Борисов към Толстой: 1300 години никой не ни е купил!

Да честитим на Русия, че си е купила партии, обяви Петър Москов
20 сеп 2016 15:00,
376
Борисов към Толстой: 1300 години никой не ни е купил!
Снимка: архив Reuters

Скандалната реплика на руския депутат Пьотър Толстой, че Русия ще купи цяла България, бе коментирана на днешното заседание на правителството.

"Ние сме си България от хиляда и триста и колко години и сме си удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи", каза премиерът Бойко Борисов.

Темата бе засегната в контекста на решението държавата да покрие задължението на НЕК към  "Атомстройекспорт" за "Белене" в размер на 628, 9 млн. евро.

Както Dnes.bg писа по-рано под формата на държавна помощ 1,2 млрд. лв. ще бъдат дадени от държавния бюджет на руската компания, за да не се трупат лихви и вреди за енергийната система на страната.

По време на обсъждането на транша към Русия се намесва здравният министър Петър Москов, става ясно от стенограмата от правителственото заседание. Той уточнява, че сумата, която ще дадем на руската компания се равнява на бюджета на Здравната каса за една година.

Още по темата

"Можем да честитим на руската страна, на която току-що изплащаме това, защото за разлика от това, което този Толстой е казал онзи ден, те всъщност са си купили нещо друго – не Черноморието, купили са си част от българските политически партии в името на търговския интерес на Русия. В момента търговският интерес на Русия надделява над националния интерес на България и затова са виновни политическите партии, които са управлявали тогава", каза Москов.

Той продължава с връзката между транша към "Атомстройекспорт" и изказването на Толстой.

"Аз наистина моля представителите на Външно тук, пред медиите, да потвърдят, че нашето Външно, на фона на изявленията на този лунатик, има ясна нота от името на българското правителство, с което ясно показва, че от името на управляващата партия на Русия не могат да излизат подобни тези за България", настоява още Москов и допълва: "България е ясен, добър платец по ангажименти, да честитим на руската страна това, че техният икономически интерес е защитен заради предателски български политически партии".

Здравният министър настоява за правителствена декларация, че от името на Русия подобни неща, които граничат с териториална претенция за България, не могат и не са допустими.

"Ние сме част от Европейския съюз и трябва да се държим като такъв член", завършва Москов.

"То и хич да не сме част от Европейския съюз, ние сме си България от хиляда и триста и колко години и сме си удържали да сме си България, и сме удържали никой да не ни купи. Да, предатели много има в историята и ние плащаме за подобно предателство. Но отново показваме, че ние изпълняваме своите законови ангажименти", отвръща му Борисов.

В началото на заседанието премиерът, енергийният и финансовият министър обосновават предложението да се вземат пари от бюджета, за да се покрият глобите на НЕК.

Борисов изчислява, че само от началото на годината правителството е събрало 2,5 млрд. лв. да разплатим задължения в посока Москва и Вашингтон – за американските централи.

"Други правителства са се надпреварвали да сключват договори, за които нямат пари… Много им е хубаво на тези правителства да взимат решение, популистки да обявяват колко мислят за даден сектор, но после да дойде някой да ги плати", коментира Борисов.

Той уточни, че вместо да отидат за социални плащания, тези пари са заминали за двете централи.

Премиерът допълни, че е възложил на приходните агенции, МВР, БОП задача до края на годината да бъдат събрани допълнително 300 млн. лева, необходими за поетите ангажименти към семействата на хора с увреждания, надзирателите в затворите, хората, които са по границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


376
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 277Ти не можеш да ми кажеш какъв съм, защото хич не ме познаваш. Можеш само да си изкажеш *** мнение. Ама явно не се чувстваш, дори и толкова свободен, че да си изкажеш мнението, което си е твои проблем. Аз като свободен човек знам какъв съм. Не е нужно ти да ми го казваш. По-скоро искаше да кажеш: "Ако нямаше цензура щях да те обидя". Но в крайна сметка мен не ме интересува твоето мнение и как ме обиждаш. Има хора, които да ме уважават и да ме ценят. Сещаш се ти през кое си ми.
231
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е купил) е б . т ви без пари))във всички дупки)))))
230
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕЙ ТОЯ Л..НЯР НА СНИМКАТА ОКОНЧАТЕЛНО ЗАКОПА БЪЛГАРИЯ!МИСЛИ СИ ЧЕ УПРАВЛВА НЕ ДЪРЖАНА А БАНДА МУТРИ С БУХАЛКИ!ЕЙ ТИКВООО ПРОСТА!ЩЕ ТИ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО !ЩЕ СВЪРШИШ НЯКЪДЕ ИЗ ЧУЖБИНА КАТО ОНЯ САМОКОВЕЦА ЛИ КЪВ БЕШЕ..***!
229
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами,че то кой ли обича това дивашко крадливо чалгаджийско-мутренско племе-българите,всъщност,те защо,ли си мислят ,че някой там в Москва или Вашингтон знае имената на продажните ни политици...Там отдавна управляват хора които са доказали,че мислят с главите си,на всичкото отгоре имат цели мозъчни тръстове от съветници работещи с прогнози и планове за следващите 50 години...За всички други е добре когато са хванали за топките така нареченият политически елит С един куп компромати са всичките
228
0
 
10
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
С толкова много управляващи ни продажни б.клуци не е необходимо да ни купуват просто местните слуги вършат черната работа.
227
6
 
4
 
! Отговори
Васо преди 7 години
И старите и ,новите лица на руската политика са си все същите българомразци. Не се променят щото са имперски възпитани. Обаче ние се променяме и провидяхме някои заблуди с, които сме живяли. Е, ще им платим но ще разберат, че колкото и да спечелят триж повече ще загубят. Пък ний ще следим съдбата на това оборудване, както проследихме и тази на предишното. Тогаз и най-висшите глупци ще прогледнат. А ний тука в нас си ще дирим сметка за проваления проект. Много са виновните и си прехвърлят топката
226
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За съжаление дървото ще става по дебело за нас.Това е в резултат на политиците ни и геноцида който ни налагат.
225
2
 
14
 
! Отговори
До 277 преди 7 години
Ако не триеха коментарите в този сайт бих ти казал с няколко думи какъв си. Но за разлика от парламента тук има цензура. Там /в парламента/ можеш да псуваш, да обиждаш, да говориш каквото си искаш, сякаш си в психиатрична клиника, но тук не може. Боко ако имаше малко мозък в главата си нямаше да направи това изказване, защото той отдавна е продал България. Само чакаме деня Х.
224
0
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Нас никой не ни обича.Не само руснаци , а и сърби,гърци.---------------------------Обич!?! А моля, държа на уважението! пп. Считам, че България сама се унижава! пр. Борисов сам се унижава пред Меркел, или Ердоган, ..., като никой не го е карал да има такава сервилно поведение! Унижава по този начин и България която уж /официално/ представлява!
223
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво, Бойко. Не може някакъв си никаквец до вчера в руската политика да ни говори, че щял да купи България. Русофил съм, но понякога трябва някой и тях - руснаците - да ги постави на място. Ако иска тоя Толстой да му го кажа по-грубичко - според него Русия е инвестирала в душите и гробовете на няколко стотици хиляди руснаци загинали за освобождението на България. За да може той сега да купи, това заради което са умряли толкова много българи и руснаци. Срам за Русия е този.
222
0
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ЕДНА ШАЙКА ТАРИКАТИ КОЯТО ТРЯБВА ЧАС ПО СКОРО ДА ИЗГОНИМ ОТ ВЛАСТА !!!!!!!!
221
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нас никой не ни обича.Не само руснаци , а и сърби,гърци.
220
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ами да помислим как от 1878 до сега сме останали 7 милиона и 111 ооо кв км какстана това кои ни вкарваше вьв воини кои ни натрапваше грешни коалиции коизабогатяваше от воините колко преврата колко народ избит без сьд и присьдаизвод били сме управлявани само от цьрвули които са служили на различни интересиразлични от бьлгарските и са се обогатявали на гьрба на нещастния бьлгарин
219
0
 
5
 
! Отговори
кубанская столица преди 7 години
До пехотинецВсичко, какво говорите, е емоции. Ала пари, когато подписвахте договор и тях взяхте, нямаха да били емоции, ала вие можехте да държахте в ръце. Давайте, мухи в одну сторону, а котлеты в другую.
218
1
 
20
 
! Отговори
Рус Иван преди 7 години
Руснаците са ни набрали и не ни тачат.Нищо добро не ни очаква.Предателите никой не ги обича.Много от политиците през последните години плюеха против тях,вместо да гледат интересите на държавата.Поне да си траеха и да го раздават пас.
217
0
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
ИДВАТ ТРУДНИ ВРЕМЕНА ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!!!----------------Което не ни убива, ни прави по силни! Бог да прости на онези които направиха възможно това да се случи на вече територията наречена България! пп. или ще бъдем убити или ще станем по силно?! Това го приемам като предизвикателство!
216
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Не можаха ли по-рано д ни откупят русите от османците"КОЙТО ЧАКА ДА ГО ОТКУПЯТ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПРЕТЕНЦИИ, ГЪРЦИ И СЪРБИ СЕ ОСВОБОДИХА САМИ
215
4
 
5
 
! Отговори
объркал си се ,бе преди 7 години
"ТУРСКОТО ПРИСЪСТВИЕ" -----Е СПАСИЛО БЪЛГАРИЯ ОТ ГИБЕЛ.АКО НЕ БЕШЕ СУЛТАНА , ДА ПАЗИ И ЗАЩИТАВА БЪЛГАРИТЕ ОТ ОСМАНСКАТ ИМПЕРИЯ ---НЕМАШЕ ДА СТЕ "БЪЛГАРИ" ,ВЕЧЕ...А , ЛАНИ --ОДРИНСКИЯ ВАЛЛИЯ ВИ СПАСИ ОТ 5000-МИГРАНТИ ......!!СЕГА --ЕРДОГАН ВИ ПАЗИ ГРАНИЦАТА ....ЩОТО ВИЕ ЗА *** ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВАТЕ !!!
214
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото е отношението към тях,такова ще е и към нас.Осквенения паметник на Съв.армия, че били лоши и врагове.После щехме да им сваляме самолет,че са виновни че с цената на много жертви ни избавиха от турско ПРИСЪСТВИЕ и т.н.
213
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tolstoecov e izbran majoritarno s blizo 500000 glasa.Budevski e izbran s and 100 000 falshificirani biuletini. Cuceka da se godvi epiliran za pravata im/mu svatba s muj u centralnio