Да не правим дебата за кандидата за ООН махленски!

Бъчварова нямала информация, че ще се обсъжда смяна на Бокова
46
Да не правим дебата за кандидата за ООН махленски!
Снимка: БТА, архив

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова заяви, че няма информация, че правителството ще обсъжда смяна на кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН с тази на Кристалина Георгиева.

Още по темата

Тя обаче заяви пред Нова телевизия, че към момента представянето на Бокова в надпреварата за поста "не е убедително" и не може "да се разчита на окончателно добро решение".

"Резултатите, които се виждат и са публично известни, показват, че има реакция срещу тази кандидатура. Какво ще се реши оттук нататък, премиерът ще реши", допълни Бъчварова.

На въпрос дали Кристалина Георгиева има по-добри шансове да заеме поста, тя отговори, че трябва да бъде попитан външният министър.

"Не трябва този дебат да го правим по същия начин махленски, като всичко друго в държавата", коментира още Бъчварова.

Тези дни стана ясно, че договарянето да се издигне кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН е станало по време на срещата на Г-20 в Китай миналата седмица.

Впоследствие Русия официално призна, че канцлерът на Германия Ангела Меркел е направила опит да потърси подкрепа от Москва за друг кандидат за шеф на ООН, излъчен от България. Руското ръководство обаче е отказало.

Информациите са, че Георгиева ще бъде номинирана от Унгария, Хърватия и Латвия, но не се изключва вариант и правителството да смени кандидата ни в последния момент.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До анонимен"Бокова е дипломат от кариерата, Сталинка е обикновен чиновник."---Абсолютно съм съгласен с Вас. С лек нюанс:"СтаЛИНКА е обикновена каЛИНКА. Чиновникът все пак получава заплата за свършена работа.
33
0
 
5
 
! Отговори
госпожа махленска преди 7 години
направо срам и резил. предлагат се заменки сякаш кандидатурата е носна кърпичка. вече е предложен кандидат, дипломат на изключително високо ниво, отговарящ на всички регламенти, к. искат да го подменят с една чиновничка от ек . просто няма логика. тези задкулисни пазарлъци са доста гадни.
32
0
 
4
 
! Отговори
ГОСПОЖА МАХЛЕНСКА преди 7 години
ИЗЛАГАЦИЯТА Е ГОЛЯМА С ТЕЗИ ЗАМЕНКИ. СЯКАШ СА НОСНИ КЪРПИ. НАПРАВО СРАМ И РЕЗИЛ. ПРЕДЛОЖЕН Е КАНДИДАТ С ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ КАЧЕСТВА, ДИПЛОМАТ НА НАЙ-ВИСОКО НИВО, А СЕ ДИСКУТИРА ЗАМЯНА С ЕДНА ЧИНОВНИЧКА, ДОКОПАЛА СЕ ДО ЕК. С НИЩО ПОЛЕЗНА ЗА БЪЛГАРИЯ. ОСВЕН ИНТРИГИТЕ...
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко, шах играеш ли? Шах-Мат!
30
0
 
5
 
! Отговори
kiko преди 7 години
Не мога да я разбера тая лелка Бъчварова, Ройтерс информират, че в сряда на заседание на МС ще се разглежда оттеглянето на Бокова и номинирането на Георгиева, а лелката заявява, че не е чувала за това. Лельо да вземат да турят някой от Ройтерс за шеф на МВР може и той да не става за нищо, но поне ще е информиран.
29
0
 
0
 
! Отговори
Sokak Shipka преди 7 години
I kakvo kato e mahlenski?! Kakvo ne e hubavo na mahlenskite razgovori i diskusii?! Socialnite kontakti v mahlata sa ne po-malko znachimi ot socialnite kontakti v klozetite i koridorchetata im na minsaveta...:-) s zatvoren cip na pantelonkite ili otvoren...:-)
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
самото обсъждане на темата е позорно. Американският гражданин, командирован за министър на външните работи защо мълчи, защо не проговаря?
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименами то така беше с с друга, ама ББ не каза ''хубава - лоша Това ни е кандидатурата'' ами я оттегли и замени спечеливша! Коя - ня Сталинка! и спечели!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми казвай точно ТИ какво да правя и какво да дебатирам !
25
0
 
7
 
! Отговори
Георгиева преди 7 години
Само на мен ли ми се струва, или наистина е така?! Откакто тази госпожа заема поста си,НИКОГА, ЗА НИЩО НЯМА ИНФОРМАЦИЯ!!! Ами,в такъв случай, ОСВОБОДЕТЕ поста, г-жо,не е нужно да получавате заплата при тази Ваша НЕинформираност,а това да "изглаждате "имиджа на биби и да Ви се плаща -не е необходимо!Достатъчно хора го правят без пари,просто за ги помилва по главицата Слънцето........
24
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Бокова е дипломат от кариерата,Сталинка е обикновен чиновник.Явно на някой повече му харесва чиновник,който да му изпълнява прищевките отколкото професионалист.Това е съвременната политика -затова и света е на това дередже.
23
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Когато политиците ни са простовати и некадърни всичко в държавата става махленско-не го ли знаете г-жо Бъчварова.Нима мястото ви е в МВР,смятате ли се достатъчно голям професионалист в тази работа,че командвате сигурността на държавата.Честно,иначе пак ще стане махленска работа.Не ви ли е неудобно да коментирате неща от които нямате и хал хабер.
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откакто е в правителството тази никога за нищо не е имала информация.
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Министърката вместо да се занимае с индивидите, пускащи доноси по адрес на официалната кандидатура на България, седнала да ни забранява да се интересуваме от това, какво става? Махленството да си го запази за себе си, а да пази авторитета и сигурността на държавата. Най-малкото, с този потенциал тя няма право да съди кой как се е представил на нива над нейното небе,
20
3
 
18
 
! Отговори
Бан Ки Мун преди 7 години
Обяснявам: оттеглят кандидатура на Бокова. Тя ОСТАВА начело на ЮНЕСКО. И да изберат втора кака за ГенСек от БГ? Май ще й стане много на българийката. А брат Путин ако друсне вето на кака Сталинка? ем без комисарство, ем без секретарсство - а за президет на БГ не става - народа я не рачи много. Стига майтапи, бе авери!
19
3
 
19
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Ще ви го кажа по немахленски начин: Би трябвало да си спомните че по принцип правителството бавеше кандидатурата на Бокова. След много намеци и подканяния, направиха това в последния момент. Темата се коментираше и при Слави, и в "Панорама". Предпочитанията са следващият да бъде от Източна Европа, и да е жена. Бокова отговаря на тези, а и на редица други условия и КАЧЕСТВА. Правителството да престане с интригите, защото се излага И пред света. Това е. И не е махленско!
18
2
 
13
 
! Отговори
Махленски клати.... преди 7 години
Махлепнски го направихте Вие и *** Сталинка с подмолите си действия? Кво си мерят с Боковата? Грозотията, неморалността? и двете са един дол ...... Не ви ли есня че борбата е между Тиереш на ЕВропа и Лайчак на Путин. И то не е толкова черно-бяло. Аман - жена та жена и то източна европа! Кофи като потрети мандата на Африка след Бутрос-Гали та какво стана? Ако не ви ясно, ..... ваш проблем.
17
1
 
11
 
! Отговори
Васо преди 7 години
Дебата не е махленски, даже не можем да го побългарим в мутренски, щото и външни сили се намесили. Решили са явно да си назначат удобен човек от племето с висок процент генни повреди на този пост. Племето увредено по формулата 500+45 +27. Първите две събираеми са константни, а третото нараства. Може би когато се изравни с първото събираемо ще дойде чудото. Като при онова тълкуване "Турция ке падне".
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И по коя линия вътрешен министър трябва да има информация на кандидатура за кандидат за председател на ООН,дали не по линия на всички вътрешни министерства и техни подчинени служби и техните шефове като за шеф.
15
12
 
5
 
! Отговори
нормален преди 7 години
Бокови ни са българи, а московски мекерета!Бокова е безсрамница- поема вината с мезета!Бокови са престъпници- времето го доказа!Димитър Пешев/спасителят на десетки хиляди български евреи/осъден от т.н."народен съд" на 15г. концлагер за АНТИСЕМИТИЗЪМ... Милиони евреи от цял свят са му признателни, а в сградата на Съвета на Европа в Страсбург, наред с бюстовете на основателите на Обединена Европа, е поставен и неговия бюст