Бъчварова капитулира: 20-те заплати в МВР остават!

Няма да се пипат и отпуските, няма да се променя и Пожарната
13 сеп 2016 13:33,
86
Бъчварова капитулира: 20-те заплати в МВР остават!
Снимка: архив Булфото

Вътрешният министър Румяна Бъчварова се отказа от ключови предложения за реформа в МВР.

Обезщетението от 20 заплати при пенсиониране остава въпреки искането на министъра и екипа й те да бъдат орязани на 12. Това обяви Бъчварова по време на обществено обсъждане на промените в закона за МВР.

Орязването мина на първо четене в парламента преди лятото, но преди второ четене то ще бъде оттеглено.

Още по темата

Бъчварова обясни, че отказът от предложението не означава промяна на виждането на ръководството на министерството.

"Променени са обаче условията, при които то ще се реализира. Сега най-важното е системата да е стабилна, да работи адекватно на обстоятелствата", каза Бъчварова, цитирана от БТА.

Няма да бъде намален и броят на отпуската, както предвиждаше първоначалният вариант за реформа.

Шефът на вътрешната комисия Цветан Цветанов обяви, че депутатите от ГЕРБ ще подкрепят запазването на сегашния статут на обезщетението.

"Много са системите, които имат подобно обезщетение и в сектора за сигурност и в съдебната система това е подход, който е възприет от десетилетия. Това е една възможност, когато един служител е дал всичко от себе си за държавата, да получи обезщетение, а не да премине веднага в другата позиция, да обслужва организирана престъпност и икономически или корпоративни интереси за сметка на държавните", обясни Цветанов, цитиран от "Фокус".

Друг отказ от планираната реформа е оставането на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в сегашния й вариант вместо създаването на нова Агенция за пожарна безопасност и защита на населението.

"Реално погледнато може би половината от законопроекта ще отпадне, но това е със съгласуването и с диалога, който беше изграден в тези месеци с ръководството на МВР", каза още той.

От планираната реформа не отпада преобразуването на част от служителите от първа на трета категория труд. Това ще засегне около 4500 служители, обясни Цветанов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
рени преди 7 години
Някои знае ли какво ще стане с болницата на МВР
61
0
 
0
 
! Отговори
Частен бизнес преди 7 години
И като говоря за мутри, нямам предвид само онези напомпани баб-аити, със скъпите коли и при-матското държание, а онези налазили политиката, които 27 години не спряха да крадат и да усвояват средства, докато не направиха нищо, с което да помогнат за развитието на страната. Сега наближава крайният резултат от подобен начин на мислене и съответно действане.
60
0
 
1
 
! Отговори
Частен бизнес преди 7 години
Заради мутрите и престъпното, неадекватно управление хората напускат. И аз като напусна, ще е заради това.
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМИ ПРИ ТАЯ НЕСИГУРНОСТ В МВР ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ УМНИТЕ И ОБРАЗОВАНИТЕ ЩЕ НАПУСНАТ- В ГЕРМАНИЯ МИЯЧ НА ЧИНИИ- 1480 ЕВРО- ТУК ЧЕНГЕ- 500/880 ЛЕВА, ТА КАЗВАТЕ ЩЕ ИМА МНОГО НЕГРАМОТНИ, АМИ ЕСТЕСТВЕНО- ТЕ СА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО НИ- "ХАНКО БРАТ" И ПОДОБНИ БИСЕРИ СЕГА ЩЕ ИМА ОЩЕ ПО ВЕЧЕ ОТ ПРЕДИ. НЕ ЗАВИЖДАЙТЕ ЗА 20 ЗАПЛАТИ ТЕ СА ИЗКАРАНИ С КРЪВ И ПОТ- ОТИВАШ ДА ГАСИШ ПОЖАР И НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ЩЕ ВИДИШ ДЕЦАТА СИ, ОТИВАШ НА МАГИСТРАЛАТА НА КАТАСТРОФА И ТЕ ПРЕМАЗВАТ- С ГУГЪЛ ПОДРОБНОСТИ- 24 ЧАСА НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ
58
0
 
3
 
! Отговори
Частен бизнес преди 7 години
Само вземете отрицателния прираст на населението, който ще се ускорява все повече и повече, сравнете с предстоящите да се пенсионират след 10 години, вземете тези които напускат страната, бежанците, раждаемостта в гетата, крадливите политици и мутрите, все по-малко пари от ес и все по-свиващ се бизнес, и икономика, плюс дългове и заеми, честито на правещите реформи политици, мислещи за бъдещето на страната, честито на служителите на МВР, на всеки един държавен чиновник! Ще Ви пляскаме на крака!
57
4
 
5
 
! Отговори
сър Пичук преди 7 години
Не 20 заплати, 120 им дайте! Понеже са много умни, интелигентни, образовани, културни, вършат си работата, не взимат подкупи, изловиха бандитите до един...
56
1
 
13
 
! Отговори
svetlio преди 7 години
Аз се занимавам с частен бизнес в България.Постоянно съм презиран и мразен.Пожелавам на всеки да дойде на моята,че да види как се плащат ДДС/което пък се източва от други/осигуровки/които пък заминават в гетата/ и т.н. Пълна подкрепа на коментиращия-Частен бизнес!
55
0
 
11
 
! Отговори
Частен бизнес преди 7 години
Ще става все по-безсмислено и непоносимо, все повече ще се разкарват от държавата на мутрите, т'ва е. След 10 години няма да има кой да работи, нито пенсионерите ще могат да свършат работа, нито социално слабите в гетата, някои от които имат по-хубави къщи от нас работещите, нито служителите на МВР ще успяват да пълнят хазната. Икономиката ще се срине тотално, заедно с цялата държава. Ако не е план, то тогава е супер глупаво.
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
боце е решил да тегли още 5/6 милядра заем за да даде на ушевите
53
2
 
14
 
! Отговори
ГАНИОВСКА ДЪРЖАВА преди 7 години
С ДРУГИ ДУМИ ЩЕ ХРАНИМ ТЪРТЕЙТЕ...ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ПОСКЪПВАНЕ НА ДАНЪЦИ...ВИНЕТКИ И ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОТ.БОЙКО ЩЕ ГИ ВЗЕМЕ ОТ НАРОДА ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА
52
0
 
19
 
! Отговори
роро-грозния преди 7 години
типично за герб само да чуят за протест от синдикати и веднага се отмятат.е идват избори трябват им гласове, а после веднага ще си приемат каквото са си решили
51
4
 
17
 
! Отговори
Частен бизнес преди 7 години
Икономиката не се гради от МВР, икономика се гради от искащи да работят хора, от честните, от плащащите данъци, от искащите да произвеждат нещо хора, от бизнеса, а не от мутренското МВР, където повечето индивиди там са с начин на мислене от миналия век, за коеф. на инт. няма да говоря. Мн е лесно да встъпиш длъжност на държавна работа и да си мислиш, че си хванал дявола за шлифера, 10 години!
50
3
 
12
 
! Отговори
Частен бизнес преди 7 години
Е, някой дава минуси, на нормалните хора ни писна от мало-умните Ви тъ-панарщини, мързеливец. Бачкам от тъмно до тъмно и пак няма. Сега всички ще се юрнете да гласувате за партията, след 10 години държава няма да има, пари за пенсии няма да има, бизнес няма да има, с кой да търгуваш, на кой да продаваш продукта си? Ще остане един град и няколко курорта поддържащи издъхващата икономика, докато все едни и същи мутри, и търтеи на върха на държавата и по държавните институции ще се чудят какво стана
49
1
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В преди 7 години
Полицията трябва да благодари на емигрантите-- Това е единственото добро от емигранската напаст )))
48
2
 
19
 
! Отговори
Частен бизнес преди 7 години
Ама те работя, хващат малки с по една цигара или 1 растение марихуана и медиите гърмят после, че са разбили нарколаборатория и са хванали дилър. Докато на запад почти навсякъде малки количества са декриминализирани. Икономическа полиция ходи по малките частни фирми и търсят под дърво и камък нещо мъничко нередно, заради което да ударят няколко хилядна глоба на собственика, да го мотивират да продължи с дейността си. Мутрите продължават да си източват и укриват данъци, ама нЕма проблеми.
47
2
 
9
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
И по една бракувана астра им дайте
46
2
 
6
 
! Отговори
А бе преди 7 години
Желязна логика:И без това полицията не работи,ами дайте да намалим поне разходите по нея!А би трябвало да е обратното-не да се орязват доходите на хората,а да се накарат да работят както трябва,тогава ще се увеличат и приходите!С армията-същата работа!И всичко това на фона на ислямското нашествие,когато тези институции са ни жизнено необходими!!!!!
45
1
 
20
 
! Отговори
Частен бизнес преди 7 години
Да си останат тук всички социално слаби, кисели пенсионери и служители на държавна работа, и да си се наслаждават на мутренската политическа идилия.
44
1
 
28
 
! Отговори
Частен бизнес преди 7 години
И аз май ще се махам скоро към чужбина, още повече, че повече от половината ми приятели и познати се изнесоха на запад, става все по-трудно и безсмислено, няма да инвестирам повече в бизнеса си, не виждам да има положителна промяна скоро и страната да заработи за доброто, и развитието на обществото, младите и те масово се изнасят, след 10 години тук ще е ужас. Всички знаем какво е МВР, какво се прави там, как се разсъждава, как се действа, всички вече знаем и какво е политиката, кои са мутрите.
43
2
 
20
 
! Отговори
... преди 7 години
Ако сметнем рушвета на дебелото катаджийче излиза, че взима към 70 заплати при пенсиониране.