ДОСТ може да издигне свой кандидат-президент

Местан смята, че той трябва да е изявен евроатлантик
Обновена: 27 авг 2016 18:55 | 27 авг 2016 18:55, Веселина Йорданова
62
ДОСТ може да издигне свой кандидат-президент
Снимка: БТА, архив

ПП ДОСТ ще се регистрира в ЦИК за предстоящите предидентски избори, създава се предпоставка и да издигне самостоятелна кандидат-президентска двойка, заяви днес на пресконференция в Кърджали лидерът на партията Лютви Местан. За него по-важно е тази фигура да е изявен евроатлантик и на тази база ще се търси най-доброто решение в национален план.

Той припомни, че ДОСТ е била първата българска партия, която в ранното утро на 16 юли чрез своя официална позиция остро е осъдила опита за преврат в Турция. За нас тя е съседна, приятелска страна и на всички наши срещи търсим активен диалог както с управляващите, така и с опозиционните партии там, заяви той.

Предаването на Абдуллах Бююк от нашите власти на турската страна Лютви Местан смята, че е станало без да бъдат нарушени международните стандарти и след правилен анализ на кабинета на Бойко Борисов и показва, че българското правителство е имало доверие на демократичната съдебна система в Турция.

По отношение на бежанския проблем лидерът на ДОСТ е убеден, че най- добрата защита не е телената ограда, а активният диалог, защитаващ преди всичко българските национални интереси, предаде БТА.

В отговор на въпрос за предупреждението на Красимир Каракачанов Местан да не настъпи българска мина, лидерът на ДОСТ бе категоричен и лаконичен: "Това е само едно предизборно каракачанско ръмжене!".

Още от следващия месец ДОСТ се заема с един голям проект. Ще бъдат издирени имената на всички загинали и репресирани от комунистическия режим и включени в алманах. Тази задача ще бъде поверена на известния български дисидент Петър Бояджиев, който присъстваше на пресконференцията.

Тази сутрин голяма част от ръководството на ДОСТ, изселнически организации в Турция и гости от цяла България се поклониха и поставиха венци пред гробовете на Нури Адалъ, наричан българският Нелсън Мандела, и на загиналата 17-месечна Тюркян. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
10
 
! Отговори
ДО БЪЛГАРИЯ ДНЕС преди 7 години
Комунисти ,не триите неудобните ви коментари ,защото се самоидентифицирате. Вие не сте българи ,а руски подметки.
13
24
 
17
 
! Отговори
ДЕДИМ АГА преди 7 години
Г-н Л. Местан е един от наи -изявените български политици. Това че е от турски произход е без значение. Тои е отстоявал винаги и днес също отстоява евроатлантическите ценности и политиката на добродсъседство с Р. Турция. Г-н Местан никога не ще се кандидатира за президент ,защото е мъдър политик. А тове че ще даде рамо на ГЕРБ е повече от ясно. Треперете проруски мекерета ,съскаити кремълски васали,защото генерелчето ви ,захвърлило мундира вече е загубило изборите. Да живее свободна България.
12
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съвсем в тон с евроатлантическите ценности Местан започна кампанията с насъскване и противопоставяне на една част от българския народ срещу друга по религиозен и етнически признак! Защо не е в затвора за рушене устоите на държавата? А, забравих, то нали това бяха принципите - никакви държави, господство на транс националните и есте, атлантически корпорации!!! И размахва опашка, и подскача...
11
2
 
7
 
! Отговори
Бобо преди 7 години
И тия ли?
10
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Зидаров иска да върне жеста на Костов от годините, когато го беше взел в СДС. По-изявен евроатлантик от Лицето и неговото кутре Радан няма!
9
9
 
15
 
! Отговори
Ей хора ви чухте ли преди 7 години
Да бе , стига е , сомо турчина ще бъде президент на България и край на България вече. ДОСТ веднага трябва да изгонят от България бе.
8
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОСТ може да издигне свой кандидат-президент=====ДОСТ не иска да издига кандидат-президент, а султан.Всички знаем името му.Мястото на Местан е в Централния Софийски Затвор за срок от 20 години без право на обжалване.
7
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БАЧКАТОРПосочи ми един българин от сегашното правителство който да е евроатлантик? Просто няма такъв. Нищо чудно поради тази причина ако Местан издигне българска кандидатура за президент да спечели и изборите.
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДПС са пътници, ще вземат най-много 150 хил. гласа вместо някогашните 500 хил. От това естествено най-много ще пострада кандидатът на БСП и кандидатът на АБВ.
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мислеше ли за репресираните, когато се селуваше съсъ съселчо на Орлов мост
4
1
 
24
 
! Отговори
гайбаньоориджинал преди 7 години
Ясно е вече-ДПС няма да подкрепи ГЕРБ.Местан отива на президентски избори за да преброи дивите зайци и на втори тур дивите зайци ще бъдат прибавени към сметката на ГЕРБ.Това им е играта.Скоро ще има още кърджалийски кафета.
3
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От ясно по ясно . Господин Местан желае да се кандидатира за Президент на Република България . Да му пожелаем успех .
2
12
 
10
 
! Отговори
ист преди 7 години
Тос от ДОСт най после се показа. Къде се беше скрил бе ананкоолу.
1
3
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Преброяване на...дивите зайци,това цели Местан.В ролята на...такива,ясно кои ще бъдат.