9 септември – черна дата в историята ни

Който каже противното, е мошеник, смята Евгений Бакърджиев
9 сеп 2016 10:44,
142
9 септември – черна дата в историята ни
Снимка: bgonair.bg

Тази година се навършват 72 години от нощта на 8 срещу 9 септември 1944 г., когато в България идва на власт социалистическият строй.

Бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да представи своя прочит на този период от историята и последствията от него, които усещаме и днес.

"Не бяха направени почтени и искрени изводи за това какво е било през тези 45 години тоталитарен режим. Продължава в България да има силно разделение - на "фили" и на "фоби", коментира Бакърджиев.

"Една от големите причини това да е така и днес, е датата 9 септември. Всъщност съвсем еднозначно - черна дата в българската история. Когато някой каже, че 9 септември е светла дата в българската история, той трябва или да е безсъвестен, или да е откровен мошеник", разказа още бившият вицепремиер на страната.

Що се отнася до днешната политическа обстановка, Бакърджиев беше категоричен, че нито една от партиите в момента няма интерес от предсрочни парламентарни избори.

"Ако някой реши да прави предсрочни избори, това ще бъде ГЕРБ и Бойко Борисов. Той може да ги поиска, ако прецени, че политическата ситуация налага един по-дългосрочен следващ период".

По думите му предстоящите президентски избори няма да променят политическия ход в страната.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 7 години
До Истината... Истината никой не иска да я знае. Колко по удобна и красива е една Лъжа!?
47
6
 
20
 
! Отговори
един от народа преди 7 години
За голяма част от българския народ тази дата е светла.Аз помня краката на моя баща, те бяха без нокти.Изскубани зверски от фашистките палачи, а е бил само на 17 години.Това е историята на моя народ.А сега кажи твоята история Евгени, твоите предци ли сториха това ?
46
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво! А вие какво направихте, за да покажете, че сте нещо повече? В историята на България има само такива които казват предните колко са прецакали държавата. Не ми казвай, че Б Телефонна К, която беше продадена за по-малко от годишната си печалба от 200 милиона е добра сделка. Едни и същи тиквеници са по ръководните места и затова всичко е такава пародия. Разпродаде се всичко без пари на ваши хора за една комисионна и после някой ми говори колко лоши са били предните.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До неОтнемане в полза на държавата, а не на властта. Прави разлика.
44
4
 
13
 
! Отговори
gogo преди 7 години
До CapitalПо витрините продават предимно ***, ама щом си казал...Пък и сега по-голямата част от хората живеят като скотове, с изключение на имниците като теб де...
43
3
 
15
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Тоя ще го помня със жалката му тридневна баталия около мавзолея на Г. Димитров. По-добре да не излиза на светло, че ще му лъснат още посредствености.Като видя и чуя някакъв такъв терикат да плюва нещо, в което няма грам принос, все се сещам за на Батето лафа: Това, което ние сме построили вие не можете само да боядисате. Та затова, явно, искат да го затрият, че да не им се види некадърността... много.
42
6
 
17
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Май всички много бъркате.На девети септември 1944 пада фашисткия режим въвлякъл България в Втората световна война въвлякъл България на страната на Германия. Установява се управление на Отечествения фронт, което в никакъв случай не може да се нарече социалистическо. Тогава започват опитите да се намалят загубите на България от участието й в фашистката коалиция. В крайна сметка девети септември е символ на падането на фашизма в България и да се отрича тази дата, значи да се пропагандира фашизъм.
41
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Практически еднопартийна система. Всичко съобразено за военни нужди, в икономиката. Военно обучение в средния курс и висшето образование. Те това е фашизъм, ама при управлението след 09.09.1944г
40
3
 
0
 
! Отговори
хъ преди 7 години
До хъ 43под звездичките написах "с-е-л-я-н-д-у-р-и"
39
3
 
19
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 7 години
ТВОЕТО УПРАВЛЕНИЕ БЕШЕ ПО-ЧЕРНА ДАТА
38
14
 
9
 
! Отговори
Capital преди 7 години
Червените, комунизма няма да се върне. Хващайте се на работа, защото трябва да се изкарват парички. Благата, които Ви се предоставят по лъскавите витрини струват пари, защото са качествени. Вече няма соц возила, за които се чака 15 години. Сега ако сте достатъчно умни, работливи и кадърни ще Ви е по-добре от онова загубено време. Тогава имаше хубави стоки само за номенклатурата. 95% от хората живееха, като скотове. Самия факт, че комунистите ограбиха земята на хората е достатъчен
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фашизъм? Прочетете определението за фашизъм.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес СеДеСари и ГРОБари трябва да обдухват много мощно кочаня.
35
7
 
9
 
! Отговори
хъ преди 7 години
То, че е тъмна, тъмна е датата. Надомъкнали се полуграмотници, ***, тарикати, простаци, престъпници, доносници .., веещи кухи лозунги и знамена.
34
14
 
9
 
! Отговори
не преди 7 години
идва на власт социалистическия строй, а идва руска окупация, която слага на власт марионетно пправителство чрез преврат. Следва безпрецедентно избиване на дестки хиляди българи, офицери, интелектуалци, свещеници, доктори, политици. Цвета на нацията. После идва диктатура, безогледно отнемане на частна собственост в полза на комунистическата власт и изселване на стотици хиляди несъглсни с терора по лагери
33
2
 
21
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Изказала се "светла" личност. Като помним вашето време - затриване, унищожаване, събаряне, подаряване, евтино разпродаване.Да вземе да си прочете историите, които направи.
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-светлата дата в българската история. Единствената, след която истинските мошеници са били арестувани и съдени за въвличането на страната в грешните военно-политически блокове, съсипването на икономиката и изкуственото подържане на всенародна мизерия.
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Набедените за комунисти мълчат, но най-яростните анти-комунисти от ранни зори ни напомнят за празника!!! Честито на Бъки и неговите приятели!
30
2
 
15
 
! Отговори
681 преди 7 години
Тиквениците, като тоя, взеха да ги вадят само за 9-то септемврийските "демократични" манифестации! Радвай им се народе, тия те подредиха!
29
1
 
11
 
! Отговори
shady преди 7 години
9-ти септември съм съгласен, че е черна дата. Но този *** на снимката да каже и за други черни дати, продукт на псевдодемокрацията, особено през 90-те години. Като цяло през комунизма имаше много черно, но все пак и доста бяло, докато през демокрацията има също много черно и доста малко бяло.