БСП иска Борисов на крака в парламента заради Бокова

Правителството минирало възможността българка да оглави ООН
23
БСП иска Борисов на крака в парламента заради Бокова
Снимка: Булфото, архив

Социалистите ще настояват още утре премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента заради появилите се слухове, че кандидатът за генерален секретар на ООН Ирина Бокова може да бъде заменена от еврокомисаря Кристалина Георгиева.

Още по темата

По-рано днес премиерът да се разбере, че кандидатурата на Бокова остава, поне до 26 септември. Тогава е последното гласуване преди тези с цветни бюлетини, което пък е знак, че изборите за поста на генерален секретар на организацията са във финалната си фаза.

Премиерът увери, че правителството полага и ще полага големи усилия за избора на Бокова, но на това гласуване тя трябва да бъде първа или втора, а ако това не се случи, Борисов предупреди: "Тогава ще преценим всички заедно какво да правим".

"Няма да допусна в други държави да се решава нашата кандидатура, не съм и допуснал", подчерта той.

Външният министър Даниел Митов пък коментира, че спекулациите по оста Германия – Русия са тръгнали от медийната среда.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обаче поиска премиерът да предостави на народните представители информацията, която има по случая.

Според нея Борисов трябва да поеме ангажимент какво ще направи, за да гарантира първото или второто място на Ирина Бокова на 26-ти спетмеври.

Очаквано от БСП изразиха пълната си подкрепа към Ирина Бокова.

"Пожелаваме ѝ успех и вярваме, че той възможен", заяви Корнелия Нинова.

Според нея за никого не е тайна, че още от самото начало на кампанията, представители на български институции скрито са работили срещу Ирина Бокова.

Правителството унижава България и минира възможността българин да оглави най-високия пост в ООН, разкритикува Нинова.

"Оценяваме случващото се в последните дни като груба намеса на външни сили в национални решения на България и като посегателство срещу националния суверенитет", заяви още тя.

По думите ѝ опитът на премиера хем да се угоди на чужди интереси и да се представи добре в България е неуспешен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
отдалеч се вижда, че тази Бокова е зачеркната. Сега се използва този факт в опит да стоварят вина на Борисов чрез измислената интрига с Георгиева. В цялата дандания, нито от руска, нито от германска страна се споменава името Георгиева. Нинова направо ще се изсипе от напъни, та вече не е само смешна, а направо жалка.
15
6
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 7 години
Тая тетка *** се е взела много на сериозно.На 6.11.ще се спука балона и ще и падне гарда.
14
5
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Време е Боко да бъде...поканен на среща с народа на 6-ти ноември и да му покажем червен...картон.Този самозванец калинка...премиер си изчерпа кредита на доверие отдавна.Не първо или...второ място;шут отзад и назад в...ъгъла на историята.
13
7
 
8
 
! Отговори
Пян Гъ преди 7 години
Приемствеността при БСП се свежда до следното: и у предишният, и у настоящият председател на партията женското начало е изявено, но ако при първия става дума за хомопикантерия, при *** се появява и устойчив проблем - провинциална лелка, която, за да удовлетвори нагона си, трябва да прибягва до "glory hole." Извинете за жаргона, но терминът е такъв. А каква работа ще свърши? Като кучето на нивата...
12
7
 
9
 
! Отговори
KUR ZA KURNELIA преди 7 години
TAYA SKAPANA MURSHA SE CHUDI KADE DA SI GO ZAVRE
11
12
 
8
 
! Отговори
Петя преди 7 години
Тази лимкаджиика изобщо не е за търпене,как може да вървят против българското правителсво,коя друга държава се дърли така вътрешно и се злепоставя пред света по този начин ,после искаме да имаме авторитет и да ни уважават.Как да стане с такива политици.
10
7
 
16
 
! Отговори
Я?! преди 7 години
Борисов бил поканил Бокова на днешното съвещание. Такова напрежение е сега около нея, той я вика на съвещание!!!! И защо едва сега? То пък едно съвещание.....
9
5
 
19
 
! Отговори
М?! преди 7 години
Какво значи подкрепяме до 26-ти, пък после ще решим какво да правим?! Това нещо се нуждае от обяснение.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До8Номинира е Орешарски, но последната дума бе на правителството на мутрата, но той страхливо подви опашка, което само потвърждава тезата ми.
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 5Като цяло си прав, страхлив е, но Борисов не е номинирал Бокова. Само страхливо се съгласи с това. Прочети малко!
6
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова отпадна от трето на пето място, като я изпреварват никому неизвестни лица и пак Бойко е виновен! Нинова, ти съвсем се оакваш!
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за интервюто на Цв.Василев не го искате! Не ви е необходим да обяснява, да не излезе наяве истината-че сте едно и също всичките!Мафия!
4
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Помните ли когато БСП и ДПС направиха правителство на Орешарски, мутрата ходеше като щурав в президентството и парламента и уплашен като заек обясняваше как щели да го убиват.От този момент нататък той прави всичко което искат Пеевски , ДПС, БСП и олигархията.Такъв страхлив човек начело на България е вреден. От страх номинира Бокова и върши глупости.
3
22
 
21
 
! Отговори
Андрейчо преди 7 години
Въпреки,че партята ви е столетница,вие по акъл нямате и ...година!Айде стига сте се напрягали ,защото не можете да измислите нищо умно-чиба!
2
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че Бокова е най-силният кандидат, преминал през всички кръгове на омаскаряването без да обиди някого, без да се оправдава за нещо и без да бълва злоба и омраза. Цяла гилдия платени препятствия работиха неуморно срещу нея в опит да я предизвикат и да изпусне нервите си. За тяхно съжаление, те губят, а тя спечели с мъдрото си поведение и с достойнството си! Успех, Ирина на Бокова! ТЯ МОЖЕ!
1
39
 
15
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Ако Бокова стане секретар на ООН това ще бъде ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ!