"Купувачът" Толстой "подпали" парламента: Скандал или не?

Екзотик или вещер на хибридната война – партиите в схватка
21 сеп 2016 11:44,
233
"Купувачът" Толстой "подпали" парламента: Скандал или не?
Снимка: архив, Ройтерс

Изказването на руския депутат Пьотър Толстой "подпали" депутатите в началото на днешното заседание.

ГЕРБ, РБ, БСП и "Атака" влязоха в словесна схватка заради думите на руснака, че Русия ще изкупи България.

"Настояваме руският политик да се извини публично", обяви в декларация от трибуната зам.-шефът на групата на ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя обяви, че България е пълноправен член на ЕС и има самочувствието на суверенна държава.

"Това арогантно поведение е недопустимо", каза депутатката и обясни, че то то вреди на отношенията между България и Русия.

Още по темата

"България е една от най-старите европейски държави и единствената, която не е сменила името си от основаването си до днес", каза още Караянчева.

Тя обясни, че страната ни няма да позволи на никой да предявява териториални претенции и призова Толстой да се въздържа от подобни изказвания.

Караянчева попита и дали не може да се направи връзка между думите на руския депутат и поругаването на знамето на ЕС и НАТО на събора на русофилите край яз. Копринка в началото на септември.

"Ще продължат ли Нинова и нейните поддръжници да съскат срещу ЕС и НАТО, насаждайки омраза в привържениците на Русия?", попита още тя.

След нея депутатът от РБ Иван Иванов сравни думите на Толстой с изказване на руския посланик в Брюксел преди десетина години, че България ще е троянския кон на Москва в ЕС.

Според него думите на Толстой не били просто лудост. Иванов смята, че когато "един от зловещите вещери на руската пропаганда" говори така, това вероятно е част от руската хибридна война в света.

Иванов поиска правителството да разследва всички сделки на руснаци у нас в сферата на туризма, енергетиката и други сфери. Изказването му бе изпъстрено с цитати на Раковски, Ботев и Захари Стоянов срещу Русия.

Според лидерката на БСП Корнелия Нинова изказването на Толстой е прекалено незначително, за да се обсъжда от такова значително място като парламентарната трибуна.

"Това, което правите днес, е доказателство защо светът гледа на България по този начин. Защо от Изток някой иска да ни купува, а от Запад да ни прави буферна зона за бежанци? Защото управляващите са без характер и когато накъдето се налага, натам се кланят", каза соцлидерката.

Тя попита управляващите дали когато говорят от името на народа, са го попитали дали иска санкции срещу Русия.

"Питахте ли българските земеделци?", попита тя и припомни, че Европа е обезщетила европейските земеделци за загубите заради санкциите.

"Вашият земеделски министър каза, че сме загубили 500 милиона. Къде бяхте тогава бе, патриоти и родолюбци?", попита още тя.

Нинова попита и дали управляващите са искали мнението на народа дали е съгласен Европа да ни даде "тези пари", за да построим нови лагери за бежанци и да ни превърне в буферна зона. "Докато вие управлявате, светът така ще се отнася към нас. И от всички ще губи само България", каза още тя.

Според Станислав Станилов от "Атака" на Толстой също се обръща прекалено внимание у нас.

"Във всеки парламент има екзотици, които дрънкат каквато им падне. Той много добре знае, че няма как да ни купи", каза националистът и припомни пък думи на бившия турски президент Тургут Йозал, който преди 20 години казал, че Турция ще купи България.

"Не може да направите от българите русофоби", каза Станилов и припомни серия изказвания на президента Плевнелиев срещу Русия и попита дали тогава те са били обсъждани в руския парламент.

По повод тъпкането на европейстото знаме на яз. Копринка той каза, че вчера знамето на ЕС било изхвърлено от парламента в Унгария. "Борисов често се прегръща с Орбан, надявам се да прихване нещо", каза още Станилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
18
 
! Отговори
рускиня да 118 преди 7 години
Ето това харесвам - демострация на интелект и речник на будител
112
1
 
21
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Кой казва ,че комунистите не се променят,едно време ни затваряха да не бягаме от страната,сега правят и невъзможното да ни изгонят за постоянно
111
3
 
26
 
! Отговори
Хи-хи преди 7 години
Черната Златка на парламента, дрОгарката Караянчева, дали ще се извини на Виетнам за изказването си, че Пекин му е столица? Т.е. че според нея Китай е завзел/изкупил Виетнам :))
110
3
 
25
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 7 години
БСП като реве толкова много за санкциите срещу Русия защо не каже как са гласували нейните евродепутати в европарламента. Защо кака Корнелия не съобщи на русофилския си електорат, че само един депутат от БСП е гласувал против -Маруся Любчева, а останалите са гласували с "Въздържалси". Това са кандидата за президент на АБВ Ивайло Калфин, кандидта за вицепрезидент на БСП Илияна Йотова и Евгени Кирилов. Лъжата и манипулацията отдавна са единственото, което БСП може да предложи на избирателите си!
109
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе той и Ленин е обрaтен, че и сифилитик, ама си го тачите и на мумията му се кланяте.
108
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете лошавия Толстой, утре празнуваме денят на независимостта на славния цар пед.е.раст/ Фердинанд, патриоти! Типично за всеки ***, да протръбява за високморалната си професия - миене на зад.ни.ци на чужденци.
107
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той фрнсето Кабан ви го каза ясно, че сте "гнили ябълки". Надявайте се, че потомъкът на великия Толстой ще се хаби да купи щайга "гнили ябълки"
106
5
 
22
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Не му обръщаите внимание на този. И той смахнат като прародственика си.Там всичките са такива - кой психопат, кой алкохолик, кой хомо, кой вманячен комарджия ... Как пък това не прави впечатление,че всичките им "велики" не са редовни. Щом 'великите'им са такива,какви ли са останалите!?
105
4
 
20
 
! Отговори
Независими? преди 7 години
Утре ще празнуваме незавимостта на България.Слава на Фердинанд! Е, не е българин, католик, пед.ер.аст отявлен, но какво да се прави...
104
3
 
20
 
! Отговори
ЗА преди 7 години
Завеждат му иск в арбитражният съд, ако не се извини публично и толкоз. Кво ми се пенят в парламента 5 дена кво казал и кво не казал, щото нямат работа за вършене.
103
2
 
25
 
! Отговори
циник преди 7 години
Ясно, истинските новини като например за новите "бежански" лагери и за разширяването на този в Харманли ще ги чета в други сайтове... Тук, този сайт други кахъри има, които слабо ме вълнуват.
102
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто предателските партии, които отдавна се знаеха кои са препотвърдиха, че е трябвало отдавна да бъдат забранени. Защото защитават антибългарски проруски интереси.
101
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БранникМного си зле, брадчед! А и не четеш достатъчно. То само с опорни точки не става!
100
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Бранник"Запорожката АЕЦ- Украiни работи на 100% с Щатско гориво на Уестингхаус, а реакторите са идентични на Козлудуйските, впрочем именно тия соц. реактори са и най- добрите от всичко сделано в бившето сесесере, тия които рУсията пробутва за Белене са чернобилски вариант- тенджера под налягане от слаба тенекия"---------------------Ами като са добри реакторите в Козлодуй, питай Кунева и Брюксел защо ни накараха да ги спираме? Е, за това да спорят в парламента, а не за глупости!
99
3
 
49
 
! Отговори
Yakov преди 7 години
Само комплексираните ни политици могат в НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ да коментират празните думи на НЯКАКЪВ чужд политик и да хабят ценно време и парите на данъкоплатците си! Жалка работа!
98
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак е пил некачествена водка другарят Толстой.
97
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, не стига че навремето сме им дали азбуката, иначе и досега да мучат нечленоразделно и да глаголят нескопосано. Пък този тлъстия *** бил и журналист. Като цяло руснаците ни завиждат, още от преди 89-та - за красивата, слънчева земя, за по - добрите условия на живот, камо ли след като влязохме в ЕС - направо газ пик..ят. Е, и нафта, бензин... Ми те са живели в концлагер, горките. Демокрация не са видели никога, от роби направо в социализъма, сега са в някакъв хибриден тоталитаризъм.
96
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СмехМоже- например конфискация на капитали, доста такива имат тук :)
95
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СмехСанкции ли ще наложат на Русия?те вече са наложени бе ушaнко.
94
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой ли не си задава въпроса, защо всички други бивши соц. страни "дръпнаха" яко след 1989г? Ами защото там няма такива предатели като нашите русофили-гъ...лизци!Хората неискат и да чуят за таси изостанала азиатска монархия, в която робството не си е отишло още.