Борисов пред Меркел: Нужно е общо решение за бежанците

В дискусията в Берлин участват още Хърватия, Словения, Австрия
Обновена: 27 авг 2016 20:12 | 27 авг 2016 15:45, Веселина Йорданова
215

Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов вече разговаря с канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел.
Още по темата
В разширените дискусии в Берлин участват и министър-председателите на Хърватия и Словения и канцлерът на Австрия.

Разговорите са част от работните консултации за бъдещето на Европейския съюз, инициирани от канцлера на Германия. Основна тема на дискусиите е мигрантската криза.

"Ще защитавам българската позиция, според която e необходимо общоевропейско решение и проява на истинска солидарност между държавите в Европа за разрешаването на проблема.

Освен това ще запозная колегите с темите, които обсъдих вчера в Истанбул заедно с турския премиер и президент, и отново ще подчертая, че единствено с воля и решителност от страна на ЕС и добра координация с Турция ще се справим успешно с този проблем", коментира Борисов в профила си във Faceebook.

"Заставам зад европейското единство и защита на суверените на държавите ни. Убеден съм, че разумът ще победи популизма и ще изградим стабилност и сила в региона", посочва още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не знам, обаче на снимка 4 кой е единственият, който изглежда все едно ей сега ще скочи да бие фотографа?
142
0
 
8
 
! Отговори
Пощальон ли е Бойко преди 7 години
Партньорите ни от ЕС имитират подкрепа за България.Европейците са в състояние, в което не могат да контролират една хомогенна, една адекватна, ефективна политика. Те просто се огъват, в зависимост от натиска, който идва от Ердоган, от Турция. Те просто реагират пожарно".
141
1
 
10
 
! Отговори
Тида Видиш преди 7 години
Бинали Йълдъръм разяснил на Борисов какво ще се случи ако Европа не поеме повече мигранти и не въведе безвизов режим за турски граждани , .... Това е ПОЗОР , Бойко . Да го поканят и публично да го наклецат .. С какви очи ще ходиш сега при Меркел и другите в Европа да ти гледат сеира ?
140
1
 
13
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 7 години
Наш'то момче може да не много високо, но за сметка на това е широко...Tyлyп. Денк. Гюм.
139
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Излагация батка, пхлна излагация. Що не вземеш да се скриеш някъде, не се ли наяде?
138
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не общо решение,а дебела ограда на границата с Турция.Докато чакаш общото решение *** с брадите може и до Банкя да стигнат.
137
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОК, Борисов такъв, Борисов онакъв, то ясно, че не е идеален, ама кой - Станишко, Орешарко или царчето бяха по-добри? Да не се връщам назад към Беровци и тем подобни... Коя точно е алтернативата, че не я виждам, може би белокосия златен пръст?!
136
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама, като махате (триете) коментара ми, махнете и 4-та снимка, 'дето Тиквата е като ту.луп спрямо другите.
135
0
 
23
 
! Отговори
koi преди 7 години
Брисов изглежда крайно не-на-място по време на почи всяка своя среща със западни държавни глави. Трябва да е изключително неловко в подобни ситуации, като тези на снимковия матрял, след като е повече от ясно, че не говори нито един международно възприет език. Пълно теле в железница!
134
1
 
33
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ СЕ УБЕЖДАВАМЕ, ЧЕ БОКО Е КРАЙНО НЕПОДГОТВЕН ЗА ПОСТА КОЙТО ЗАЕМА И Е КРАЙНО ВРЕМЕ АКО ЖЕЛАЕ ДА ВЪРШИ НЕЩО НОРМАЛНО ДА СЕ ВРЪЩА НА РАБОТА КАТО ПОЖАРНИКАР.
133
3
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До До СтранджатаВнимавай какво си пожелаваш... - чувал си за ефекта на бумеранга...
132
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият шанс за България е Борисов да си подаде оставката защото вече е хванат в зависимост и като такъв е заплаха за националната сигурност.Борисов не е във състояние да защити националният интерес на страната,видно го правят смеше
131
0
 
23
 
! Отговори
tiko преди 7 години
явно само за вестоносец го бива
130
1
 
22
 
! Отговори
отвратен преди 7 години
Вижте сега, само с писане по форумите не става! Като за начало всички срещу гербавите на изборите за президент, а после постоянно да се натяква на тиквата, че трябва да подаде оставка както е обещал ( не че ще го направи ). А после ако Господ все още не ни е низвергнал ще потърсим сметка на третия в историята ***.
129
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше слушал представители на вишегратската четворка,хехех,хора колко пъти требва да ви се обяснява на ва ,ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ КАНАЛ ЗА НАРКОТРАФИК МИНАВА ПРЗ ТУРЦИЯ,сега ясно ли ви е ,че там не могат да ритат и да строят огради ,да разполагат военна техника,разбирате ли какво ви говоря??? Тировете с цигари му залове Ердоган но ги пусна ,Ердоган ако поиска може да уволни Борисов защото го държи в ЗАВИСИМОСТ.Ще се кланя не ами и ще целува телешкото и сега всички му се смеят
128
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, редакцията! Стига с тая тиква в новините, бе! Не стига, че до сега бате му Реджеп го хвалеше като "партньор", ами сега и с баба му Меркел ни го натрапвате. Енвер Ходжа по албанската телевизия!
127
20
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До АнонименТова, че не съм член на ПП ГЕРБ и не съм материално зависим от нея ме прави свободен и не ми пречи да казвам истината, където си поискам...
126
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кратуната е чума за България
125
23
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До АнонименТова за 4-те милиарда ти добре знаеш кой е виновен... - кремълското жуже и нашите продажни рубладжии... - именно Борисов сложи край на тая разсипия... - и си записа в тефтерчето НАРОДЕ!?!?!?...
124
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше послушал представителите на Вишеградската четворка и по-специално на Орбан,който при посещението си в БГ-то предупреждаваше Боко и предлагаше помощ за изграждане на стабилна ограда,сега нашия нямаше да стои и да се ослушва като овца на празна ясла.Обаче кратуняка си мислеше,че Меркел е много впечатлена от него и от това че три папи са го галИли по празната глава!