Ген. Радев: Ще бъда президент, който може да казва "не"

Йотова пък обеща на съпартийците си, че няма да ги предаде
122
Ген. Радев: Ще бъда президент, който може да казва "не"
Снимка: БТА, архив

Кандидатът за президент от БСП ген. Румен Радев гарантира, че ще бъда президент, който може да казва "не".

"Ще работя за национална сигурност, не само като защита от външно посегателство. Ще работя за достойна България, така че всеки българин да се чувства горд, че е такъв. Няма да подведа доверието ви. Поемам отговорността да бъда вашият боец в тази трудна борба“, каза ген. Радев по време на Националното съвещание на БСП.

Още по темата
Той бе категоричен, че кандидат-президентската битка ще бъде изключително трудна. "Затова, както аз, така и кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще разчитаме на вас, на структурите по места", обърна се той към събралите се.

"Моята кандидатурата е ясен знак, че в България има една партия, която се развива и която поема и може да носи отговорност. Това е сигнал към всички български граждани. Не само към симпатизантите и членовете на БСП. Сигнал е, че всички хора, които искат промяна в статуквото, както и да се пробие политическият модел, трябва най-сетне да се обединят. Трябва да се работи с всички хора, които искат промяна, ново бъдеще за България, независимо от техните политически убеждения", категоричен бе той, цитиран от пресцентъра на БСП.

"В моята работа ми се е налагало да бъда стратег, да бъда дипломат, да формулирам и отстоявам, както и да налагам позицията на България на различни международни форуми. Налагало ми се е да бъда и мениджър и най-вече ми се е налагало да бъда лидер и да водя по силата на убеждението и личния пример", обясни кандидатът за президент, издигнат от БСП.

По думите му сега имаме криза на ценностите и криза в управлението. "И аз като всеки търся причините и отговорите. Причините са много, като първата е, че липсва ясна и дългосрочна визия за страната. Няма обективен и безпристрастен анализ", обясни той.

Според него се цели обезличаване на президентската институция и на президента, за да бъде той зависим. "Ние обаче ще бъдем коректив на случващото се“, каза още той.

"Благодаря ви за огромното доверие. Няма да ви предам“. Това заяви пред Националното съвещание на БСП кандидатът на БСП за вицепрезидент Илияна Йотова. Тя се обърна към ген. Радев с думите "Няма как да не почувствате как трепти едно доверие към вас и да знаете цената на всеки един глас, който е застанал зад вас. Пред себе си имате най-старата партия в България и почти в цяла Европа". 

Йотова подчерта, че България е без перспектива, в мизерия и бедност. "Можем ли да направим така, че страната ни да изглежда по друг начин, за да имаме бъдеще ние и децата ни?“, попита тя и подчерта, че президентът има важна роля, за да се промени това. Йотова добави, че в последните пет години един президент, който не е бил избран, а назначен за такъв, е обезсмислил институцията. Тя посочи, че е била свидетел на поведението на Плевнелиев и извън страната, където според нея е карал сънародниците ни само да се срамуват. "Обещавам ви, че когато спечелим изборите, няма да се срамувате от нас", категорична бе тя.

Тя бе категорична, че никога повече президентът на България не трябва да позволява страната ни да бъде унижавана, да допуска да има началници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
29
 
! Отговори
българин преди 7 години
Ех Радев - генералю,де да бяха те издигнали читави хора а не - БСП-БКП-СДС-АБВ-ДПС ОДС-ПФ- ДОСТ-ВМРО И Т Н.зАЩО ВОЕННИТЕ НЕ СЕ СДРУЖИХТЕ И НЕ ТЕ ИЗДИГНАХА ТА ДА СЕ СЛОЖИ РЕД В ТАЯ ДЪРЖАВА.ПОГУБИХМЕ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА,СТАНАХМЕ ЗА СРАМ ПРЕД СВЕТА.
24
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
100% няма да гласувам за герберския льоьло на банкянския селян.дур или за реформаторския клоун на кривоустата, така че нещата отиват към Радев.
23
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Де факто ти си вице на Йотова, кво НЕ и на кой ще го казваш?
22
12
 
24
 
! Отговори
анти преди 7 години
Радев загуби в момента в който го издигна съществуваща от години партия а с Йотова - още по зле.Жалко,може би е добър генерал но издигнат от стари муцуни от които ни е писнало.
21
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След пастирката вече няма никакво значение кой ще бъде президент.Проблема на Бойко е не кой ще е президент,а той да бъде негов човек.Защото иначе това ще се счита за загуба,а той не обича да губи.
20
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя верно се едно ше става президент на Русия...Само глупости говори
19
17
 
26
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Няма да бъдеш президент, залагам си годишната заплата :)Ако някой надъхан червен каскет иска да се обзаложим да ми пише!
18
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен----Като дойде време за транш на ядрено гориво към АЕЦ Козлодуй, ще разберете защо санкциите срещу Русия са във вреда на България.--------------Какво ще разберем бе русофилче? И със санкции и без санкции руснаците венаги са гледали да ни цакат защото са ни такива управниците - дупедавци. И тоя Бойко и той излезе руско пуделче.
17
21
 
28
 
! Отговори
Тошо преди 7 години
Тоя плешивец май наистина се е взел насериозно! Несериозно е да си мисли,че някой ще го избере и то заедно с тая свинчуга Йотова! Изобщо много е несериозно да си мисли,че комунистическа *** като него може да бъде президент!!
16
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е генерал кокошкар. да назначиш любовницата си в счетоводството на МО, да разпоредиш да изпълнява длъжността пи-ар без да има ценз, само и само да му е на сгода това един истински офицер ще го направи ли? Също като някакъв *** артелчик. С подобен интелект и манталитет е, а не на български офицер. И след това набързо се ожени като от БСП го излъгаха да участва в изборите за президент. Позор за българското офицерство!
15
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.................Мразя БСП в червата, но ако другите партии ми пре................Море, руско-червен си ама се правиш че, че мразиш БСП. Плевнелиев има повече топки от всички, защото казва истината, че Русия е агресор, незачита международните закони и води хибридни войни срещу страните от ЕС. С кое от тези три неща не си съгласен и се срамуваш червенушке с рубашке?
14
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОООО, не, не, не мога да правя такива неща / както пееше Мариус Куркински/. Този мъж долу-горе има фасон, но с тази мазна Йотова е просто потънал в лойта !!! Исках някаква алтернатива на ГЕРБ - не че има, но все пак можеше да се появи. Но вицето уби всякаква надежда......
13
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще бъдеш едно голямо нищо!Взе 100 бона обещетение,гризна 1000 лв.пенсия и почна-министъра на МО бил еди-какво си,армията била еди-каква си?!Ама изчака министъра да ти разпише рапорта и да вземеш кинтите,а??Като си такъв МЪЖ,що не го каза докато си в униформа бе,"смелчага"?!И ти си едно голямо НИЩО!!!
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген. Радев, не е въпроса дали можете да казвате не и да но да ги казвате когато и както трябва за да предотвратите евентуални неблагоприятни последици за българския народа и съответно държавата България! До сега България не имала "глава" с ГЛАВА на раменете която да е имала някакъв минимален капацитет на логично подредени мисли водещи до позитивни последствия. Дано можете, все пак сте човек практикуващ отговорна професия - пилот!!!
11
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Ал Бънди няма шанс, особено с Йотова...
10
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека задраскаме ГРОБ от изборния списък.
9
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Шегаджия е този ген. Радев :)
8
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мразя БСП в червата, но ако другите партии ми предлагат ****ки от типа Плевнелиев то ще гласувам за тоя. Не мога да го гледам вече този Плевел как ни засрамва на международно ниво.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И вие сте един дол дренки.
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските хибриди много добре се възползват от евроГейската демокрация. навремето национални предатели генерали и руски агенти ги разстрелваха а сега понеже има демокрация и хуманизъм ти пускат да се кандидатират за президенти!