Ген. Радев: Ще бъда президент, който може да казва "не"

Йотова пък обеща на съпартийците си, че няма да ги предаде
122
Ген. Радев: Ще бъда президент, който може да казва "не"
Снимка: БТА, архив

Кандидатът за президент от БСП ген. Румен Радев гарантира, че ще бъда президент, който може да казва "не".

"Ще работя за национална сигурност, не само като защита от външно посегателство. Ще работя за достойна България, така че всеки българин да се чувства горд, че е такъв. Няма да подведа доверието ви. Поемам отговорността да бъда вашият боец в тази трудна борба“, каза ген. Радев по време на Националното съвещание на БСП.

Още по темата
Той бе категоричен, че кандидат-президентската битка ще бъде изключително трудна. "Затова, както аз, така и кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще разчитаме на вас, на структурите по места", обърна се той към събралите се.

"Моята кандидатурата е ясен знак, че в България има една партия, която се развива и която поема и може да носи отговорност. Това е сигнал към всички български граждани. Не само към симпатизантите и членовете на БСП. Сигнал е, че всички хора, които искат промяна в статуквото, както и да се пробие политическият модел, трябва най-сетне да се обединят. Трябва да се работи с всички хора, които искат промяна, ново бъдеще за България, независимо от техните политически убеждения", категоричен бе той, цитиран от пресцентъра на БСП.

"В моята работа ми се е налагало да бъда стратег, да бъда дипломат, да формулирам и отстоявам, както и да налагам позицията на България на различни международни форуми. Налагало ми се е да бъда и мениджър и най-вече ми се е налагало да бъда лидер и да водя по силата на убеждението и личния пример", обясни кандидатът за президент, издигнат от БСП.

По думите му сега имаме криза на ценностите и криза в управлението. "И аз като всеки търся причините и отговорите. Причините са много, като първата е, че липсва ясна и дългосрочна визия за страната. Няма обективен и безпристрастен анализ", обясни той.

Според него се цели обезличаване на президентската институция и на президента, за да бъде той зависим. "Ние обаче ще бъдем коректив на случващото се“, каза още той.

"Благодаря ви за огромното доверие. Няма да ви предам“. Това заяви пред Националното съвещание на БСП кандидатът на БСП за вицепрезидент Илияна Йотова. Тя се обърна към ген. Радев с думите "Няма как да не почувствате как трепти едно доверие към вас и да знаете цената на всеки един глас, който е застанал зад вас. Пред себе си имате най-старата партия в България и почти в цяла Европа". 

Йотова подчерта, че България е без перспектива, в мизерия и бедност. "Можем ли да направим така, че страната ни да изглежда по друг начин, за да имаме бъдеще ние и децата ни?“, попита тя и подчерта, че президентът има важна роля, за да се промени това. Йотова добави, че в последните пет години един президент, който не е бил избран, а назначен за такъв, е обезсмислил институцията. Тя посочи, че е била свидетел на поведението на Плевнелиев и извън страната, където според нея е карал сънародниците ни само да се срамуват. "Обещавам ви, че когато спечелим изборите, няма да се срамувате от нас", категорична бе тя.

Тя бе категорична, че никога повече президентът на България не трябва да позволява страната ни да бъде унижавана, да допуска да има началници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Исти преди 7 години
Знаем- руски генерали като тебе ще казват "НЕ" най-вече на законите за демократизация и деколонизация,които ще гласува Народното събрание.
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев ако беше мъж, първо щеше да кеже НЕ на Корнелия и БСП и да търси гражданска подкрепа като независим кандидат. Второ, щеше да каже КАТЕГОРИЧНО НЕ на Йотова за вицепрезидент. До момента ни е показал, че може само да слушка и да казва ДА.
83
0
 
5
 
! Отговори
учи се таварищ преди 7 години
май каквото ти кажат това ще казваш мушморок с мушморока ти
82
0
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА преди 7 години
КАТО МУ Е ТОЛКОВА МИЛА АВИАЦИЯТА ...ОТ 3-4-РУСКИ БРАКМИ ---ЩО НЕ ОСТАНЕ В НЕЯ ДА Я ПОДКРЕПЯ , А СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ ...??!!ЩОТО ТАМ ПАРИТЕ СА ПОВЕЧЕ ...НАЛИ??!!!Я , ГОЦЕТО ...КВИ ПАРЕТА НАТРУПА ЗА СИНОВЕТЕ СИ ОТ БЕСАРАБСКИТЕ РУШВЕЧЕТАТА!!!!
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И що не каза не на тая червена *** за вице?
80
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма да бъдеш, спокойно :)
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
къв е тоя нов бай Тошо бе, те визуална прилика ли са търсили с дъртия крадец? Кво нье ще казва, на *** и раша ли ще каже твърдо нье? офффф, бегай
78
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само дето на кощрамбата, която ти се лепна за вице, не можа да кажеш НЕ, ***!
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще казва "не" на всичко, освен на руската пета колона и задкулисието на БСП.
76
4
 
4
 
! Отговори
Да ,ама не преди 7 години
Не можеш,не можеш да казваш "НЕ" ...Ако можеше ,нямаше да допуснеш тази червена крава ,да ти я качат на ...самолета ! Явно си научен само да казваш "Слушам" и да ...изпълняваш ! А може би и затова си станал и генерал ....ПОСЛУШЕН СИ БИЛ ! Впечетлен бях от качествата ти на военен пилот ,но за президентския пост ...НЕ СТАВАШ! Няма да гласувам за теб ,както ще го направят и всички българи с правилна преценка !
75
2
 
5
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Анонимен ОСВЕН ТОВА ЗА СЕГАШНОТО ПОЛОЖЕНИЕ НА ДЬРЖАВАТА ИМА ВИНОВНИ--КАКВО ЩЕ НАПРАВИ ЗА ДА ГИ НАКАЖЕ ЖОКЕР----КОСТОВ---ИКОНОМИКАТА Ф. ДИМИТРОВ--СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО КУНЕВА --ЕНЕРГЕТИКАТА Б. БОРИСОВ ПЛЕВНЕВЛИЕВ ЦАЦАРОВ--КТБ И ДР. БОЙЦИ ОТ ..ТИХОТО ..ОГРАБВАНЕ НА ДЬРЖАВАТА
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще гласуваме за Вас ако твърдо застанете на сраната на Русия и за излизане от НАТО и ЕС иначе още от сега се обзагаме,че ще последвате съдбата на всички изоставени мошенници.
73
1
 
4
 
! Отговори
бръм... преди 7 години
ЗА ген. Радев, но без вицето му.
72
3
 
5
 
! Отговори
Красимир Каракачанов преди 7 години
Нито ГЕРБ нито БСП нито СДС нито ДПС ! Хора , стига, колко да ги търпим , не ги искам тия да продават страната ни постояно ! ИСКАМ ДА ДОЙДЕ НЯКОЙ ДРУГ !!!! Щом и Кр. Георгиева е обигран мошеник , какво да очакваме , явно сорта ни е такъв, но не може да няма някой който да мисли как България да пребъде. Мисля си дали не е време националисти да победят - да имаме президент който да пази Българските интереси пред НАТО , ЕС и Русия. Да налага вето на депутати. Избирам - Красимир Каракачанов ! Да !
71
0
 
11
 
! Отговори
Перко преди 7 години
С туй плашило дето му го сложиха за вице на генерала, не ще вдигне самолета ...
70
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
da gen Radev moje6e da ima po golqm uspeh - no s vice kato iotova 6te zagubi dost - ta tq ot kakto se e rodila vse e ne6to - 6te izkara do pensiq ili v ec ili iz aborigenite v bg - vse na slujbi4ka v politikata - ne e vajno da pravi6 ne6to za bg to ve4e poti go nqma no da pravi6 ne6to za NOVATA 4ASTNA BALGARIQ
69
1
 
3
 
! Отговори
Бенчо преди 7 години
Аз ще гласувам единствено за Марга Лудетината ,само да не се кандидатира и за Главен мюфтия.Тя също се е качвала на самолети.Могла е и генерал да стане,ако е пожелала.
68
0
 
11
 
! Отговори
апо преди 7 години
пуяк или казано по селски МИСИР
67
1
 
7
 
! Отговори
dp преди 7 години
Дали някога ще може да казва не не знам, може и да може - но президент няма да стане, толкова би трябвало да му е било ясно още като се е съгласявал да играе.
66
2
 
6
 
! Отговори
Гост преди 7 години
До КомикНе го мисли колега , и да не стане президент той вече е в играта .Ще стане я депутат , я съветник , за тези празно няма .Пък и той е пенсионер , с тавана на пенсията много хора вземат по-малка заплата от това, макар , че това ще е една минимална част от доходите му.Така , че всичко друго ще бъде , но не и безработен.