Откъм Германия: Не трябва да сте сами срещу мигрантите!

Вътрешният министър Румяна Бъчварова е на посещение в Берлин
25 авг 2016 13:07,
53
Откъм Германия: Не трябва да сте сами срещу мигрантите!
Снимка: Пресцентър на МВР

България не трябва да бъде оставена сама да се справя с посрещането на миграционния натиск. Това мнение чу вътрешният министър Румяна Бъчварова по време на посещението си в Берлин.

МВР-шефът е в Германия за работни срещи с колегата си Томас де Мезиер и с вътрешния министър на федерална провинция Берлин Франк Хенкел.

"Хенкел подчерта позицията, че България като държава членка на първа линия не трябва да бъде оставена сама да се справя с посрещането на миграционния натиск", информираха от пресцентъра на вътрешното министерство.

Още по темата

С Томас де Мезиер Бъчварова обсъди средата за сигурност на Балканите, миграционната криза и възможната подкрепа за България от страна на ЕС и Германия.

МВР-шефът представи мерките, с които българските власти охраняват границата и противодействие на нелегалната миграция. Бъчварова обясни, че страната ни влага огромен ресурс за гранична сигурност, за да управлява ефективно външните за ЕС граници и миграционните процеси. Тя припомни и че България е поискала допълнителна подкрепа от агенция Фронтекс.

Бъчварова и де Мезиер обсъдиха и създаващия се към МВР център за противодействие на нелегалната миграция и каналджийството. Предстои българският вътрешен министър да се запознае с работата на Стратегическия и аналитичен център за противодействие на нелегалната миграция към Федералната полиция на Германия.

По време на разговора си с Франк Хенкел той обясни, че Фронтекс има важна роля в контекста на европейската солидарност. Вътрешният министър на Берлин обясни и че е важно агенцията на ЕС да подкрепя достатъчно България при гарантирането на сигурността на границите.

Бъчварова и Хенкел разговаряха и за предстоящото българско председателство на ЕС. Германия ще подпомогне МВР в подготовката за председателството, което предстои в началото на 2018 г.

Ще бъдат осигурени стажове и обучения за служители на МВР и ще се провеждат редовни срещи между екипите на двете страни по работни досиета, за да може България да почерпи от опита на Германия.

По време на посещението си Бъчварова ще се срещне и с председателя на комисията по вътрешни работи в Бундестага на ФР Германия Ансгар Хевелинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Германия загива бавно но сигурно.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Берлин, и европейските бюрократи нищо няма да направят, защото не ин пука и за тях е по-добре тия животни да ги орибира някоя загубена държава като България. Ние трябва да се оправяме. Както другите страни направиха. Трябва да затворим границите и да изпратим армията да ги пази. Ако не, спукана ни е работата!
41
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мез мигранти Европа умира. Обръщайте повече внимание на жените си вместо на момченца.
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако се забранят всички четива, в които се споменава името Авраам, светът ще е много по-добро място за живеене.
39
0
 
12
 
! Отговори
Gen Gurko преди 7 години
Стига сте разигравали шоу за пред света, а започнете да охранявате сериозно държавната граница от *** наглеци. Няма никакви бежанци. Това са млади, здрави,мюсюлмански полуграмотни навлеци, натискащи се да се закачат на християнска хранилка. При пръв повод и възможност ще започнат да убиват. Не може да се толерира криминално поведение и незачитане на граници.Ако не-подавайте си незабавно оставките накуп и вън от властта.
38
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 152--33;Най заинтерисован за разпада на ЕС е Путин. Всички путинисти марш в русия!
37
1
 
7
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До Българин--22;Пишман българино Не ни разделиха в Берлин а преди това. На 08.07.1876 г Русия и Австро -Унгария подписаха РАЙХЩАДСКА КОНВЕНЦИЯ. По време на Цариградската конференция пак те подписаха БУДАПЕЩЕНСКО споразумение ;ДАНЕ СЕ СЪЗДАВА ГОЛЯМА ДЪРЖАВА НА БАЛКАНСКИЯ ПО--ОВ. На Цариградската Ко--ция Картата на Б--я е малко по--малка от Българската екзархия която е с площ 225 000 кв.км.отвърдена със СУЛТАНСКИ ФЕРМАН 1870 г. Русия и Англия ни разделиха--Споразумение ШУВАЛОВ--СОЛСБЪРИ.Чети бе!
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не трябвало да сме сами... Вие си ги поканихте. Ние само ги транзитираме. Не ние предизвикахме кризата(изключвам Бойкйо и оня външния, дето продаваше оръжие на ИДИЛ). Вие бомбихте Либия, Ирак и организирано унищожихте Сирия. Вие подкрепихте разбиването на Афганистан. Сега ВИЕ СИ ГИ ПОЕМАЙТЕ! Ако не можете да понесете последиците от действията си, НЕ ДЕЙСТВАЙТЕ! Обаче, както е известно, вие действате. Затова, ПОЕМАЙТЕ СИ ГИ!
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо срещу? Нали са им приятели и подобрители на генофонда. И ускорители на икономическия растеж. Как така срещу?
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако никой не ни размахва пръст ние знаем как ще се оправим с тях.
33
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбираме ли какво ни чака? Навремето ятаганът стигна до Виена, но сега тактиката е друга- цяла Европа е превзета тихомълком отвътре. И както винаги, ние сме най-слабите,най-бедните, най-лековерните, затова пък - на първа линия! Кой ще се бори, бабите и дядовците ли? Децата ни са другаде, други държави ще защитават, ако стане нужда.
32
1
 
14
 
! Отговори
251 преди 7 години
До Гюнай ИслямоглуРелигията ви е голяма спирачка за каквото и било, а сте и злобни, жестоки и отмъстителни - т.е. първобитни.Няма как да живеем в 21 век с нещо от 18-19 век, а за африканците махни още 5-10 века.
31
3
 
14
 
! Отговори
152 преди 7 години
До Гюнай ИслямоглуГрабвайте се с Лютвито и бягайте или в родината си или отивайте да правите гаджалско-османски партии в Германия. Любивката ви меркантилната Меркел, и места в Бундестага ще ви уреди.
30
2
 
17
 
! Отговори
човека с магнолиите преди 7 години
До БългаринПрав си! Няма го! Този обединяващ фактор сме самите ние! Как гърци, унгарци и поляци могат да се обединят, а ние не? Всеки един от нас е длъжен на всички свои близки и познти да каже това, което тук го казваме и сме съгласни, а именно: ВСИЧКИ срещу ЕДИН!
29
5
 
14
 
! Отговори
152 преди 7 години
До АнонименБезочието и наглостта на американските клакьори и марионетки е безкрайно. Ни в клин, ни в ръкав пак лаят по руснаците?!
28
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това все още е само началото.Брюкселските бюрократи така и не разбират, че тези, които са тръгнали към обетованата земя, са опоскали своите земи, те вече са ялови, пък и няма кой да ги работи. Тези племена знаят да воюват и да търгуват, открай време, но не и да работят тежко. И никаква толерантност. Те със собствените си жени се отнасят като с животни, че ще имат жалост към нас ли? Казаха на г-жа Меркел, че няма да работят в Германия, защото са поканени гости, а не работници. Какво чака тя?
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българин 25Много от пишещите тук, включително и "Българин", имат за основна цел да дестабилизират България. Не им вярвайте. Те искат да ви превърнат в утрешните бежанци.
26
3
 
19
 
! Отговори
цирк преди 7 години
Бачварова ще е новия министър на туризма,тя постоянно пътува без резултат докато в МВР цари хаос и корупция.
25
3
 
21
 
! Отговори
стоп преди 7 години
Страната е в бежанска криза,полицията не работи,пребиват и грабят баби по села и градове,обири,грабежи пълен ба.рдак а тази се разхожда насам натам....
24
1
 
17
 
! Отговори
152 преди 7 години
И как така тези които искаха тази ***, сега ще ни помагат да се ограничи "великото мюсюлманско преселение"?