Първанов и Калфин се двоумят: Кой президент, кой вице?

Решението ще бъде взето в периода между 10 и 20 септември
25 авг 2016 09:37,
45
Първанов и Калфин се двоумят: Кой президент, кой вице?
Снимка: БТА

Георги Първанов и Ивайло Калфин все пак може да се кандидатират за президент и вицепрезидент, но това решение ще бъде взето в периода между 10 и 20 септември.

"Ние оттеглихме своите кандидатури в контекста на преговорите с БСП, с идеята да стигнем до единна кандидатура. Направихме го искрено. Сега се връщаме на изходната точка. Нашите кандидатури – тези с г-н Калфин, остават на дневен ред. Има и други, които ще разгледаме внимателно. Сега не бързаме", заяви лидерът на АБВ пред Нова тв.

Още по темата

Той поясни, че с Гергьовден имат споразумение за подкрепа на президентските избори. Възможно е и договорка с партията на Татяна Дончева, както и с други партии.

"Може да гледаме повече от двете кандидатури, за които стана дума", допълни Първанов. 

Той коментира още, че Мая Манолова също е силен кандидат, която е била елиминирана силово, административно от битката. Кандидатурата на Татяна Дончева също би била силна за "Дондуков" 2.

Според Първанов случилият се разрив с БСП е меко казано "предателство", това е подло, настоя той.

"Издигаме обща кандитатура в лицето на генерал Румен Радев. Те предлагат име на коалицията БСП -АБВ, ние "Коалиция за България". Не мога да повярвам, че се разделихме заради името на коалицията?!. Има ли някъде споразумение, където е записано, че едната партия е наровнопоставена? Радев се скри. Обяснението е, че имал много телефонни разговори. Преди срещата ме уверяваше, че всичко е наред. Предлагахме неговата кандидатура да бъде надпартийна, а се случи точно обратното. Корнелия Нинова си присвои кандидатурата. Той се превърна въ фигура не просто на една партия, а на един човек", отсече той.

Георги Първанов сподели, че не се е карал с Румен Радев. "Генералът беше употребен", категоричен бе лидерът на АБВ.

Според него храта около лидера на БСП Корнелия Нинова са отписали президентските избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Колев преди 7 години
До Мистър Х : Сто пъти по добре от сегашната президентска ...Защото е истински българин , а не майкопродажник.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички партии са бити карти. В България умните хора не вярват на партиите и никой от тях не гласува. Гласуват предимно хората с ниско образование или без образование, *** и партийните дейци. Ако искат умните и образованите хора да започнат да гласуват трябва пълна промяна на сегашната система. Забрана на партиите мажоритарна избирателна система и решаване на национални въпроси само и единствено чрез референдуми с пряко допитване до народа. Във фейсбук има такава платформа -Ако Бях ЦАР
33
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "Мистър Х": Ако изброиш какво трябва да върши един министър-председател, как може да се обясни това, че сме избрали на тоя пост човек с пожарникарско образование като Бойко Борисов. Явно у нас всичко е възможно. А и не само у нас. Какъв беше Рейгън например? Артист с роли във второ качество ковбойски филми.
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е история.
31
1
 
3
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
А кой ще е мъжа и кой жената разбраха ли се!
30
3
 
7
 
! Отговори
Мистър Х преди 7 години
За какво достойнство ни говориш - та тоя генерал до преди 2 седмици никой не го знаеше. Командвал, разбираш ли, 3 самолета и 2 въртолета - президент ще ми става. Чакай бе, за президент се иска сериозно образование, широка обща култура, голям политически опит, доказан международен авторитет. Президентът съставя служебни правителства, налага вето на закони, назначава банкери, магистрати, конституционни съдии, посланици.... Как ще се справи тоя шапкар с всичко това?!
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От цялата бъркотия ще пострада достойнството на генерал Радев. И да успее, и да не успее, ще се оправдават с него. Военен, летец, командващ ВВС и сега разни мижитурки ще използват името му за личните си цели. Да беше си останал на поста и се бореше за убежденията и достойнството на авиацията ни! Чужди самолети ще ни бранят/от кого ли?/, нас, за чиято авиация и летци учат от учебниците в чужбина! Аташето от посолството ни в САЩ ще заеме поста му, а позициите на в.министър са известни. И какво?
28
1
 
8
 
! Отговори
Иванчо преди 7 години
И защо всички тези хора мислят, че народът ляга и става с техните имена и техните "грижи"? Кой щял да стане президент! Няма такъв, който ще се погрижи за България и българите! Народът и политиците гледат в различни посоки! Добре, че нане Вуте и леля Пена махат мотиките в дворчето си и изхранват себе си и челядта! Но скоро ще им потрябва и сигурност, и защита. И тогава? Кой ще ги спаси- Първанов ли, Калфин ли, който се подигра със селските хора само преди ден, сравнявайки Нинова с тях.
27
2
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
При очертаващата се силна кандидатура за президент на генерал Радев, стана нещо странно. Пак се проявиха амбицииите на Първанов за трети мандат, което очевидно няма как да стане, значи Първанов действа в услуга на ГЕРБ, като говори против генерал Радев. Няма друго обяснение - Първанов сега се отплаща на ГЕРБ, че ги включиха в сегащната управляваща коалиция.Лошото е, че ГЕРБ не могат да предложат читава кандидат и най-добре ще е да сложат магаре за президент.
26
3
 
3
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Като гледам избора на българите, виждам че нямат нилакъв ИЗБОР освен мен!
25
7
 
3
 
! Отговори
в преди 7 години
Президент ще си е ген.Радев. За него (не) работят всички .Става като с Тръмп ,не виждате ли !
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли значение кой кой ще бъде. Все едно ми е в кой крачол съм го пуснал.
23
2
 
4
 
! Отговори
краси преди 7 години
Бойко е голем тарикат. Не случайно ще каже кандидата си два дни преди изборите и пак ще ги бие още на първи тур. Леви, десни до изборите сами ще си омаскарят кандидатите. Незнам защо у мен остава усещането, че президента вече е избран, договорен, изтъргуван. Сега за заблудения електорат ще се изнесе една пиеса - по скоро комедия.
22
3
 
4
 
! Отговори
ахха преди 7 години
Румен Петков президент ,а Костов вице .Това е формулата на АБВ. Може да ги подкрепи и ДПС.
21
4
 
4
 
! Отговори
ГРЪБ преди 7 години
Каквото и да правят! Трябва да знаят всички, че прецедент ще стане само този дето го назначи нашият лидер! Той сега им гледа сейра как се ръсят за ялови кампании! Накрая ще извади човек с дамски чорап на главата маскиран като обирджия на бакалия, ще го посочи и раята ще го " избере"! Представянето на нашия кандидат ще е след т. нар избори служебно и дежурно спечелени от ГРЪБ и то ако решим!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 14Бива глуп/ави щампи, ама омръзват и Работодателят не трябва да ти плаща за антиефекта, който получава от прос/тотиите на такива като теб! Та всички тези Костовци, Надета, Софиянчета, Ц. Василевци, Ц.Цветановци и прочая с. значи са комунисти!
19
1
 
6
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Скрийте се някъде , че повече никой да не чуе и види нещо за вас двамката.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агент Гоце купи хотел на сина си от двата мандата, и сега горкия искал и трети мандат.....
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами много ясно - Пръвчо - президент, а Калфата - вице! Не виц, а вице. Той е толкова удобен като трипластова... хм..., хартия. И как му горят очите от мерак! Само дето на България й трябва Майстор, а не калфа! А на Първанката президентството му е толкова свойска професия, би хубавял още два мандата. Предателството е в душата му - помним 4-ти февруари!
16
1
 
9
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Всъщност при евентуален избор ,това трети мандат ли ще е на Първанов или първи?Или сега ще си смени името за пред КС да му е за първи път.За него смяната на самоличност е детска игра