9 септември – черна дата в историята ни

Който каже противното, е мошеник, смята Евгений Бакърджиев
9 сеп 2016 10:44,
142
9 септември – черна дата в историята ни
Снимка: bgonair.bg

Тази година се навършват 72 години от нощта на 8 срещу 9 септември 1944 г., когато в България идва на власт социалистическият строй.

Бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да представи своя прочит на този период от историята и последствията от него, които усещаме и днес.

"Не бяха направени почтени и искрени изводи за това какво е било през тези 45 години тоталитарен режим. Продължава в България да има силно разделение - на "фили" и на "фоби", коментира Бакърджиев.

"Една от големите причини това да е така и днес, е датата 9 септември. Всъщност съвсем еднозначно - черна дата в българската история. Когато някой каже, че 9 септември е светла дата в българската история, той трябва или да е безсъвестен, или да е откровен мошеник", разказа още бившият вицепремиер на страната.

Що се отнася до днешната политическа обстановка, Бакърджиев беше категоричен, че нито една от партиите в момента няма интерес от предсрочни парламентарни избори.

"Ако някой реши да прави предсрочни избори, това ще бъде ГЕРБ и Бойко Борисов. Той може да ги поиска, ако прецени, че политическата ситуация налага един по-дългосрочен следващ период".

По думите му предстоящите президентски избори няма да променят политическия ход в страната.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес бг - платени мишки!))
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фашизъм в България не е ималоФашизъм е диктатераНие сме били монархия, а Царят не е воювал на страната на Оста.След преврата на 9.9.44 започва вълна от репресии и терор, концлагери, политичиски чистки и разчиствани на лични сметкиИ така 45 годиниЗащо хората нямаха право да пътуват. Защо намаха право да учат, ако комсомолските секретари не разрешат
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Престъпно у убийството на интелигенцията след 9-ти септемри , но победата над фашизма не е черна дата и е призната и от западния свят където има музеи и туристите дават пари за да гледат спомените от 2-рата св.война там някъде я има и Б-я9-ти септември не е черна дата ,черна е обявяването на междусъюзническата война от лудия Фердинанд и загубата на половината територия на страната с подписването на Ньойския дог. дори внукът му няма срам и продължава да иска парчета от нашата страна
105
8
 
2
 
! Отговори
Capital преди 7 години
Иван е прав. Колите бяха някакъв недостижим лукс. Сега поне има коли, а тогава някакви руски кошници, за които чакаш 15 години и струваха 39 учителски заплати. Да не говорим за телевизори, печки, перални... Истината е, че нямаше нищо по магазините. Сега магазините са пълни. Обаче има една особеност трябва да се работи, не става като през комунизма, по онези времена страдат хората, които са мързеливи и некадърни.
104
1
 
0
 
! Отговори
дърт преди 7 години
До CapitalЗа кого да се изкарват парички? Може би за някой, който ти казва: Хайде да работиш, че искам да ям?
103
1
 
2
 
! Отговори
дърт преди 7 години
До CapitalНа кое викаш пазарна икономика, на това, че предлагането определя търсенето ли?
102
1
 
0
 
! Отговори
дърт преди 7 години
До честито!Стигнала е ама друг път.
101
2
 
12
 
! Отговори
дърт преди 7 години
До Цветан КараилиевМавзолея беше ценна туристическа атракция като се вземе предвид за колко време е построен. Ако не вярваш питай японските специалисти, които идваха специално заради него.
100
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Историята ни е черна заради такива като този посинял тарикат Евгени . След грабежите които направиха посинелите комунисти имат наглостта да се показват по телевизии и медии .Мястото ви е в затвора и то до живот .
99
3
 
10
 
! Отговори
реалист преди 7 години
До ИванПравосъдното министерство обещава безплатна правна помощ за бедни българиТова не е СВОБОДА и демокрация, след като управляващи официално обявяват, че в България има бедност. Тази дума, както и война сега я научихме. Затова си спомняме за времето, когато бяхме уверени, че ще имаме заплата.
98
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИванМи и сега един телевизор е две средни заплати, телефона и той. Говориш за автомобил, 20 годишните таралясници визираш на по 300 000 с превъртени километражи дето ни ги продават ли, защото това карат 90% от българите и не че и тях могат да си позволят *** е друго с таралясника печелиш увъжение? За кой дънки говориш за тези от Илиянци или за марковите, щото и там цените са различни. Като говориш е редно цялата истина да кажеш
97
1
 
7
 
! Отговори
хахахахахахаха преди 7 години
Я и Бъки Бомбата се изказа
96
16
 
3
 
! Отговори
Иван преди 7 години
В момента средностатистическия Българин е в ПЪТИ ПО-БОГАТ отколкото преди 1989г.. Колкото и да повтаряте обратно, който може малко да мисли го вижда с очите си. Забравихте времената в които един телевизор струваше 2 заплати, едни дънки - половин, личен автомобил имаха малцина и т.н.т.
95
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинИ щом всички мечтаехме да се изучим истински а не на документи, да имаме хубава работа, да сме богати, да сме свободни и да ни пускат в чужбина, какво стана? Благодарение на образа по-горе и подобните нему сме по-неграмотни, работа няма или пък е ниско платена, свободни сме на думи но пак ни подслушват и най-лошото - станахме с пъти по-бедни поради което направо бягаме от страната.
94
2
 
2
 
! Отговори
Върбан преди 7 години
До Фен на БългарияАма ти сериозно ли го казваш ?Съвет от мен .Отиди в държавен архив и разгледай тогавашната преса .
93
3
 
10
 
! Отговори
SS преди 7 години
Шапки долу пред големият мошеник !Когато си *** -то е за цял живот .
92
1
 
7
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До 82. Ами и аз съм живял и тогава, и сега, и също мога да преценя разликата. Освен че също съм пообиколил доста, друго предимство не намирам.
91
2
 
11
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
... хляб и сол и хора на момичета в народни носии! На колко окупатори слагат цветя под нозете а народа пляска по площадите! Кадрите са живи и ги има и в YouTube! Вижте и преценете сами! Не оставяйте тези негодници съсипали и съсипващи Бг до ден днешен да ви манипулират!Защото приближава времето когато ще изпитате стражарските камшици на гърбовете си така като предците си и ще е късно пак ще сте роби!!!
90
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 9.9 слязоха всички които на 8.9 бяха излезли в балкана да обират мандри.
89
9
 
12
 
! Отговори
фен на бсп преди 7 години
Обръщам се и към младите хора! Днес много от продажните медии ще се мъчат да подменят историческата истина! Ще ви говорят за окупацията на Бг от СССР и т.н глупости за лагери и престъпления на к.режим! И ще ви вадят забравени лица на прехода като тоа Бъки! Но вие се запитайте следните работи какви са тези хора дето ви ги показват и какво са направили за Бг и за вас! Допринесли ли са нещо да живеете по-добре и имат ли дела дето да са над земята!?И вижте кадрите колко окупатори ги посрещат с ...