Премиерът не натиснал Пенев, сам си сдал поста

Областният в оставка: Сделката за "Царските конюшни" е законна
12 сеп 2016 09:30,
24
Премиерът не натиснал Пенев, сам си сдал поста
Снимка: архив, Булфото

Областният управител на София Веселин Пенев е подал оставка не под натиск или принуда, а за да няма съмнения при проверките, които Инспекторатът на МС и прокуратурата извършват на сделката с "Царските конюшни".

Именно това обсъдили при разговора с премиера Бойко Борисов в петък, каза самият Пенев пред bTV.

Още по темата

Според него при сделката - прехвърляне на терена срещу 600 000 лв. на фирма на бившия шеф в КТБ Янко Иванов, няма нарушения. Той не се чувствал виновен, нито пък бил "бушон".

Това, по думите му, били напъни на БСП да вклини раздор между партиите в управляващата коалиция и да атакува вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

Пенев каза, че е информирал за сделката всички министерства, които имат сгради върху терена, и подчерта, че по закон става дума за режим на информиране, а не за съгласие или разрешение.

"Румяна Бъчварова излъга, че не е знаела за сделката с "Царските конюшни", заяви на свой ред Росен Малинов, бивш областен управител на София.

По думите му Бъчварова не само, че е знаела за сделката, а дори се е съгласила на нея.

Той обясни, че сделката с бившите "Царски конюшни" е извършена с "тънкост на занаята".

"В правилника за стопанисване от държавата пише, че ако даденият имот е на данъчна стойност до 500 хил. лв. с него се разпорежда областният управител. Ако е над 500 хил. лв. се стопанисва от държавата. В случая „Царските конюшни” са разделени на три поземлени имота и се стопанисват от областния управител, защото всеки от тях е на данъчна стойност до 500 хил. лева", каза Малинов.

По думите му ако държавата има политическа воля със своя експертен потенциал е в състояние да развали тази сделка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Интересно, че за 12 часа никой не се е сетил кой е писал "Правото е издигнатата в закон воля на гостодстващата класа". Писал го е другаря Ленин. Не е ли бил прав?
18
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
За нашите политици (особено управляващите) всяка далавера е законна. Кой беше писал "Правото е издигнатата в закон воля на господстващата класа".
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кмета на Симитли е натиснал премиера.
16
0
 
11
 
! Отговори
Елементарно преди 7 години
Кражба няма. Просто е разделил имота на три , така че цената на всеки един да не превишава 500 хиляди, макар че и тази цена е спорна. След това продал на обявените цени, а горницата - в гушката. Затова е голяма.
15
0
 
12
 
! Отговори
baaaa go преди 7 години
Малееее сериозно момченце,само на сбора у село да ти не идва че ще сгъне агнето барабар с тавата!
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Румяна Бъчварова излъга, че не е знаела за сделката с "Царските конюшни", заяви на свой ред Росен Малинов, бивш областен управител на София.По думите му Бъчварова не само, че е знаела за сделката, а дори се е съгласила на нея.ЕТО КАК РАБОТЯТ ОТ ГЕРБОСТАВКА МАФИЯ
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз Ш.оп.ар (н.ер.ез)От коя угойтелна централа го изкараха
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
еййй,как все нашите политици изглеждат така угоени бе брат??как няма един без шкембе?
11
0
 
9
 
! Отговори
Партиен член преди 7 години
По точно ще е:Далаверата е законна.
10
0
 
7
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Театро а-ла "Аз ги фащам, те ги пущат..."
9
0
 
5
 
! Отговори
не ме интересува преди 7 години
Не ни баламосвайте!Борисов да каже на кума си Златев, Лукойл да намалят цената на бензина, на петрола падна двойно! Иначе никакъв газов хъб за руската газ- да си я затварят в буркани и да си я изнасят! Ще стане страшно-ШОФЬОРИТЕ СМЕ ГОЛЯМА СИЛА!!!ШОФЬОРИ СЪБУДЕТЕ СЕ!!!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се набие на кол пред Народното събрание за назидание на всички,ако се докаже кражбата!
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не само конюшните, този може да открадне и коня пред парламента.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СЪД 2Нали ти е ясно, че тая частна фирма добре си е опекла работата. Мислиш ли, че не могат да платят на добри юристи и да се подготвят бетонно. В нашите закончета, правилничета и наредбички има такива дупки, че ще се промъкне даже слон! Та затова този угоен *** (да ме извини прасенцето) е сигурен, че "всичко е законно"! А че не е морално....а, какво му пука на него, тези хора отдавна не знаят какво е това морал!
5
0
 
17
 
! Отговори
ззз преди 7 години
до СЪД:Приятелю, ти пък си намерил кой да молиш!Тиквата взема мерки само ако се засегне интереса му или ако го "Посъветват" задокеанските му "приятели"!
4
0
 
27
 
! Отговори
сега преди 7 години
Разбирайте ограбването на страната е законно .......
3
0
 
13
 
! Отговори
ИНТЕРЕСНО преди 7 години
Интересно е че бившия Областен Управител на София цяло Лято обикаляше около един Хотел между Равда и Несебър . Хотела беше в Строеж .
2
0
 
29
 
! Отговори
СЪД преди 7 години
Преди 1 час гледах интервю с този *политик* , с Хекимян .Този е прототип на Турчев от Капитан Петко . Постоянно защитаваше интереса на Частната Фирма , една дума не каза за Интереса на Държавата . То си личеше че участва в сделката , ще открадне няколко милиона за децата си и за внуците си .В ЕС такъв Областен Управител след скандала щеше да лежи в Затвора , и Държавата щеше да му конфискува всичко .Г-н Борисов ,Моля ви в името на Децата на България ,Раздвижете ДАНС , Прокуратура , СЪД .
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставка на министрите и началника им!