Държавата ще си иска земята под царските конюшни

Бъчварова: БСП е преднамереност, некомпетентност и лъжи
Обновена: 9 сеп 2016 16:02 | 9 сеп 2016 15:44, Камелия Цветанова
38
Държавата ще си иска земята под царските конюшни
Снимка: Булфото, архив

Областният управител на София Веселин Пенев е продал само земята под царските конюшни в центъра на столицата, но не и самите сгради, които оставали собственост на министерството на земеделието, на културата и на вътрешните работи. Това обяви регионалната министърка Лиляна Павлова, цитирана от "24 часа".

Още по темата

Според нея собствеността на държавата върху сградите давала възможност да се претендира за сделката, като още не било решено дали ще се иска разваляне по съдебен път или държавата ще иска да си изкупи обратно земята.

Министерството на регионалното развитие и министерството на земеделието са дали отрицателни становища до областния управител за заплануваната сделка, но той я извършил въпреки тях, обясниха Павлова и Десислава Танева.

МВР не е давало становища, но от своя страна е поискал областният управител да му актува сградата, което той не направил, заяви вицепремиерката Румяна Бъчварова.

Премиерът Бойко Борисов очаквал Веселин Пенев да си подаде оставката, защото било възможно заменянето с друг представител на Реформаторския блок.

Бъчварова призна, че зам.-областния управител, който е от ГЕРБ, не е уведомил правителството за готвената скандална сделка.

"Да Ви честитя 9-ти септември и да благодарим на другарката Нинова, че ни припомни какво е БСП - преднамереност, некомпетентност и лъжи", отвърна Бъчварова на обвиненията на социалстите, че е страна по сделката и лъже, че не е искано нейното становище.

"През целия ден това е поведението на БСП и ние като политическа сила, която много държи на истината и на обективността, държим и на това да не оставяме в заблуда нито един човек", посочи тя.

Според нея СП се опитва да размахва като знаме казуса със сделката, за да може да си реши вътрешнопартийните проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Laim преди 7 години
Zamazvat lipsata na informacia - snimki, video, apartamenti, kasti, konkretni personi - za suverena kade i kak jiveiat v bg zdravite, no socialno slabite semeistva s deca, koito sa vremenno izvan trudovia pazar v rbg...5 miliarda euro bili poharchili za tiah...
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЗИ ЛИ ПРИЕМА НЕКАДЪРНИТЕ ПРОЕКТИ на магистралите.НЕКАДЪРНИЯТ ПЪТЕН ВЪЗЕЛ ЩЕ НИ СТРУВА ОЩЕ ПОЛОВИН МИЛИОН
28
0
 
14
 
! Отговори
18&?) преди 7 години
Къв е тоя дзвер на снимката бе ?!? Айде малко ретуш,аз ви нареждам (Боко демек) Няма се излагаме я
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кака Цоцолана, на снимката, горката ... доста е изпосталяла...Едва ли има над 150 кила, както беше преди.Нищо, като ни вдигне винетките двойно пак за Нова година, ще си върне загубената телесна маса.Жал ми е.Аскам пак да се охрани, ама горката не случи на народ - все нещо искат, все са недоволни и тя вехне от праведния си гняв, след упреците на простолюдието.
26
0
 
16
 
! Отговори
бъчва проста нагла преди 7 години
никой досега не е търсилм Янко за тези далавери. и таз ище му се размине. тоз итерен струва поне 30 млн евро - 6 декар ав центъра на столицата. вече има арх. проект за 40 етажа бизнес център. това е поредната кражба на тов аправителство, с нищо различаващо се от предишните крадци!
25
0
 
11
 
! Отговори
познавам го преди 7 години
крадци, това е сделка с лицето ЯНко Иванов - бившия изп. директор на Корпоративна търговска банка и ортак на Цецо Василев! този човечец по подобен начин си купи за 300 хиляди лева и сградата срещу президентството на Съборна в София -5 етажа и РЗП 6000 кв.м. както и продаде по десеторно повисока цена сградата на КЗК на Драган Цанков отколкото я приватизира от Агенция за приватизация
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В конституцията от времето на цар Борис трети е записано че всички царски имоти са държавна собственост а всичко останало са законови хватки за облагодетелстваване на определени кръгове
23
0
 
14
 
! Отговори
Сериозно! преди 7 години
"или държавата ще иска да си изкупи обратно земята" - яко. Само да не се окаже десеторна цената на обратното изкупуване. Като гледам статията за ремонта на Ботвградско, не бих се учудил!
22
0
 
12
 
! Отговори
не може преди 7 години
ли цялата адмистрация да бъде командирована от германия??? няма да настоявам да са от швейцария но мисля , че и немците ще свършат работа !!! направо да се закрива българската администрация,съд,прокуратува и да ни управлява някой друг...поне ще имаме оправдание ако нещата не вървят. за какво ни е тази независимост от брюксел когато местните политици ни крадат а и заплати трябва да им плащаме. и не оставка а СЪД И ЗАТВОР ЗА управителя ..цацаров нещо е заспал ,а???
21
0
 
28
 
! Отговори
Не до там умен преди 7 години
И като е продадена земята, ползвателите на сградите ще трябва да плащат наем на собственика. Или трите министерства ще се ръсят на купувача. Той пък ще дели с ГЕРБ печалбата. Простичко и ефективно. ДАЛАВЕРА от отвсякъде.
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе имах аз някакви подозрения, че на ГЕРБ са им объркали модела на скоростната кутия, но не подозирах, че е на обратно. Сиреч една предна и пет задни предавки. Това с въпросния имот просто е поредният пример, като Белене, Ю.Поток, Бургас-Александропулис и т.н. Смешници!
19
1
 
21
 
! Отговори
Честит ви празник, преди 7 години
другарки Бъчво, Мая и Лила Талпата! Да не забравяте червеното си котило, от тук до края на света. Вие сте на всеки километър....
18
25
 
6
 
! Отговори
Алооуу черв. троли преди 7 години
Сделката е извършена по време на социалистическо-турското правителство на БСП и ДПС с премиер Станишев! И техния министър Асен Гагаузов е разрешил сделката! Какво общо има Павлова с червената мафия, която заграби всичко апетитно в тая държава - имоти, банки, предприятия, корабострителници, мелници и дори царските конюшни!
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ ПАРТИЗАНСКОТО УНУЧЕ ОТИ НЕ ПРАЗНУВА 9 СЕПТЕМВРИ? ДЕДО ТИ ШЕ ТИ ДЪРПА УШИТЕ СЛАБИЧКОТО!
16
0
 
31
 
! Отговори
Hah преди 7 години
Бъчварова затвори си плювалника, че смърди от некомпетентност и селска простотия.
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този областен управител вече трябваше да е с белезници.
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като я гледам тая свин.кя и все ми идва на ум благозвучната заемка от нашите южни съседи - ГЬОН СУРАТ!!!
13
3
 
9
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Земята е държавна, реално само сградите са продадени, така че няма проблем. Сега собственика на сградите може да избере да ги реставрира или да ги премести на друг терен, за да може този терен да се продаде на Сталийски, реално на държавата ни ѝ трябва тази земя.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ***: Т.у.м.б.@.к. става ли, щото явно Т.у.п.@.н. е прекалено обидно?
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми какво искаш от едно комунистическо отроче. Същата като дядо си. Само че той разправяше колко са лоши капиталистите.