ГЕРБ иска главата на Веселин Пенев заради конюшните

Няма да позволим подобни действия, отсече Цветанов
Обновена: 9 сеп 2016 12:35 | 9 сеп 2016 12:22, Камелия Цветанова
33
ГЕРБ иска главата на Веселин Пенев заради конюшните
Снимка: БТА

Заради сделката с Царските конюшни най-вероятно ще падне главата на областния управител на София Веселин Пенев.

Още по темата

Ако се установи нарушение от негова страна, ще трябва да се тръгне, обяви вицепремиерът Румяна Бъчварова, след като вчера от БСП алармираха, че сградата, която е в центъра на София, е продадена на частна фирма за нищожната сума от 90 лева на квадратен метър.

Шефът на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов беше още по-категоричен и заяви, че парламентарната група стои категорично зад искането на премиера Бойко Борисов Реформаторският блок да оттегли Веселин Пенев.

"Няма да позволим подобни действия и те са с определен икономически привкус, да петнят името на премиера, който пое ангажимент да бъде прозрачен в управлението", отсече той.

По думите на Цветанов Пенев е човек на ДСБ. Радан Кънев го е посочил за областен управител, а пък собственикът на фирмата, купила терена с царските конюшни Янко Иванов също не бил случаен, ами близък на тъмносините.

Бъчварова съобщи, че днес се чакат резултатите от проверката на Инспектората на Министерски съвет, възложена от премиера. Тя допълни, че сутринта е имало съвещание при Борисов, който е обявил, че ако се установи нередност при сделката ще очаква оставката на областния управител, ако ли не той не си я даде сам, ще му я поиска.

Социалистите обявиха, че са пратили писмо до нея заради случая, но Бъчварова днес отсече, че е разбрала от медиите за това.

"БСП пак са неподготвени и пак клеветят, това е изводът от моето заместване при тази сделка", обвини тя и обясни, че всъщност от МВР не е искано становище за имота, а само от министерствата на регионалното развитие и на земеделието.

Въпросът с царските конюшни стои на дневен ред пред всички областни управители на София от 2006 г.

Цветанов обясни, че към терена е имало инвеститорски интерес на стойност 20 милиона евро, но бившият областен управител Данаил Кирилов, сега депутат от ГЕРБ, не е сключил сделката, за да защити държавния интерес.

Сега обаче емблематичната сграда и теренът от 7 декара са продадени за 680 000 лева. Освен това тази сделка е сключена при отрицателно становище на земеделското министерство, както и писмо от регионалното, с което се информира, че има съдебни спорове по случая.

"Спорът тук е между две страни – БСП и ДСБ, защото министъра на БСП Асен Гагаузов започна процеса, а областният управител на ДСБ го приключи", обобщи Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Цв. Цв. е много ядосан, че някой друг е краднал някой лев. Как не ги е срам от РБ да направят далавера без знанието на ГЕРБ. Далавери без да сте дали процент на премиера слънце не правете!
26
0
 
8
 
! Отговори
зевзек преди 7 години
До анонимен 30Ама много си прав ще знаеш. Краде се на едро и от време на време порицават някоя от дребните си риби публично. Ама после става ясно, че въпреки срама, ни са обеднели рибките, нито им е спряна кариерата ни рахатлъка. През месец 2 порицаваш по някой изпълнител на поръчки свише и те ти мандата свършил, друг почнал, а те все чисти и неопетнени
25
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Голяма работа,тя сделката станала,вече е пито платено.Къде бяхте преди това,или просто сега замазвате очите на електората.Ами глупав електорат,могат всякак да го манипулират.Тези са от нашите,могат да си крадат свободно,ние ще си замълчим все едно нищо не се е случило,плащат добре хората.
24
0
 
17
 
! Отговори
Кои преди 7 години
Тези тъмносините не бяха ли носители на "новия морал" и това ли е той? И каквп, като го увллнят, а същия со е взел комисонни, достатъчни да осигури и внуци
23
0
 
13
 
! Отговори
:))) преди 7 години
Искаме му главата, демек ще го преназначим на по-добра позиция. Номенклатура гладна нема.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ала балаАми ала бала! Едни крали, други лъжат и пак другарката Нинова виновна че чак сега им е казала!!! На това какво му се вика? хем нас... хем голям!
21
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имотът е продаден в последния ден на правителството на НДСВ. Тройната коалиция идва на власт на 18 август. Имотът е продаден на 15 или на 16 август. Асен Гагаузов все още не е министър. Как може тия да лъжат за нещо, което го пише черно на бяло в РД на министър, Решение на Министерския съвет и няколко договора, които отгоре на всичко, са изпратени до всички медии ?
20
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ нищо не знаят, те са винаги невинни и пак други са виновни! Това вече става много смешно.Нищо не се случва без премиера, но негови са заслугите само за успехите. Негативите обират другите. Областният управител от кое правителство е назначен??? Купувачът е бивш от надзорния съвет на КТБ!!! Всички са като свински черва оплетени.Повече коментари са излишни!
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стара изпитана схема. Слага се на даден пост калинка, тя прави каквото каже шефа, гепват се едни яки парички и като стане скандала се смачква калинката. Парите са си заграбени, държавата ощетена ШЕФА доволен, партията чиста.
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То и българския народ иска твойта глава,ама няма кой да му я даде.
17
1
 
28
 
! Отговори
Шоу преди 7 години
Тоя театър който го разиграва ГЕРБ,сме го гледали! махат тоя но заграбеното и загубите остават.
16
7
 
9
 
! Отговори
ала бала преди 7 години
Да правят проверки и да хвърчат глави, спор няма. Но за пореден път ни лъсна лицемерието. Живея срещу въпросните конюшни и ситуацията е както с прословутите тютюневи складове в Пловдив - разпадат се пред очите на хората с години и на никой не му пука. Но в момента, в който дадат репортаж по телевизията, изскачат група загрижени граждани и се вайкат какво е станало. Другарката Нинова вчера ли разбра, че конюшните са "на 100 метра от Парламента", както каза самата тя?!
15
1
 
25
 
! Отговори
Хи хи преди 7 години
Някой да не си помисли,че ще е виновен,топката /вината/предварително се прехвърля на друг,по примера на Великия вожд,на който все друг му е виновен!!!Стара,изпитана марка герберова...........
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не се намери някой журналист или друг политик да им осветли далаверите,няма кой да им спре кражбите.Защо ББ не иска сега да се кандидатира за президент?-Много просто,изпусне ли властта ще им лъснат злоупотребите с еврофондове и не само и кранчето от Брюксел ще спре завинаги.Затова ги тресе такъв страх от президентските избори,защото това би било началото на края.А ПИК-ливите и други продажни медии дружно им пригласят.
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, ако не бяха избори, нямаше да си мръднат тлъстия г*з да правят проверки. Дори вчера една герберска овца блееше, че това било началото на предизборната борба на БСП.
12
2
 
29
 
! Отговори
123 преди 7 години
Само БСП, видяхте ли ги гробарите те пак са изненадани и не знаят, крадлива и з м е т, безпардонна
11
2
 
38
 
! Отговори
активен преди 7 години
Леле, наглост невиждана. ГЕРБ пак са чисти. Ако имам възможност бих попитал Радан, дали Б.Б. знае за сделката (в което съм сигурен). И ако е така, докога ще мълчат всички. Кой ще е първия да каже гласно че "Царят е гол".
10
0
 
28
 
! Отговори
Избирател преди 7 години
ЦЕЦА АПАРТАМЕНТИТЕ
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо се обърках!В интернет страницата на София област пише Веселин Пенев. Тук на три места в текста и заглавието името е Васелин. Предполагам, че дислексията все още не е достигнала своя пик, но знае ли се, човек винаги може да бъде изненадан...
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Превенцията е всички герберасти да влязат в затвора. А после като станат хора, да започват да управляват.Не станаха ли много крадливите ръчички в тиквената партия?