Нинова Vs. АБВ: Преговарят с нас, а се договарят с ГЕРБ

Лидерката на БСП обвини доскорошните си партньори в безпринципност
Обновена: 24 авг 2016 12:11 | 24 авг 2016 11:52,
45
Нинова Vs. АБВ: Преговарят с нас, а се договарят с ГЕРБ
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Корнелия Нинова открехна завесата пред изненадващото си решение да скъса съюза с АБВ за президентските избори. Тя обвини хората на Първанов, че докато преговарят с червените за общ президент, се договарят с ГЕРБ и РБ за общи кметове по места.

Вчера шефката на социалистите обяви, че спира преговорите за обща кандидатура, заради коалиционното споразумение, което АБВ предлага да бъде подписано.

"В него се казва, че всяка от партиите може да си се договаря с други партии без да се съобразява с партньора си", каза Нинова и допълни: "Докато текат тези преговори (б.р. - с БСП), те са договарят с ГЕРБ и Реформаторите. Що за безпринципност е това?", попита Нинова пред bTV.

Още по темата

Тя обясни, че на 2 октомври има частични избори за кметове и общински съветници в страната и за тях по места има коалиция АБВ, РБ и ГЕРБ с общи кандидати срещу БСП.

"Как да обясним на хората в тези общини – ние тук в София правим една коалиция с АБВ, за да променим модела ГЕРБ, вие там на 2 октомври ще имате за опонент ГЕРБ и АБВ заедно срещу вас, а на 6 ноември ще се съберете с АБВ срещу ГЕРБ. Този тип безпринципно правене на коалиции само за да участваш във властта доведе до това хората да се отвращават от политическата система", коментира Нинова.

На въпроса защо не са поискали преговори с АБВ за споразумението Нинова отвърна: "Колко пъти? Загубихме месец и половина".

"Аз си спомням всяка дума от конгреса и си я повтарям всеки ден. Казах на хората – няма да правим безпринципни споразумения, няма да ви предадем", каза още лидерката на БСП.

Тя хвърли стрели към АБВ и заради тезата им, че няма водеща сила в бъдещата коалиция зад ген. Румен Радев.

"Не е вярно че няма водеща сила. Казах на г-н Първанов по време на преговорите: "Моите уважения към човек два пъти президент. Но зад  БСП стоят 17%, а зад АБВ 1,7%. Нека с взаимно уважение да се отнасяме един към друг. Водещата сила е БСП", каза още Нинова.

Лидерката на БСП коментира пестеливо скандала с Мая Манолова, която се отказа от надпреварата за президентска номинация с обвинения за задкулисни договорки.

"Времето доказа, че това не е вярно. Тогава напрежението тръгна по оста – този кандидат не е на БСП. Но времето доказа, че не е така", каза Нинова.

Тя отново обясни, че ген. Радев е приел позицията на БСП и категорично е приел формулата, която социалистите му предлагат – да бъде кандидат на БСП с инициативен комитет от хора от цялата страна. Нинова отново повтори, че ако АБВ желаят, нека се включат в подкрепата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гласувам за Радев,надявайки се, след изборите, да набие шута и на сини,и на червени.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България, политиката е мръcна дума, а политик е нарицателно за зъл, алчeн крaдец. Комунистът-политик пък е от най-прoтивните и нaгли политици.
18
7
 
8
 
! Отговори
Бай Ставри преди 7 години
Хе-хе бесепе са се хванали за Радев като удавник за сламка.
17
9
 
5
 
! Отговори
Ивайло Кирпичев преди 7 години
Интересно е как през работно време подържниците на бесепе вземат надмощие във форума, а след работно време сякаш се изпаряват и противниците на старицата са мнозинство. За мен обяснението е едно - червените тролчета нямат друга работа докато нормалните хора работят, а вечер след 5 нормалните хора имат време за коментари.
16
1
 
1
 
! Отговори
15 преди 7 години
продажбата е била на безценица,колко е имало за нея под масата само тя си знае
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Гоце какъв слаб беше едно време, като Жан.А сега се е оcвинил, много рубли изяде.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
навързани са като свински черва. хвани единия и с него удари другия.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тютюневите складове които изгоряха в плодив на времето бяха продадени от корнелия нинова на двама уж италианци. тя беше шефка на борда на директорите на булгартабак. преди това приватизира хотел рила и софийските корекоми. синът и има много за пране в сащ
12
1
 
9
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Явно Гоце , като стар агент е играл двойни игри !Лошото е че го хванаха и изритаха като мръсен двуличник и доносник на любимия му Борисов!Е , Първанка , хайде пак под шлифера , лапай пурата и отдай яка подкрепа за кандидата на ГЕРБ, дори и Плевнелиев да е , който и да е!Те ти скъсаха проекто договора , ти пък ще оттеглиш подкрепата за уж "Вашия" генерал!Първанка , Първанка и ти и Бойко ще духате супата!
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
значи на единият синовете станаха милионери хотелиери,на другата синът й пере парите в сащ,а те лъжат баламурниците че са леви партии
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБВ ще се явът с двама кандидати. Този на БСП и техния.
9
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
то пък нинова ако не е ренегатка,бивша седесарка и приватизаторка,синът и в сащ.пълен фалш са и двете партии.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бсп няма нужда от ренегатите на първанов
7
3
 
14
 
! Отговори
Минаващ преди 7 години
Всеки който е враг на Борисов е мой приятел!+1
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такова БСП искам да виждам а не мекушавия Миков
5
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай Корнелче , вкарай Боко *** в калта и после искам да го тикнеш с Цвъки в панделата!!!!!!
4
7
 
15
 
! Отговори
Успех на Бсп преди 7 години
Браво Нинова само така , Първанов и Калфин на ***!!!!Аз също се чудих как ще гласувам за Радев като все едно е кандидатура и на АБВ !Радвам се че се осъзнахте!
3
2
 
12
 
! Отговори
р преди 7 години
Много хора обаче помнят ,че Гоце беше приятел с Бойко .....Може да се каже,че му даде властта с онзи закон за изборите в който 31 мандата бяха за мажоритарните кандидати през 2009 .След като е имало тогава сделка защо да няма и сега .Очаквайте ,че ГЕРБ ще даде президента .Почти не мога да си представя друг президент освен Радев.
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пише се "дагаварят", а не "догаварят".
1
1
 
2
 
! Отговори
b bb преди 7 години
ccc