Окончателно: Данък "Уикенд" - приет!

Без дебати и набързо депутатите въведоха новия налог със задна дата
15 сеп 2016 18:10,
44
Окончателно: Данък "Уикенд" - приет!
Снимка: архив Reuters

 Без дебати и набързо парламентът прие окончателно въвеждането на така наречения данък "Уикенд". Той предвижда ползването на служебни автомобили, имоти и всички други служебни вещи, които служат и за лична употреба, да се облагат с данък в  размер на 10%. 

Данъчните основи, върху които ще се изчислява ставката, са различни в зависимост от използваните вещи, предвиждат промените в Закона за корпоративното подоходно облагане.
Още по темата
Когато става дума за данък върху служебните автомобили, задълженията към държавата ще се делят по равно между работодател и служител или да се изчисляват чрез пътни листове на база изминати километри за лично ползване. 
 
В случаите, в които става дума за недвижимите имоти, основата ще зависи от частта, предоставена за лични нужди или от времето, прекарано в имота. 
 
За останалите вещи като смартфони и компютри, например, данъчната основа е 20%. Новият данък влиза в сила със задна дата - от 1 януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Дали наистина ще плащат. Служебни командировки по екзотични курорти около Коледа и Нова година..Да не са луди!!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Blasja im na bogataschite neka da plaschtat deputati mimistri dobstvenizi na kasina rest barove vs sa s 4asni koli po 5 6. za sem im
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най важно е да има асфалт и да режеме лентички, народа вълци го яли.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Геноцид.
31
1
 
4
 
! Отговори
рекетьорски "ел преди 7 години
Срам и позор. Поредния грабеж и поредния инструмент за политически рекет - да тормозиш неудобните, а твоите хора никой няма да ги проверява. Всичко свързано с кражби, ограничаване на права и тормоз над народонаселението се приема набързо от НС, медиите го споменават с половин уста, колкото да отбият номера и пак почват да пеят старата пропагандна песен. Читателите дори не се сещат че четат едно и също нещо в няколко вариации....
30
2
 
4
 
! Отговори
Idealist преди 7 години
Стгахуват се да вдигнат ДОД от 10% на 12% и иэмислина тази глупост.
29
0
 
20
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Абе да Ви кажа всичко трябва да е равнопоставено.Съгласен съм мен държавата да ме проверява дали работя събота и неделя, за да ме цака за данък уикенд, обаче искам да проверяват и дупетатите и министрите по същия начин.Ако аз не съм бизнесмен събота и неделя, то и министъра не е министър през почивните дни.Да плащат от джоба тези пари, а не пак с мойте да се разполагат нашироко, докато ми казват, че аз си почивам.
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мирише на сериозен протест. Администрацията и съдебната система са леж от корупция. Полицията въобще няма представа как да защити правата ти. Но дай да сложим още един данък на работещите. А кога ще съберете малко данъци от доктори и адвокати. Да не говорим за здравеопазването какви рушвети събира - без данъци. Даже касата вече е източена за някои пакети тази година вече. Но данък за бизнеса е важно да има. Боко *** кратун - не си прави труда да номинираш президент. Няма да спечели.
27
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Има нещо гнило в това прибързано и без дебати приемане на такъв закон.Че и със задна дата чак от 01. януари!Пак в ущърб на обикновенния човечец ще да е.Дали няма да ни карат под строй да почиваме по техните почивни станции?Никак няма да се учудя да стане задължително,а който не иска-на портала чакат други .
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълна идиотщина и то със задна дата.
25
12
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 7 години
Когато Путин стоя 4 дена в България ,спахте ли???? Задачата беше поставена точно и ясно: Пуснахме Ви в Европейския съюз,но това си има цена. Отделяйте пари и за нас за да не Ви смачкаме. Тоооо пак ще ядете хурката но по-бавно и по-"комфортно"
24
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадливата пасдмина наречена "дупетати" отново е измислила данък крадене. Комунистите от ГЕРБ БСП и другите партии на ДС винаги са единни в краденето. Не трябва да се плащат данъци защото отиват в *** пфез дебелите черва на п.расетата от парламента.
23
4
 
16
 
! Отговори
пепи преди 7 години
Аз подкрепям напълно.Защо на фирмите им връщат ддс а на частни лица не.Публична тайна е че за всичко се вади фактура.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
типично по комунистически-нищо в тази държава не се е променило след 10 ноември.само играчите са други.Що не го приеха този закон да действа още от 9 септември 1944 г. И отново абсолютно субективна преценка-за наши хора и за останалите
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквайте и данък,,въздух" скоро.Няма такава пародия на държава!!!!
20
3
 
21
 
! Отговори
123 преди 7 години
От друга страна, аз познавам изключително богати хора, които изцяло описват личните си разходи като служебни. Къщата-палат е резиденция уж, всяка екскурзия е командировка, всяка сметка в ресторанта, супермаркета е фирмен разход, може би идеята е от да се смъкне нещо..
19
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А данък за бежанци кога стартира?
18
1
 
31
 
! Отговори
герберофоб преди 7 години
САМО ГЕРБ МОГАТ ДА ПРИЕМАТ ТАКЪВ *** ДАНЪК. Къвто им премиера - такъв им и данъка ! Нееее как ги намират тея финансови министри от ГЕРБ не мога да си обясня - и Дянков и тоя са пълен провал !!!
17
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато Бойко Борисов идва във Варна през уикенда с правителствения самолет или със служебна кола ще му се начислява ли данък ,защото цяло лято са тук в Евскиноград плащат ли данък политиците
16
2
 
12
 
! Отговори
канинабал преди 7 години
Че не съм министър или цар.Ще ви нак ензам от данъци.Ще плащате и за не здравословно мислене.