Нинова: ГЕРБ искат състезание, но нямат състезател!

Тя увери, че БСП застава като стена зад ген. Радев
70
Нинова: ГЕРБ искат състезание, но нямат състезател!
Снимка: БТА, архив

Уважаеми опоненти от ГЕРБ, искате състезание, но нямате състезател, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на Националното съвещание на БСП, което започна в зала "6" на НДК.

Ние предлагаме на хората силна двойка, която да върне достойнството на нацията, държавността, уважението към конституцията, да гарантира сигурността на държавата и хората и да бъде алтернатива на статуквото "ГЕРБ", посочи Нинова. България иска промяна, и "БСП лява България" я предлага - двойката Румен Радев и Илияна Йотова, допълни тя, цитирана от БТА.

Още по темата
Заедно заставаме днес като стена зад гърба на ген. Радев, декларира Нинова в отговор на упреци, че столетницата няма кадри и крие кандидатурата на Румен Радев зад инициативен комитет.

Тя заяви, че БСП се обръща към онези 60 процента от хората, които по думите й не харесват сегашния си живот. Към тях се обръщаме и предлагаме алтернатива, първата стъпка към промяната в живота им са президентските избори, след което да има и предсрочни парламентарни, каза лидерът на БСП.

Нинова отправи въпроси към премиера Бойко Борисов, сред които коя партия ще понесе отговорността за президента Росен Плевнелиев и кога ще даде своята оценка за мандата на ГЕРБ в президентската институция. Ако мандатът е успешен, излезте и го кажете, но рискувате много, ако не е - също излезте и го кажете и поемете политическата отговорност, апелира председателят на БСП.

Правителството на Борисов и реформаторите продават настоящето ни, но продадоха и бъдещето ни, заяви още Нинова. 16 милиарда заем е продажба на бъдещето, защото е лесно днес да се правиш на строител назаем от децата ти, те ще връщат тези пари, с които днес правителството помпа самочувствие, майсторлъкът е да направиш собствена икономика, коментира тя.

Искаме българско производство и неговата защита от големите и чуждите монополи, нашите закони вече са в парламента, това е нашата алтернатива в действие, каза Корнелия Нинова. ГЕРБ отричат социалната държава, ние я отстояваме, добави тя.

Искаме суверенна държава и защита на националния интерес, а за нас той е: България член на ЕС, но с позиции и характер да казва "не" когато решенията на ЕС вредят на националния интерес, заяви лидерът на БСП.

Тя посочи, че са били отхвърляни предложенията на БСП в парламента по важни теми като падане на санкциите срещу Русия и защитата на националните граници, както и в областта на образованието и здравеопазването.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тая не и ли стана ясно, че състезание няма да има. Глупостите коитио сътври с АБВ, а и ужасната кандидатура за вице предрешиха изборите. Дано поне всичко приключи още на първи тур, така ще се спестят пари.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАЯ ТЕТКА ДА СИ ПРИБЕРЕ ПИЩОВА И ДА СЕ ЗАГАЩИ, ЧЕ ТО ГОЛЯМ РАВНИС ПО ГЕРБ ПАДНА- УЖ ГО ОТРИЧАТ, А ПО НЕГО СЕ РАВНЯВАТ- ЗАЩО ТОВА НЕ ПРАВЯТ С БЪЛГАРИЯ БЕЗ ЦЕНЗУРА, НА КОВАЧКИ, С ДЪПАСЕ- УФ ЗАБРАЙХ ЧЕ ТЕ ЗАЕДНО ДЕЛЯТ ПОРЦИИТЕ- ХАЙ ДА ВИДИМ СЛЕДВАЩИТЕ МЪЖКИ СЕКРЕТАРКИ КОИ ЩЕ СА. НАЙ ХОДИ ДА СЕ СЪЮЗЯТ С МИТЬО ПИЩОВА- И ЕДНИТЕ ПРАВЯТ ЦИРКОВЕ И ДРУГИТЕ ГОВОРЯТ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ.
53
2
 
5
 
! Отговори
Бай Ристо преди 7 години
БСП вече трябва да мислят за нов шеф, защото е редно другарката Нинова да поеме отговорността за загубата на изборите.
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Споко,все ще изкарат някое магаре.
51
4
 
11
 
! Отговори
Много кебабчета преди 7 години
С очевидният и апетит ще остави народа на диета
50
4
 
14
 
! Отговори
NACO преди 7 години
ТЕ нямат,а пък Вие се СРАМУВАТЕ от него и се КРИЕТЕ зад някакъв си ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ
49
6
 
14
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Като гледам какви бузи е отпрала май ще бие по килограми вице президентката.
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Търси се бързоходна герберска *** да догони останалите кандидати на последната права! Засега не е открита такава - всичките са твърде охранени и не могат да бягат.
47
5
 
15
 
! Отговори
състезатели от сой преди 7 години
То пък на вас кой ви е състезателя - лоената топка Йотова. И в каква дисциплина ще се състезава - търкаляне надолу по склона. ХА-ХА-ХА. Ей, големи смешници това от БСП-то. Искаше ми са да не гласувам за ГЕРБ. Но като гледам другите кандидати - те са по-зле и от Плевнелиев...... То да се смееш ли, да плачеш ли..... Май Митьо Пищова е най-независим... Представяте ли си той да спечели и да ни стане президент........ То няма държава, президент ще избираме......
46
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тя посочи, че са били отхвърляни предложенията на БСП в парламента по важни теми като падане на санкциите срещу Русия.................................=========И.............изпрати синковеца да живее в САЩ..........
45
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази май е еврейка.
44
1
 
16
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 7 години
Тези избори са като в ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ ,... ВСЕКИ ИСКА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ , МНОГО МАЙМУНИ , МНОГО НЕЩО .Много вожд , малко индианец , И НИТО ЕДИН ДОСТОЕН !
43
6
 
15
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Я какви хубави бузки е направила.... От както я удари критичната съвсем заглади косъма...
42
7
 
14
 
! Отговори
Петърчо преди 7 години
Другарко ***, нали знаете за паницата и как трябва да гледате какво има във вашата а не в чуждата? Какво толкова се чешете където не ви сърби и само коментирате ГЕРБ? Ту нямали още кандидат ту Бойко трябвало да е... След като толкова сте уверени че ще победите защо ГЕРБ не ви излизат от устата? То толкова от далече си личи че ви е страх че даже е смешно. Вместо тези усилия да хвърлехте за обединяване с АБВ вие повтаряте едно и също като папагали. И се чудите че сте опозиция? Еми честито!
41
6
 
14
 
! Отговори
тц преди 7 години
Другарко Корнелия, какъв пример даваш на синът си Рафаел с тази целенасочено пошла изборна политика?
40
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе бих искал лицето на България да е комунистически пилотИ да те питат , си много дребен писклив гласец.
39
7
 
17
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Наглата Нинова се самозкопа с избора на Йотова за вицепрезидент на Радев. С радост ще гледам залеза на усмивката й.
38
4
 
12
 
! Отговори
срам и резил--26г. преди 7 години
Един кандидат , и то ---МАГАРЕ, ама ще спечели!Каква държава?За да спечели даже и едно магаре , пред БСП-СДС-ДПС-НДСВ-РБ ,.....смятайте колко са намразени тези политически крадци на прехода ?
37
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не бих искал лицето на България да е комунистически пилот нареден на хранилка-службичка по заслуги на дедо си изедник-бандит партизанин. Малко ли му е, че ние сме плащали данъци, за да може той цял живот да си го почесва и да обикаля и руски и американски академии на наши разноски и да получава по 3000-4000 лева заплата, докато ние изнемогваме?
36
5
 
10
 
! Отговори
В Бг ---26г. преди 7 години
Народа в България толкова много е намразил политиката заради политиците ,че се стига до там , Бойко винаги да печели , оформя се поредното 15:0 .Защо избирателите ЧАК ТОЛКОВА ненавиждат СДС, БСП, ДПС, НДСВ ?