Фалшиви мейли сеят раздор между Кристалина Георгиева и Бокова

Еврокомисарят категорично отрече, става въпрос за измама
Обновена: 31 авг 2016 18:59 | 31 авг 2016 18:44,
24
Фалшиви мейли сеят раздор между Кристалина Георгиева и Бокова

От поща уж в Еврокомисията се изпращат мейли с опорни точки как да бъде оплюта българската кандидатка за генерален секретар на ООН в социалните мрежи, за да може да бъде заместена от "КГ", пише "24 часа"

"Разбирам с изумление, че се прави жалък опит да бъда оклеветена", написала е вицепрезидентката на Европейската комисия Кристалина Георгиева в профила си във Facebook. "От тази сутрин се разпространява и-мейл, уж изпратен от моя офис, във връзка с кампанията за избор на Генерален секретар на ООН. Въпросният "препратен и-мейл" е груба фалшификация, със съдържанието на която нямам нищо общо. Призовавам авторите на тази отвратителна компроматна атака да се въздържат от разпространяване на лъжи и заблуди", призовава Георгиева.

Имейлите са подписани от Радмила Недева и привидно са изпратени от поща на европейската комисия. Според сайта на ЕК в екипа на Кристалина Георгиева наистина има такава жена - тя отговаря за архив, документация и публикации. На сайта е даден и същият адрес, от който уж идват указанията за оклеветяване на Бокова.

Въпросните писма започват така: "В приложен файл Ви изпращам насоки за коментари в социалните мрежи по темата – избор на генерален секретар на ООН. Както знаете, г-жа К.Г. следи отблизо надпреварата за наследник на Бан Ки-мун и насоките са съгласувани с нея. Независимо от формалната номинация на официален български кандидат, тя счита, че има потенциал и възможности за тази позиция", се гласи в текстът на фалшивите писма.

В писмото се дават и идеи за примерно статии, с които да се очерни Ирина Бокова. 

"Отчитането на постовете Ви ще бъде извършвано от специално наета за целта фирма, въз основа на което ще бъде извършвано и заплащането на Вашите услуги", се подчертава още във фалшивия имейл.

От екипа на Кристалина Георгиева разпространиха имейл до медиите, в които категорично отричат, че те стоят зад фалшивите писма. От там подчертават, че става въпрос за измама - сайт за израпащнето на фалшиви имейли (email spoofing), регистриран в Чехия.

"Техническата информация, която имейлът съдържа, позволява той да бъде проследен до чешкия сайт emkei.cz, който често се използва за изпращане на фалшиви мейли и е бил използван и преди за подобни атаки, срещу членове на ЕК", се чете още в позицията им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нямаше ли един филм навремето - "Комсомолските секретарки се раждат с бодли"?
16
0
 
3
 
! Отговори
Илиев преди 7 години
Жонгльор,еквилибрист,гьозбояджия,лицемер,използващ държавата за представителност пред европейските институции,свиващ 40.000-лв. всеки месец,но остава време и за инсинуации,иначе няма да сме българи. Долно племе сме и си оставаме такива.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само искам да ви кажа,че през 1956 г.в България нито един Райсъвет не би кръстил някое момиченце Кристалина.Дали е Станка Сталинка или Стаматка,няма никакво значение.Тя не се различава от останалите комунистки.
14
0
 
14
 
! Отговори
343 преди 7 години
Войната на комсомолските секретарки
13
15
 
9
 
! Отговори
СПОКО ,БЕ... преди 7 години
ЧЕРВЕНАТА БОКОВИЦА Е БИТА КАРТА.....ХА,ХА,ХАААААААААААААА...РУШВЕТИТЕ В ООН ---СА ДОСТА ВИСОКИ , ДАЖЕ И ПУТИН МУ Е ТРУДНО ДА ГИ ПЛАЩА....!ОСОБЕННО , ПЪК ...В ТАЯ СВЕТОВНА КРИЗА!!!
12
2
 
11
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До Анонимен--12;1.Ген Иван Дипчев2 Полк.Владимир Дипчев3. Асен служи на кораба " Дръзки" като Мичман и участва в торпилирането на "Хамидие"4.5.Райна княгиня е спасена от бесилката от Американския Диоломат "Юджйн Скалър?Той издейства пред Княз Церетелев да бъде изпратена в Одеса да учи за Акушерка. Райна е първата дипломирана Акушерка в Б--я.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен--7;Aбе казвал ли ти е някой колко си глупав ?
10
3
 
18
 
! Отговори
Фалшиви или не? преди 7 години
А дали са фалшиви тези мейли? Няма ли как да им се направи експертиза?
9
9
 
20
 
! Отговори
Фалшива си ти, преди 7 години
Кристалинке/Сталининке/
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ТЯ ВСЕ ОЩЕ Е АМЕРИКАНСКА ГРАЖДАНКА.
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Евгений, Евгений, ти не разбра ли, че каквото и да правиш ше си останеш световно НЕИЗВЕСТЕН.
6
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая дърта интригантка Сталинка няма ли да се засрами най-накрая ?
5
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
червени номера. Подливат вода на Георгиева, защото очакват да бъде предложена за кандидат-президент. То е ясно, че португалеца ще бъде определен.
4
14
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая дърта интригантка Сталинка няма ли да вземе да се засрами най-накрая ?
3
28
 
16
 
! Отговори
Лазар Марков преди 7 години
Е защо е цялата статия? Че аз в очити на Бокова ще и кажа че от червената номенклатура и ако не беше баща и нямаше да учи в Москва(учиха избрани) и веднага след завършването е назначена в ООН пак благодарение на БКП. Защо беше прехода тези червени бабички още да са на власт ли?Да назначат Бокова начело на ООН е все едно да назначат Кузов за директор на детска градина.... Тези провалиха бъдещето не само на нас но и бъдещето на децата ни.... затова ги "обичаме".......
2
12
 
30
 
! Отговори
Хайде холан преди 7 години
Ако целокупният български народ знаеше какви ги върши КриСталинка по Европата....отиде и рейтинга!
1
8
 
31
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Кристалина е...невинна.Това е само оня...утепан журналист,брат на...хубавото Наде,който на времето уж по...устните на тогавашният президент Младенов прочел-Да...додат танковете,с което стана...известен и велик.Жалко само,че наистина не...додаха танковете и сега тази...*** нямаше да ни съсипва вече десетилетия,а щеше да събира отпадъци от кошчетата по Витошка.