Кандидатурата на ген. Радев – несериозна към избирателя на БСП

Тежка безидейност има в битката за президент, смята журналист
18 авг 2016 11:44,
20
Кандидатурата на ген. Радев – несериозна към избирателя на БСП
Снимка: bgonair.bg

"Ген. Радев е човек, който никой не познава в БСП. Изборът му е парадоксален, защото трябва да стане президент в една ситуация, в която на България й трябва силен държавник, трябва й политик. Човек, който е кипял в тези среди и може да взима отговорни и държавнически решения в изключително тежки ситуации", заяви в България сутрин журналистът Васил Петев.

Още по темата

Блогърът Иво Мирчев пък е на мнение, че действащ генерал на НАТО да преговаря с политици е изключително лош старт.

"Това е изключително несериозно спрямо избирателите на БСП и към всички нас", настоя той.

Според него това е, защото от ГЕРБ се очаква кандидатът да е Бoйко Борисов и се търси човек, който да е с подобен профил, за да му противостои.

"Слоганът: "Ние работим за хората", по никакъв начин не се свързва с Борисов, което ни навежда на мисълта, че няма да е той кандидатът", смята блогърът.

Петев заяви, че ГЕРБ вече са си спечелили тези избори.

"С избора на генерала БСП каза "здрасти" на ГЕРБ и "нямаме проблеми", обясни журналистът като допълни, че вече няма значение дали ще е генерал Радев или Борисов президент.

Блогърът коментира и ситуацията при Реформаторите, като посочи, че при тях е най-сложно.

"При тях се работи така - или трябва да се излезе с много слаба кандидатура, или да се сложи вицепрезидент в кандидат-двойката на ГЕРБ. Всички партии действат така, че кандидатът на ГЕРБ да спечели по възможност на първи тур", категоричен бе Мирчев.

"Тежка безидейност на политическия пазар", каза журналистът за положението в България.

"БСП можеш да отидеш да си го купиш като продукт от Lidl. РБ са като матрьошка с двойна употреба и всъщност зад всичко това няма никакво съдържание", настоя той.

Мирчев пък каза, че РБ няма вече, има само марка "РБ" и субсидия "РБ".

"Тази симулация на конкурсно начало пак е в услуга на ГЕРБ, за да се демонстрира, че нещо се прави, чака се Борисов да реши какво прави. Единствената силна кандидатура на РБ е Трайчо Трайков", посочи блогърът.

Той обясни, че РБ всъщност няма единна кандидатура и е изгубил изцяло доверието на избирателите си.

"Те се появиха със становище срещу мафията, борба срещу Пеевски, а всъщност станаха част от това", категоричен е Мирчев.

Според блогъра единственият ход на Радан Кънев, за да оцелее в политиката, е да напусне РБ и да опита да обедини гражданите, които са в тази част на обществото.

Петев допуска сценария, че между ГЕРБ и БСП може да се говори за бъдеща коалиция, защото БСП са по-стабилен партньор от АБВ.

"Очевидно Борисов се страхува от разклащане на правителството от Изток. Действа страхливо, а не като държавник", каза в студиото на България сутрин блогърът Иво Мирчев.

"Не изключвам варианта за президентска република, но е малко вероятен", допълни още той и сподели, че към момента Росен Плевнелиев е най-добрият президент на база на миналите държавни глави.

"Президентът не трябва да е социален. Той трябва да е изключително силна фигура, ориентиран към външнополитическите проблеми на България, ЕС и НАТО", заяви още блогърът. Според Петев обаче личността и постът на Плевнелиев са различни неща.

"Той не е боец и не може да налага своето мнение, така че да бъде ефективно", смята журналистът.

По отношение на ДПС той посочи, че те ще се появяват на втори тур, но само ако Борисов е кандидат, но тогава втори тур няма да има.

"Каквото и да става, ДПС винаги печели", заяви журналистът Васил Петев.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пилот - катапулт -дали ще се отвори парашута след толкова обидени Том Бесепари!!!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този път задкулисната сделка на Гоце И *** лъсна. Кирливите *** бяха извадени на показ от водещи БСП-ари, като Миков, Манолова и Мирчев. Доста флупав фалстарт на президентската им кампания, за който отговорна е лично вождицата Нинова.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нормално е членовете на БСП да са недоволни. Натресоха им един парашутист, пардон летец, като в крайна сметка стана ясно, че това е кандидатура на Първанов. Обидата на хората в БСП е голяма и няма да се преглътне лесно. Нинова изигра много лош ход и след загубата на Радев ще трябва да сдаде поста.
13
0
 
5
 
! Отговори
"демократичното преди 7 години
"Допитване " твърде много ме обиди.Изгубиха моята дългогодишна подкрепа!
12
1
 
3
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
И коментарите по телевизиите и статиите по различните сайтове не са в състояние да променят мнението на хората. С всеки изминат ден и с всеки влязъл емигрант все по ясно става на всички , че е необходим НАЦИОНАЛИСТ който поне малко да дръпне чергата към България.Жалко, че вече нямаме армия, че да вземе един български Пиночет да ги изкара тия (политици) мошеници на стадиона
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами да, така е... Несериозно е.
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реална власт президентът в Република България няма. "Врял и кипял в политиката" се търси тогава, когато е необходим министър в тежко министерство, премиер или пък дипломат, или президент, но в президентска репулбика. За президент това е само един плюс, нищо повече. Президентът трябва да е ЧОВЕК, а не бездушно *** на заплата. И това смесване на партията с президентската кандидатура трябва да спре. Партията издига, но не разполага в случая.
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно как червените каскети познаха че ген. Радев се харесва и то на повечето Българи . Ами той няма и един ден от номинацията , а вече го харесват . Смешни хора. Най подходящото определение за такива пишман социолози е - Гладна кокошка просо сънува .
8
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквите този път не познаха. Генерал Радев се харесва на повечето българи, независимо чии симпатизанти са. Ето това не могат да преглътнат разни хора. И е сигурно, че сега ще бъде голямо плюене.
7
5
 
7
 
! Отговори
123 преди 7 години
По- голямо биде от тоя петев не бях виждал, лапащ на тиквата,,,,,,
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петев, оди се скрий бе! Ако ГРОБ не фалшифицират изборите - нямат шанс да бият този път. Виждам го Боко с наведен нос как минава покрай НДК и бяга от журналистите като еван пенераз.
5
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айдееее,ти пък кой си и кой ти иска мнението и защо се кахъриш за избирателите на БСП,като това си е проблем на тяхната си партия,ако изобщо има проблем.В последните дни знайни и незнайно субекти се упражняват върху фигурата на генерала за да си чешат езиците или за сребърниците,които са им подхвърлени.Жалки,малки човечета,които се опитват да влияят върху суверения избор на хората.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1 АБЕ другарю , това не са го измислили други хора , а го каза Михаил Миков и половината от БСП .
3
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този ген. Радев не е номинация на БСП , а на Гоце Първанов и КГБ Москва . Избирателите на БСП въобще не го припознават и няма да гласуват за него . А др. Нинова да се готви като я изгонят да отиде пак в СДС , тя смени 100 партии и за нея не е проблем .
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да , но тайното гласуване е сериозна работа .0
1
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде сега, изборът на БСП бил несериозен. Това ли измислиха тъъпите тикви? Първо Президентът трябва да е надпартийна фигура, а не като сегашният-послушен като пекинез, спрямо стопанина му Б Б.