ДПС им се ще: Доган - президент

Имаме самочувствие да участваме в политически битки, каза Карадайъ
17 сеп 2016 13:35, Петя Славова
96
 ДПС им се ще: Доган - президент
Снимка: архив, Булфото

Ако основните политически сили продължават да неглижират процеса и не могат да разберат важността на политическото време, изискванията на времето и това, което предстои пред нашата родина, ние имаме самочувствието да можем да участваме във всякакви политически битки, включително и в президентската.

Успоредно с това си даваме и сметка за наслоените предразсъдъци в обществото, така че ние се отнасяме много сериозно и отговорно към този процес. Това каза пред журналисти в Каолиново председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, в отговор на журналистически въпрос, свързан с предстоящите президентски избори.

Ако ДПС реши да издигне кандидатпрезидентска двойка, към кандидата за президент ние ще имаме допълнителни условия и критерии, освен тези, които публично сме обявили като принципни критерии за нужния профил на президента. "При всички случаи ние сме казали да е надпартиен", отбеляза Карадайъ, цитиран от БТА.

Ако имаме кандидат, независимо дали се е занимавал във времето с партийна дейност или не, "днес той няма да се занимава с активна партийна дейност", нещо повече - и след като престане да бъде президент, пак няма да се занимава с пряка партийна дейност. Кандидатът за президентът при всички случаи трябва да бъде опитен политик, което не е в общия профил, който досега сме очертавали. Ако разглеждаме критерии към профила на кандидата на ДПС може би ще добавим "и стратег, и визионер", уточни Карадайъ.

След констатация на журналист, че изискванията обрисуват фигурата на Ахмед Доган, Мустафа Карадайъ каза: Радваме се, че и вие веднага разпознавате вече хора които биха могли да бъдат кандидатпрезиденти на ДПС; мисля, че господин Доган би бил един добър кандидат за президент, но в ДПС, или сред потенциалните кандидати за президенти от ДПС, има доста хора, които покриват тези критерии.

"Ние поставихме профил-критерии за нужния президент общо за всички участници в този процес, малко по-големи изисквания имаме към нас, но има и други кандидати, доказани натовци, които биха могли да бъдат кандидати за президенти на ДПС; този процес тепърва предстои", допълни председателят на ДПС.

Мустафа Карадайъ е в Каолиново за среща с местото ръководство на ДПС и с членове на партията. По-късно той ще присъства на празника на село Браничево.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dogan e umen i po dibar balgarin ot vejdi raschifov i dr sgenti 4engeta v parlamenta
62
2
 
5
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Нямаше ли забрана в законова норма или отпадна след Като изгорихте Архива, че е работил за ДС. Законно ли е? За поста Президент ако направите референдом на кои 10 гряха да не е извьршител Бьлгарския Бьдещ президент да знаете само Сегашния ще издьржи. Защо ? Сами си отговорете.
61
4
 
4
 
! Отговори
НЕГЛАСУВАЩ преди 7 години
ТО ВЕЧЕ СИ Е РЕШЕНО ОТ СИЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ЧЕ *** ЩЕ Е!БЪЛГАРИТЕ СМЕ БЕЗГЛАСНА БУКВА И НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ ЧЕ ОТ ВАС ЗАВИСИ НЕЩО!БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА МИЖАВА НЕЗНАЧИТЕЛНА ДЪРЖАВИЧКА..ПО СКОРО ФЕОДАЛНО ВЛАДЕНИЕ..КАТО ОСР..НА ТОЧКА ОТ МУХА НА КАРТАТА!БЕЗ ЛУПА ЧОВЕК НЯМА ДА Я ЗАБЕЛЕЖИ!
60
2
 
8
 
! Отговори
Мюмюн преди 7 години
Ще гласувам за хидроинженера,философа,политика,агент Сава,бизнесмена с обръчи от фирми,човека,който разпределяше парите ни.С една дума комунист.Е след последният извод,няма да гласувам за него.
59
4
 
9
 
! Отговори
Revolution_ преди 7 години
България никога няма да има .турчин президент или премиер.
58
4
 
7
 
! Отговори
Ala_Bala преди 7 години
Ако Доган се кандидатира това означава, че са се разбрали с ГЕРБ да играят заедно!
57
2
 
11
 
! Отговори
дам преди 7 години
Нищо чудно Сокола да ни кацне за прецедент. При такъв голям електорат от турчеещи се и интегрирани...Да пази Господ!
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
........КАНДИДАТА ЗА ПРАЗИДЕНТ НА ДАПАСЕ.....ГОСПОДА, АКО ХРАЧИТЕ СЕГАШНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЕТО ВИ ЕДИН ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР, КОЙТО Е ДОПРИНЕСЪЛ СЕГАШНОТО ОБРАЗОВАНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ДА СЕ СЛУЧИ ТАКОВА КАТО ПРЕПОДАВАТЕЛ ВЪВ ВУЗ- СРАМУВАМ СЕ И ОТ ВУЗ ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ И ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ЛИДЕРИ- БУДИТЕ СМЯХ И УЖАС.
55
5
 
9
 
! Отговори
i'm преди 7 години
Нищо, ако Доган се кандидатира, това ще мотивира повече заспали българи да гласуват и няма да бъде Доган президент!
54
2
 
8
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 7 години
Карадаъ за Доган да но онези туфлеци който загубиха изборите и години нищо не направиха за районите си за какво ги ги отглеждате още. Нали няма след две години и Вие да казвате ама аз бях посочен.
53
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако, нещата в Бг продължат в тази посока, то до 20 год. мнозинството в Бг-ия парламент ще бъдат представители на турския етнос, съответно и на постовете на държавните институции - също!Нещо подобно ще се случи и в множество европейски държави.
52
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
....ОТ ДЕК НА ДЕК.....................
51
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези турци го направиха като своя пророк този Доган.Но, единствено ние и българския продажен и алчен ген позволиха и продължават да позволяват това.А, този КАРАДАЙЪ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ, ЧЕ НАРОДА МРАЗИ дпс, не защото са турци, а защото са крадлива и корумпирана мафиотска структура.
50
3
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 7 години
Kaolinovo mi napomnya edni subitiya pod formata na prusten s vili,bradvi okolo bremenni i starci s deca....i ataka sreshtu bulgarite...az pomnya gospoda!!!Imeto mi e tih velikan 681..
49
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бг турчин 52Вие пък така и не разбрахте,че гласувате за български президент. Като искате ходете в турция да гласувате, но не само да се чудите как да се делите на турци, помаци и не знам си кви. Като няма да сме заедно за какво сте ни?
48
8
 
9
 
! Отговори
1 преди 7 години
д-р Доган ще вземе 430000гласа,за другите ,не мога да кажа,много ли са малко ли са,другите кандидати,ще кажат,а на балотажа,да си правят сметката,как ще се отнасят към ДПС,много умен ход на ДПС,малко хора са го очаквали.
47
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Агент Сава с кривата глава... президент никога няма да стане. Ако бяхме нормална държава, щеше да е в затвора още от 1992 г.
46
13
 
10
 
! Отговори
бг турчин преди 7 години
Ние турците си имаме вече ДОСТ и ще гласуваме за Лютви Местан. А за доган "Такке дюштю , кел гьозюктю"(шапката падна, плешивото теме се видя)
45
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направо султан да го направим а? Вместо да гние по затворите президент ще става! Ха! Само овцете могат да си го изберат това.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Караибрахим 51Никога !