ГЕРБ с предимство на вота за президент

Политолог: Ще извадят кандидат, който е рекламиран достатъчно!
69
ГЕРБ с предимство на вота за президент
Снимка: Булфото, архив

Без съмнение ГЕРБ има предимство на предстоящите избори за президент, защото е водеща, смята директорът на "Галъп" Първан Симеонов.

Още по темата

"Те са уверени в своето предимство, защото няма да им остане време за кампания, вероятно ще извадят човек, който вече е рекламиран достатъчно", каза Симеонов в предаването "България сутрин" на Bulgaria On Air.

"Превръщането на късни кандидати в трайна традиция е един от неприятните процеси в най-новата политическа история", допълни той.

За вече излъчените кандидати Симеонов посочи, че в общи линии "всички десни са като по учебник".

"Генерал Румен Радев и Илияна Йотова са двойка, която трябва да излъчва това, което левицата се опитва да излъчва. Реформаторите - абсолютно христоматийна двойка, евроатлантическа, с Трайчо Трайков и Съби Събев", коментира политологът.

Според Симеонов ГЕРБ изчакват всички политически сектори да се скарат и сдобрят по няколко пъти и ще излязат, когато техните опоненти изглеждат по-амортизирани.

Във връзка с вота в чужбина Десислава Христова от "Гласувай без граници" - организацията за провеждане на честни избори заяви, че политическите тактики не сработват от гледна точка на това, че се набляга на PR вместо на информиране на избирателите.

"За вота зад граница има сериозни притеснения дотолкова, доколкото автоматични секции няма. Такива ще има в дипломатическите и консулските представителства, но извън тях ще трябва да се подават 60 заявления", обясни Христова. По думите й биха могли да възникнат проблеми в особено големи градове като Лондон, защото не е ясно как може да се образува втора секция в посолство в Лондон.

По отношение на цената на изборите, която е 47 милиона лева, Десислава Христова каза, че те са сравними с изборите миналата година, когато са били 50 милиона.

"В държава, в която доверието в системата е толкова ниско ние непрестанно се презастраховаме и това ни струва по-скъпо", посочи Христова.

Още новини четете в сайта на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
БТодоров преди 7 години
Здравейте! Като български гражданин, живеещ в Англия пследните 10г, 5 от които в Лондон, не съм пропуснал да гласувам нито веднъж и не съм бил възпрепятстван поради недостатъчни изборни секции, дълги опашки и т.н. Да, организацията може да е по-добра, и съм сигурен че ще бъде, но всичко останало по отношение на отваряне на допълнителни секции, според мен са ненужни спекулации. От приятели и познати, също в Англия, научих че ще може да се гласува без проблем и броя на секциите е пре достатъчен. Б
39
2
 
3
 
! Отговори
До неутрален преди 7 години
Прав си! Редовно и последователно крадат от Герб!
38
5
 
3
 
! Отговори
неутрален преди 7 години
Не виждам друга възможност освен да пусна бюлетина за кандидата на ГЕРБ ,който и да е той.При ГЕРБ има ред и последователност.
37
1
 
2
 
! Отговори
Zebra преди 7 години
Nali vkaraha vednaj Plevneliev v prezidentstvoto protiv jelanieto mu...kolko mu e - da povtoriat...vse pak mu haresva, toi gi pojali i im pusna topka za igra...:-):-):-):-):-) prez drugoto vreme si pase krotko...
36
1
 
7
 
! Отговори
ЖОРО КИРОВ преди 7 години
АЛО АЛАНКОЛУ -МНОГО СЪМ ЛЮБОПИТЕН КАК ГО ИЗЧИСЛИ ТОВА ПРЕДИМСТВО КАТО ГЕРБ ОЩЕ НЯМАТ КАНДИДАТ ...ИЛИ ТАКА ДА СИ БАЛАЛЙКАШ ...ДА СТАВА КАЛЪБЪЛЪК ...
35
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кандидатите на БСП вече осигуриха победата на ГЕРБ!
34
9
 
7
 
! Отговори
Бакалиев преди 7 години
Това че герп имат много издънки , не значи че трябва да върнем пак биесипе на власт нали? "Независимото" пилотче успя да ни "убеди" че е такова явявайке се на всяко партийно мероприятие и приемайки телевизионна говорителка с функции на рекламно лице за вицепрезидент. По скоро ще гласувам за Лютвито отколкото за червните мухоморки, без значение кой им е кандидат.
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек като погледне сегашния им избор и се залива от смях. С успех могат и магаре да посочат за този пост и то да спечели по техните схеми.
32
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всеки му е ясно, че ще е поредната "калинка".
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Млади ГЕРБАРЧЕТА със свинарски бизнес учредиха фирма с капитал 3 лева за да прилапат имот за 9 милиона.Ясно е, че тези свинари не са истинските купувачи. Ваъпросът е за кого купиха този имот и кой ГЕРБАР се крие зад тях.
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С Предимство е Разбира се Квотата от фалшиви бюлетини са вече в чувалитеЧленовете на Избирателните Комисий и Секций са вече предупредени и им е платеноПарите за купуване на гласове вече са разпределени както СледваДори и на Галъп е платеноДа започне МанипулациятаПрезидента е в ИнкогнитоНо това няма значениеПобедата е НашаГарантирано от Герб
29
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До правилния кндидатзначи генерал Радев е правилния кандидат за президент! Ще гласувам за него!пропусна да напишеш, че преди си гласувал за ГЕРБ, но си се разочаровал :) Кутев смени си сганта бе, много е накадърна!
28
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кои са тези на по 21 години,които регистрираха фирма с 3 лв.капитал и купиха за милиони лева дипломатическите сгради в кв.,Бояна-иначе държавна собственост.КОЙ,г-н Борисов,КОЙ,г-жо Бъчварова-не отговорихте на въпроса на водещата по НОВА?КОЙ,КОЙ,КОЙ???
27
5
 
20
 
! Отговори
До 23 преди 7 години
Радев ще е!!!
26
3
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Слушахте ли сутринта интервюто на ген Радев по БНТ. Те тези медии няма да ви кажат какво е казал,но достойно се държа."Аз отдавна летя сам!" -никой няма да ви цитира приказките му,ще ви залъгват с Герб и Тр.Трайков -наистина и папагалите от клетките гледащи телевизия вече станаха почитатели на Б.Борисов - добър виц!
25
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как може да си с предимство,като още нямаш кандидат.Манипулациите вече започнаха.
24
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Лъже ни Борисов,лъже ни Бъчварова,лъже ни Ненчев.Въобще първокласни лъжци,а медиите ги поощряват.И мислите ,че им правите добро.Само те казват истината ,а другите все лъжат -и докога,докога ще ги прикривате,докога ще ги лансирате-докато разситят България,е тогава ще стане твърде късно.
23
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборите ще бъдат ФалшифицираниГарантирано от ГербЗатова са и тези Проучвания В България не съществува ДемокрацияА Тоталитаризъм (диктатура) и по лошо ще става
22
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да пишат герберските ***,както и да съскат опонентите му,ген.Радев е любимеца на народа и ще бъде избран,ако изборите не бъдат фалшифицирани.
21
4
 
8
 
! Отговори
. преди 7 години
Вместо да четете платени журналисти и кой е болен от плевмония и кой как пртцнал и предимстваи кандидати , приемете , че който и да дойде , ние хората ще плащаме , "всички са маскари" ! По-добре запълвайте времето си като четете кой , как , с помоща на кого обра и съсипа България , почнете отизточването на държавни пари чрез задгранични дружества през 70-те , образовайте се , организирайте се и се борете с тая напаст , защото те със сигурност ще ни унищожат!