румен Радев като човек и военен, но за президент той не става, просто не става. Твърде евтино и твърде лесно се продаде па политиците. Дано да не го изберат, защото това ще е още един удар по България. Достойнството на мъж и офицер изисква сам да се откаже от президентската надпревара, защото иначе ще загуби и малкото уважение на колегите си и на народа.
307
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де,защо Плевнелиев като чете от листче,това не ви впечатлява,а при генерала това не ви харесва.Мерите с двоен аршин,защото няма какво да извадите срещу този почтен човек.Затова сме на това дередже,защото се заплесваме по някой,който лъже и маже на поразия,изсипва обещания на кило,които после забравя,купува си поддръжници,защото ние сме му напълнили джобовете,раздава щедро пари,взема убииствени заеми,които после щедро раздава,а вие му се радвате и го гледате в захлас.Лош материал,каза ТОЙ!
306
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това не е кандидат на БСП-това ще бъде избора на България!
305
4
 
9
 
! Отговори
Поручика преди 7 години
Това *** на конци е само един *** шофьор на самолет. Нещо като "бакшиш" на персонална служба при олигарсите на БСП. Той е селектиран в съответствие с представата им, че президентът требва да глупава марионетка, която да разиграват като мечка, а избирателите му са изкуфели пенсии. Тоя солдафон, ако нема написано какво да приказва ще бълва фелдфебелщини "от оградата до обед!". И със сигурност ще ни посъветва "ако сме *** и не помним да си записваме като него!".
304
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SA LEVIZATA, RABOTENETO SA BULGARIYA E, DA SLUSHASH MOSKVA!' DRUGO NE SE ISKA. - I SI ISBRAN.
303
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикновените българи отдавна не се влияят от ляво , дясно и център в политиката . Съвремието изисква много повече в сравнение с това елементарно изразяване .
302
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генерала сричаше изречения от листче.Кой ще му пише листчетата е въпроса,защото в 90% от кариерата,военните ги тренират в едно-да спазват устави и изпълняват заповеди на горестоящите,до затъпяване.За Радев е късно тепърва да се учи да мисли и да има собствено мнение по международни въпроси.Не случаен вица, че когато господ раздавал разум,чакал военните на моста, но те форсирали реката и минали директно на другия бряг.Не виждам генерали на президентски постове в EU,ние с Африка ли се равняваме.
301
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До demographПлевнелиев е бизнесмен издигнат от Иво Прокопиев. Кой е Иво прокопиев и как стана милионер всички знаем. Плевнелиев беше натресен против волята на Борисов, но понеже не правеше нищо и не му пречеше си остана на власт.
300
2
 
10
 
! Отговори
дядо на 75 преди 7 години
До PinochetОсновите на българската мафиа са положени през комунизма. Дясната ръка на комунистическата диктатура е мафията. Видните комунистически политици бяха извън обсега на радара на комунистическия закон.Привелегиите на партийците растяха всеки ден. Некадърниците пробиваха в живота с червената книжка а не със знания.1978 писах труд. Не бях член на партията, 2 пъти го отхвърлиха. В чужбина го удобриха и приеха. Благодаря на Бога че 1986 напуснах. България и днес е владение на варвари.
299
6
 
7
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Сега ще се нагледаме на селяниите на този левак. Плевнелиев е поне образован и възпитан гражданин, тоя е чалга продукт на нашистите. По физиономията му личи - нещо му има на чиляка, вижте как жално върти очинките... Съжалете го. Гласувайте за него. Не сме имали само ментален инвалид за президент.
298
1
 
4
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Нм,странни избори!Люта битка за пост,който е силно орязан откъм правомощия.Явно предстоят трудни времена с много служебни кабинети!Щото се оказа,че там му е силата на президента!Иначе това,че БСП няма нито един потенциален кандидат от средите си,който да е приемлив за обществото,та се наложи да търси отвън,не е изненада.Който и да предложеха от редиците си щеше да загуби лошо.Изненада беше,че ГЕРБ не може да извади безспорен кандидат,"дългата скамейка" с резерви се оказа мит!
297
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На държава, която от години е на автопилот, един пилот ще и се отрази добре.Страхувам се само че няма собствено мнение и ще обслужва политическите крадци отрочета на бившия комунизъм
296
0
 
6
 
! Отговори
Pinochet преди 7 години
Всички управлявали през демокрацията са или реални мафиоти или свързани и зависими от мафията. ЖИВЕЕМ в една АНАРХИЯ. Всички муц.уни са компроментирани долни мошеници и хората не вярват на никого.Това е причината бсп да избере Радев. Но да не се повтори историята на ЦАРЯ?!?!?!И той беше ново лице и хората повярваха на новия мафиотски сценарий.ЩОМ ГО ПРЕДЛАГА бсп ????????????????
295
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"За Радев е вече късно тепърва да се учи да мисли и да има собствено мнение по разни международни въпроси."Радев като командир на военновъздушните сили на държава е много по-наясно с международната обстановка, отколкото тебе, дървен професоре.