БСП от Борисов: Кой, как, защо в скандала за ООН?

Премиерът обаче няма да бъде изслушван в Народното събрание
14 сеп 2016 10:52,
16
БСП от Борисов: Кой, как, защо в скандала за ООН?
Снимка: МС

БСП поиска изслушване на премиера Бойко Борисов в НС, по време на което той да даде подробности за скандала около българския кандидат за шеф на ООН.  

Напрежението около номинацията на България избухна през уикенда, когато Русия обяви, че канцлерът на Германия Ангела Меркел е искала подкрепа от руското ръководство за друг кандидат от България, а от Берлин отвърнаха, че това е лъжа.

Още по темата

Вчера Борисов обяви подкрепа за българския кандидат Ирина Бокова, но само до 26 септември. За след това позицията на България щяла да зависи от подкрепата за Бокова при поредното гласуване.  

"Ние българските депутати искаме да чуем какви мерки ще предприеме България, за да докаже, че все още сме суверенна държава", каза депутатът Кристиян Вигенин.

"Кой опита да подмени кандидатурата, какво направи правителството за българската кандидатура, защо премиерът позволи един еврокомисар, излъчен от него, да подкопава кандидатурата на България“, попита още бившият външен министър.  

Според Вигенин скандалът е показал добре организирана кампания, в която са участвали български политици, депутати, чужди лидери и други.  

Мнозинство в парламента обаче гласува против изслушването на Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Внимателно преди 7 години
При Ирина Бокова има една реакция на нейната лична охрана ,по добре в Юнеско.Започнала е нагла инвазия .ПОлзват се мощни психотропно психотронни оръжия ,Планетата се уврежда трайно чрез прокарване на все по мръсни тежко терористични облъчващо режещи скенери вкл холограми базирани на автомобили...
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вигенин сякаш е прав за тази олимпиада кат за добре организирана кампания в която са учяствали олимпийски политици-О.Комитети нещо като в ООН-то,депутати като шефове по федерации с проценти по банките тук и там,чужди лидери взели страна,други оторизирани лица и нашия кандидат представена от БОК и що за депутат кат шеф на федерация определи на/от БОК макар,че нямаме депутат шеф един между тях шефове още един кандидат кат в добавка в края момент сякаш е от др.лица оторизирани с разрешение,те и тя,
8
2
 
8
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
Тази снимка не върви! Правителството, вместо да извади очите на Бокова- ще й изпише веждите. Една от кандидатките се оттегли. Какво значи това?! Това значи че дава шанс на Ирина, помага й. Напук на българите. Разочаровани от действията на българите, Ирина може да бъде избрана напук на предателите. Може да не е фаворитка, но вотът може да бъде НАКАЗАТЕЛЕН! Наказателен за българското безумие. В българската история ще има още една тъмна страница. Но и една героиня повече!!!!! ИРИНА!
7
1
 
5
 
! Отговори
tsv преди 7 години
До безпаргиенУправляват те 26 години и ще те управляват поне още толкова !
6
5
 
4
 
! Отговори
безпаргиен преди 7 години
"Ние българските депутати искаме да чуем какви мерки ще предприеме България, за да докаже, че все още сме суверенна държава", каза депутатът Кристиян ВигенинНие българите искаме да чуем какви мерки ще предприемат българските власти за да докажат че не сме сомунистическа държава в момента и че бивши комунисти не ни управляват!!
5
8
 
6
 
! Отговори
666 преди 7 години
"БСП от Борисов: Кой, как, защо в скандала за ООН?"БСП как искате отговор на Борисов по въпроса като отказвате да бъде изслушан? Това нормално ли е според вас? Това може ли да бъде спор? Вие искате отговор, а едновременно с това отказвате да го получите като не искате да изслушате Борисов. Това не е спор а едностранно твърдение на БСП. А колкото до Вигенин - национален предател.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименNapalno sam saglasna. Tesi iskazvania sa alogicni. Nonsense, kakto bi kasala the lady ot svetovna banka!
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за поведение-даваме и срок до 26.09.Защо срок и защо до 26.09.Това да не е построяване на някоя отсечка от магистрала за да можем в срок да отрежем лентичката.И ако не 1-ва или 2-ра после какво?Ще предложат Кристалина и тя ще бъде избрана?По-голяма глупост не могат да измислят,ако това е идеята.Кристалина е неизбираема.
2
2
 
10
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 7 години
Вероятно има по неподходящ кандидат,но за съжаление аз не се досещам за такъв
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един от символите на демокрацията е правото да бъдем информирани. НО, това важи само за страните с демокрация. В страната на Винету индианците нямат права.