Проект: Кредитните милионери на КТБ - на проверка за ДС

Има опити за замитане на темата за източване на банката, според депутати
9 сеп 2016 12:07,
12
Проект: Кредитните милионери на КТБ - на проверка за ДС
Снимка: архив, Ройтерс

Хората, получавали необезпечени кредити от КТБ, да бъдат проверени за принадлежност към бившата Държавна сигурност. Това поискаха депутати от РБ и ГЕРБ, които внесоха промени в Закона за досиетата. 

Според предложените текстове на проверка трябва да подлежат и лицата от списъците на синдиците за КТБ. Сред тях трябва да са и тези, извършили прихващания и цесии, обясни един от вносителите Мартин Димитров. 

Колегата му Петър Славов посочи, че има подозрения, че сред хората, източвали КТБ има много, свързани с бившата ДС. Той не изключва те да са същите, отговорни за източване на банките през 1996-1997 година. 

Според Мартин Димитров се наблюдава опит за замитане на темата за КТБ. Затова той и колегите му от така наречената "Група за натиск" обявиха, че ще питат на всеки три месеца какъв е напредъкът по отношение на събираемостта в масата на несъстоятелността. 

"Ще питаме на всеки три месеца, защото има информация, че тази събираемост не се случва по най-добрия начин", каза Димитров. 

Методи Андреев от ГЕРБ се възмути, че въпреки внесено проекторешение за изслушване на главния прокурор в парламента, придвижване на искането няма. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: КТБКредитни милионери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Дидион преди 7 години
Не опит замитане на темата за КТБ, а това си е направо факт. Минаха повече от 2 години след фалита на банката пирамида и въпреки това няма осъдени!
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да затворим тази тема, каква беше в началото уговорката за участие в собствеността на Булгартабак?Според Пеевски Борисов, Доган и Сталийски трябвало да получат бонуси (по 10% собственост от дяла, който беше приватизиран, според схема, публикувана в блога на Мирослав Иванов бел.ред) затова, че разрешават сделката.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така или иначе преди приватизацията бизнесът на Булгартабак в основни линии беше зависим от този канал и от основния дистрибутор Салам. Сега докъде Пеевски е влязъл навътре, сигурно знаят много хора и службите, и неговата марионетка Венцислав Чолаков, който представляваше всичките му перачници по веригата. Това са всички дружества, които са регистрирани в Дубай и които са използвани за трансфери на парични средства от контрабандната дейност на дружествата на Пеевски.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Банкерът Цветан Василев:След 2009 г. в България има мафия на власт, която се опитва да печели от всичкоМежду другото продажбата на Булгартабак е едно от добрите начинания на първото правителство на Борисов, защото ако компанията не беше приватизирана тогава, щеше да се окаже в окото на скандала за контрабанда, който избухна през 2014-2015 г.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо се страхувате да публикувате цялото интервю на Цв. Василев. Това е темата на деня в другите медии, а детайлите за мафията в държавата са повече от скандални.
6
2
 
3
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Аз искам съд и затвор за Иван Искров, за целия банков надзор, за синдиците подписали прихващанията и цесиите, за отговорните в финансовото разузнаване, за одиторите... Не искам да чета тъпотои
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И що само ДС? Защо не и ДПС, ГЕРБ,БСП, НДСВ и така до края плюс журналисти и всякакви там -исти? Това е само за мазане
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А проверка за кгб кога ? Или никагда.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Държавата на мафията не може да има преследване мафиоти. Та нали мутрата обеща че няма да допусне в България да бъдат съдени корумпирани политици и мафиоти както става в Румъния.Та нали мутрата и Пеевски са едно и също нещо! До сега да има наказани за кражбите от Цанков камък, Белене, приватизацията. Няма и няма да има докато сикаджия сме избрали да ни управлява. Срам.
2
2
 
8
 
! Отговори
Да бе да! преди 7 години
Само се имитира някаква дейност. И накрая нищо ново.
1
3
 
11
 
! Отговори
ДК преди 7 години
Ха добро утро! Сетила се Мара, да се побара! Кредитните не са от дс, те са само деца и роднини на дс. Огън да я гори тази дс, дето унищожи България!