Политолог: АБВ се опита да вземе БСП на абордаж!

"Обща кандидатура на РБ ще е резултат от много компромиси"
12
Политолог: АБВ се опита да вземе БСП на абордаж!
Снимка: архив, БулФото

Разпадът в ляво е факт доста отдавна, коментира политологът Стойчо Стойчев пред БНР.

По думите му партиите са далеч от консолидация, тъй като техните лидери не искат да прежалят своето лидерство в името на такова обединение и взаимно се подозират.

Още по темата

"Това, което се случи, е, че АБВ се опита да вземе БСП на абордаж чрез предлагане на коалиционна формула, в която имате равнопоставено лидерство, което означаваше Първанов да се върне като един от основните лидери на лявото, на което БСП не се хванаха и реагираха по този остър начин", посочи той.

Според него ситуацията в дясното е "доста идентична", но не абсолютно еднаква с тази в ляво.

По думите му ДСБ усеща "някакъв вид превъзходство по отношение на останалите партии в РБ" по отношение и на електоралния си потенциал, и на политическата си история и искат да определят дневния ред, а останалите трудно биха могли да се съгласят.

"В този вариант, според мен, общата кандидатура на РБ би била загуба за дясното, отколкото отделна кандидатура на ДСБ. Дали "България на гражданите" ще подкрепи, заедно със СДС, кандидата на ГЕРБ или ще издигнат кандидат на остатъчния Реформаторски блок, е друг въпрос", допълни той.

Според Стойчев при всички положения, ако се стигне до обща кандидатура, тя няма да бъде печеливша, защото ще бъде резултат от твърде много компромиси.

Политологът допълни, че не очаква интересна кампания за изборите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
АБВ трябва да се определят какви искат да бъдат. Не изглежда добре за президентските избори да са с БСП, за за общинските да се коалират пак с ГЕРБ.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност точно това се случи. Първанов се опита да използва БСП. Знае колко тежи файтонджийската му партийка и търсеше ракета-носител. Недоумявам как в БСП се съгласиха на тази игра. Още повече, че Първанов ги предаде в името на собствената изгода.
7
2
 
8
 
! Отговори
KOMORAD преди 7 години
Веднага звъни на Първанката и му предлага 5 милки да развали коалицията. Ето го и следствието развалена коалиция, по малки шансове за Радев и на Бойко не му се налага да скача в президенските избори. Забравя обаче , че понякога хитрата сврака пада с двата крака, щом хамериканците са решили да го вадят от политиката ще го направят по един или друг начин. Колкото за Първанов той много добре знаеше, че като заложи такива очевадни капани в споразумението БСП ще рипнат.
6
3
 
7
 
! Отговори
KOMORAD преди 7 години
Никой ли не разбра, че зад разпада на тази неосъществена коалиция стой лично Баце. Хамериканците отдавна искат да го изкарат от политиката, и вече имат нов политически проект в дясно . За целта натискаха Баце да е кандидата на ГРОБ, но той е хитър и вече пет месеца се дръпа. При кандидатурата на генерал Радев и широка лява коалиция хамериканците са казали на Баце , че коня отива в ряката и се налага той да е кандидата, но Баце може да не умен, обаче е хитър като стадо лисици. Веднага звъни на Пъ
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В БСП са ***. Нито един от избирателите няма да чете коалиционното им споразумение. В ляво хората искат единна кандидатура и отлепване от дъното. Какво се получа - а-ха да се получи ама не. И то защо защото си мерят пиш ки те. Аз съм много,много разочарована от Корнелия Нинова. Не можа да надскочи себе си. И тя остана дребно човече. Жалко.Това ще са поредните загубени от БСП,АБВ и останалите в ляво избори.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какъв сидеров, Атака подкрепя Каракачанов?
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лявото и дясното идентични - каква смелост пред лицето на врага , т. е. бавно залязващата мила Родина . Време е да обърнем внимание на Горното и Долното . Забелязвате ли как Философите и Идеолозите практично си мълчат .
2
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само АТАКА. Сидеров президент.
1
3
 
14
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Думата "равнопоставеност" никъде не е присъствала в споразумението. Просто АБВ не искаха да се подчертава че БСП са доминатната партия, тъй като това се подразбира. И всеки е наясно с това. БСП за втори път подценяват старото куче Гоце и това ще им изиграе лоша шега.