"Купувачът" Толстой "подпали" парламента: Скандал или не?

Екзотик или вещер на хибридната война – партиите в схватка
21 сеп 2016 11:44,
233
"Купувачът" Толстой "подпали" парламента: Скандал или не?
Снимка: архив, Ройтерс

Изказването на руския депутат Пьотър Толстой "подпали" депутатите в началото на днешното заседание.

ГЕРБ, РБ, БСП и "Атака" влязоха в словесна схватка заради думите на руснака, че Русия ще изкупи България.

"Настояваме руският политик да се извини публично", обяви в декларация от трибуната зам.-шефът на групата на ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя обяви, че България е пълноправен член на ЕС и има самочувствието на суверенна държава.

"Това арогантно поведение е недопустимо", каза депутатката и обясни, че то то вреди на отношенията между България и Русия.

Още по темата

"България е една от най-старите европейски държави и единствената, която не е сменила името си от основаването си до днес", каза още Караянчева.

Тя обясни, че страната ни няма да позволи на никой да предявява териториални претенции и призова Толстой да се въздържа от подобни изказвания.

Караянчева попита и дали не може да се направи връзка между думите на руския депутат и поругаването на знамето на ЕС и НАТО на събора на русофилите край яз. Копринка в началото на септември.

"Ще продължат ли Нинова и нейните поддръжници да съскат срещу ЕС и НАТО, насаждайки омраза в привържениците на Русия?", попита още тя.

След нея депутатът от РБ Иван Иванов сравни думите на Толстой с изказване на руския посланик в Брюксел преди десетина години, че България ще е троянския кон на Москва в ЕС.

Според него думите на Толстой не били просто лудост. Иванов смята, че когато "един от зловещите вещери на руската пропаганда" говори така, това вероятно е част от руската хибридна война в света.

Иванов поиска правителството да разследва всички сделки на руснаци у нас в сферата на туризма, енергетиката и други сфери. Изказването му бе изпъстрено с цитати на Раковски, Ботев и Захари Стоянов срещу Русия.

Според лидерката на БСП Корнелия Нинова изказването на Толстой е прекалено незначително, за да се обсъжда от такова значително място като парламентарната трибуна.

"Това, което правите днес, е доказателство защо светът гледа на България по този начин. Защо от Изток някой иска да ни купува, а от Запад да ни прави буферна зона за бежанци? Защото управляващите са без характер и когато накъдето се налага, натам се кланят", каза соцлидерката.

Тя попита управляващите дали когато говорят от името на народа, са го попитали дали иска санкции срещу Русия.

"Питахте ли българските земеделци?", попита тя и припомни, че Европа е обезщетила европейските земеделци за загубите заради санкциите.

"Вашият земеделски министър каза, че сме загубили 500 милиона. Къде бяхте тогава бе, патриоти и родолюбци?", попита още тя.

Нинова попита и дали управляващите са искали мнението на народа дали е съгласен Европа да ни даде "тези пари", за да построим нови лагери за бежанци и да ни превърне в буферна зона. "Докато вие управлявате, светът така ще се отнася към нас. И от всички ще губи само България", каза още тя.

Според Станислав Станилов от "Атака" на Толстой също се обръща прекалено внимание у нас.

"Във всеки парламент има екзотици, които дрънкат каквато им падне. Той много добре знае, че няма как да ни купи", каза националистът и припомни пък думи на бившия турски президент Тургут Йозал, който преди 20 години казал, че Турция ще купи България.

"Не може да направите от българите русофоби", каза Станилов и припомни серия изказвания на президента Плевнелиев срещу Русия и попита дали тогава те са били обсъждани в руския парламент.

По повод тъпкането на европейстото знаме на яз. Копринка той каза, че вчера знамето на ЕС било изхвърлено от парламента в Унгария. "Борисов често се прегръща с Орбан, надявам се да прихване нещо", каза още Станилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Факт "Вече сме за подигравка на всички....." Каквото повикало такова се обадило !За ИЗДЪНКИТЕ на Плювко и Тиквун трябваше да се наредят на опашка купувачите на България.
132
2
 
25
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Да,изказването на Толстой е обидно за България и политически гаф!Като какво обаче да тълкуваме цялостната политика на Турция спрямо нас?Намеса във вътрешните работи,изнудване,териториални претенции на ключови политици-това са вече обичайни неща!Турците се държат все едно България е тяхна исконна собственост и подлежи на незабавна реституция!За американците какво да кажем-посолството им се държи като колониална администрация.От Брюксел ни гледат надменно. Вече сме за подигравка на всички.....
131
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Петр Толстой ме развесели!Истината право в очите или само да ,,разлае кучетата?Сигурно и двте.
130
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 185 "*** про руска групировка контролираща пристанищата ,притежаваща КТБ,контрол над зърно и други отрасли,Ветко Арабаджиев,про руски капиталист контролиращ Елените,братя Диневи,про руски капиталисти контролиращи канала за наркотици Свети Влас,Шарлопов руски капиталист"ПОСМАЛИ *** колкото Потрошенко е руски кап. , тия крадят за себе си хретин.
129
0
 
18
 
! Отговори
хе хе преди 7 години
Много смешно е с вас! Нека го перифразирам така - който владее бъдещето, той владее и настоящето ! В този ред на мисли, при положение, че разполагам с, да не кажа всички, но с множежество бъдещи събития, при това положение не виждам кой може да ми се опре или да ми опонира ? Кой ?
128
1
 
27
 
! Отговори
Yakov преди 7 години
Алооо, Толстойчооо, държавата ни е купена отдавна от нашите мафиоти и бандити. Така, че си закъснял си много!
127
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 187"АТАКА,НФСБ,ВМРО,БСП,АБВ,ДПС-ПРО РУСКИ ПАРТИИ СПОНСОРИРАНИ И КОНТРОЛИРАНИ ОТ МОСКАВА."ГРЪБ, БСП, ДПС, АБВ, НФСБ, ДЕФОРМАТОРИ ПРО-ХАМСКИ ПАРТИИ СПОНСОРИРАНИ И КОНТРОЛИРАНИ ОТ ВАШИНГТОНХА май някои яздят на два коня !
126
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ще ни купи. Само да каже колко е комисионната и без да искат да ни купуват за пари ще се намери някой да ни продаде. Големия въпрос и голямата борба ще е кой да е този "някой"
125
1
 
28
 
! Отговори
Хаха! преди 7 години
Политиците просто си намериха поредната дъвка. Дайте им тема и им гледайте сеира. Толстой няма да ви купи. Не ви ще и без пари даже! Просто ви намекна за нещо, което вие много добре си знаете.
124
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тов. Толстойчо каза директно на путинофилите, дето се правят на русофили, че и за троянски коне не стават, а направо ще си ги изкупи за кайма.
123
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АТАКА,НФСБ,ВМРО,БСП,АБВ,ДПС-ПРО РУСКИ ПАРТИИ СПОНСОРИРАНИ И КОНТРОЛИРАНИ ОТ МОСКАВА.
122
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами правилно е сметнал Толстой с такова НС , парламент , премиер и президент ТОЛКОВА си струва и България. Даже след удръжките за ГЬОЛА Тиквунски с цената може да се справи и фирма от класа на "Василка".Не виждам предмет на спора, всичко е пазар.
121
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най после един смел човек като Толстой каза самата истина ,най после двойните агенти във бг са осветлени.Аз не виждам за какво са ревнали всички отричайки се от Толстой,малко са ми гузен негонен бяга,с пълно единодушие оплюха руснака.*** про руска групировка контролираща пристанищата ,притежаваща КТБ,контрол над зърно и други отрасли,Ветко Арабаджиев,про руски капиталист контролиращ Елените,братя Диневи,про руски капиталисти контролиращи канала за наркотици Свети Влас,Шарлопов руски капиталист
120
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БКП/БСП заедно съсвсички свои симпатизанти и съмишленици чрез "Южен поток" наистина се опитаха да продадат част от земята на майка България, а сега крадеца вика "дръжте крадеца".До кога ще търпим комунистическата наглост?!?
119
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та това не е новина. Още през 2009 - та година спорехме по тоз въпрос - аз, биг ал и гилгамеш. Във форума на дневник. Аз и бате алек бяхме против това масово изкупуване на земя по черноморието от чужденци! Я ми погледнете творчеството от онова време, ако обичате! Гилгамеш и висши гербаджии, понастоящем висши гербаджии, изтъкваха предимствата от едно такова действие! Вие ако не помните, то аз не съм забравил !Ето затова хората ви нямат доверие - защото днес говорите обратно на казаното вчера!
118
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А от официалната трибуна на българският парламент колко ругатни са се изсипали срещу руснаците,пък не съм чул толкова тежко да го преживяват.Явно нашите депутати си нямат по-важна работа и предизборно се изсилват за пред електората,вместо да свършат нещо в ползу роду.
117
4
 
20
 
! Отговори
българин преди 7 години
До рускиня да 118А аз харесвам рускините, но къпани. Колкото рускини съм изчукал, Толстой няма толкова косми на главата. Виж свирките им не харесвам, защото отскоро ги научиха и са слабички все още.
116
3
 
19
 
! Отговори
джона преди 7 години
След падането на комунизма, поста вожд на българския народ остана вакантен. Предлагам да заклеймиме тоя Толстой, бил той и внук на дядо си и да издигнеме черната май мунка О бонго за такъв.
115
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
O , Господи спести на народа на БГ.,да гледа резила на управниците й
114
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изказването на П.Толстой е арогантно, но не е повече от арогантната политика на САЩ и както се вижда в последните месеци не по-малко арогантна политика на ЕС.Така, че когато се иска извинение от Толстой, трябва да се иска извинение и от САЩ и от ЕС. Защо не поискахте извинение от американците, за "приятелския огън",когато убиха българските войници;