ГЕРБ с предимство на вота за президент

Политолог: Ще извадят кандидат, който е рекламиран достатъчно!
69
ГЕРБ с предимство на вота за президент
Снимка: Булфото, архив

Без съмнение ГЕРБ има предимство на предстоящите избори за президент, защото е водеща, смята директорът на "Галъп" Първан Симеонов.

Още по темата

"Те са уверени в своето предимство, защото няма да им остане време за кампания, вероятно ще извадят човек, който вече е рекламиран достатъчно", каза Симеонов в предаването "България сутрин" на Bulgaria On Air.

"Превръщането на късни кандидати в трайна традиция е един от неприятните процеси в най-новата политическа история", допълни той.

За вече излъчените кандидати Симеонов посочи, че в общи линии "всички десни са като по учебник".

"Генерал Румен Радев и Илияна Йотова са двойка, която трябва да излъчва това, което левицата се опитва да излъчва. Реформаторите - абсолютно христоматийна двойка, евроатлантическа, с Трайчо Трайков и Съби Събев", коментира политологът.

Според Симеонов ГЕРБ изчакват всички политически сектори да се скарат и сдобрят по няколко пъти и ще излязат, когато техните опоненти изглеждат по-амортизирани.

Във връзка с вота в чужбина Десислава Христова от "Гласувай без граници" - организацията за провеждане на честни избори заяви, че политическите тактики не сработват от гледна точка на това, че се набляга на PR вместо на информиране на избирателите.

"За вота зад граница има сериозни притеснения дотолкова, доколкото автоматични секции няма. Такива ще има в дипломатическите и консулските представителства, но извън тях ще трябва да се подават 60 заявления", обясни Христова. По думите й биха могли да възникнат проблеми в особено големи градове като Лондон, защото не е ясно как може да се образува втора секция в посолство в Лондон.

По отношение на цената на изборите, която е 47 милиона лева, Десислава Христова каза, че те са сравними с изборите миналата година, когато са били 50 милиона.

"В държава, в която доверието в системата е толкова ниско ние непрестанно се презастраховаме и това ни струва по-скъпо", посочи Христова.

Още новини четете в сайта на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цецка или Бъчварова.
19
6
 
24
 
! Отговори
правилния кндидат преди 7 години
След като гербавите, деформаторите и патологичните русофоби така злобно съскат срещу генерал Радев, значи генерал Радев е правилния кандидат за президент! Ще гласувам за него!
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Своя кандидат не казват, но по Радев цялата тролска гмеж е организирана тотално.
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петър Стоянов. Тебе лъжа мене истина. То един кандидат - мани.
16
1
 
30
 
! Отговори
офф преди 7 години
Пак платена реклама.То кандидат няма , ама били напред :)))
15
6
 
27
 
! Отговори
До 22 преди 7 години
Радев не срича,а говори малко отсечено,като военен.Но това не може да бъде пречка.Гледах интервюто му по БНТ тази сутрин,много аргументирано и интелигентно изказване,без излишни изхвърляния и празни приказки,както други познати лица.Компетентен,образован,с езици.Не виждам кой ще му застане насреща.
14
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако наистина гласят Елена поптодорова ще си вкарат голям автогол.Тя си е комунистка и в червата,нищо,че толкова години живее в Америка.А между другото,нали по закон последните 5 години трябва да е живяла в България,а те и двете на са.И да не излизат с тоя номер,че държавата ги била изпратила да я представляват.По тая логика можем да си изпратим и някой с двойно гражданство,който не живее в България,също да ни представлява,опазил ни бог.
13
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев срича и две приказки не може да върже. Направо се чудя как си е поискал от жена му.
12
3
 
20
 
! Отговори
Казах ви аз! преди 7 години
Гласят Елена Поптодорова. За вице - Кристалина. И двете са неизбираеми. (ако изборите са честни). Като гледам коментарите - гласуването е за Путин. Избираем е значи. Радев може да му е вице. Избираем е.
11
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рзбира се,с парите,които натрупаха,ГЕРБ ще си напазаруват социолози,политолози,медии,други партийки,администрацията в цялата страна,ако и това не помогне,на балотажа ДПС ще ги подкрепи,нали са си дружки с Пеевски и най-накрая проф.Михаил Константинов ще им даде едно рамо,нали не е важно колко са гласували,а кой брои гласовете.Звучи много песимистично,но не се отчайвайте,ако излезем всички да гласуваме,може да им объркаме сметките.
10
1
 
15
 
! Отговори
бобо преди 7 години
Смешно
9
2
 
35
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
Мрънкащата министърка на вътрешните работи тази сутрин каза,че причината да не номинират кандидат по-рано е,че щяло да има клевети по негов адрес.Това означава,че магарето вече е компрометирано,затова се срамуват да го посочат.Е,ако така мислят да спечелят изборите,няма да стане.
8
13
 
2
 
! Отговори
Vargo Hoat преди 7 години
Бойко Борисов е най-великия. Всички, които мислят друго, заслужават да бъдат дадени на Грегър Клегейн - Планината и да бъдат изтезавани от него, както е бил изтезаван Варго Хоут (прочетете Vargo Hoat wikipedia за повече информация).
7
2
 
26
 
! Отговори
Марко президент преди 7 години
ГЕРБ май ще предложи магарето Марко за президент и с костинбродските бюлетини Марко ще бъде избран още на първия тур.
6
8
 
24
 
! Отговори
ЗА Радев преди 7 години
ГЕРБ е минало гледайте в бъдещето с президент като Радев,защо пък не той да е Българския Путин от такъв президент има нужда обезкръвена България.Няма значение коя партия го е издигнала важното е човека и неговите действия....
5
1
 
27
 
! Отговори
gtf преди 7 години
има предимство, с купените гласове на неуките, които са тъй старателно обгрижвани.
4
1
 
29
 
! Отговори
Че преди 7 години
" В държава, в която доверието в системата е толкова ниско... "----"ниско" ?! не е ниско , а изобщо го няма!
3
4
 
39
 
! Отговори
гербист-столичан преди 7 години
Браво, ето че ние пак имаме предимство, както е нормално да е. А още дори нямаме избран кандидат за президент, което значи че и магаре да издирнем и него ще изберем.Най-добре е да обявим кандидата си за президент след като спечелим изборите. Нека да го обявим след победата, да видят хората че подкрепата ни е голяма.
2
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин президент!
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ааааааахахахахахаааааа!!!!!!!!!!!